BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Forrás: weborvos

Hogyan lehet a finanszírozás újragondolásával ezt a rendszert megváltoztatni?
Megújul, egységes lesz a védőnői szolgálat. Fontos szempont, hogy állami fenntartásba kerüljön az ellátás, egységes legyen a jövőben a foglalkoztatás és a bértábla is. A Védőnői Szolgálat megújításával kapcsolatban járja az országot, és gyűjti a dolgozók tapasztalatait Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztos, aki nemrégiben (szerdán) Pécsett számolt be az új tervezetről – írja Dunántúli Napló – online.

Baranyában összesen 220 védőnő dolgozik, és több mint 374 ezer családot látnak el a 113 tanácsadóban. A védőnők több mint fele több településen is tevékenykedik, van olyan, akihez összesen hét község tartozik. Mivel a jelenlegi pontfinanszírozás nem biztosítja az egyenlőséget, készül egy tanulmány azzal kapcsolatban, hogyan lehet a finanszírozás újragondolásával ezt a rendszert megváltoztatni, esetleg újat kialakítani.

Vizsgáljuk a rugalmas munkavégzés, illetve a részfoglalkoztatás bevezetésének lehetőségét ezen a szakterületen is. Indokolt a helyettesítési rendszer részletes kidolgozása, valamint a különböző juttatások – cafeteria, védőruha, védőeszközök, munkaruha – szabályozása. Az is felvetődött, hogy a védőnők a jövőben hatósági jogkört kapjanak. Nagyon fontos az informatika háttér mielőbbi fejlesztése, ezzel párhuzamosan a papíralapú dokumentáció csökkentése – tette hozzá a miniszteri biztos.

 

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Üzenet: