BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

 

Július 1-jétől ismét bővül a szociálishozzájárulásiadó- (szocho) kedvezmények köre. Az alábbiakban az új kedvezményt valamint a szociális hozzájárulási adót szabályozó 2011. évi CLVI. törvényben foglalt adókedvezményekhez szükséges igazolásokat ismertetjük.

 

25 év feletti és 55 év alatti mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatott munkavállalók kedvezménye

A mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatott munkavállalók után érvényesíthető kedvezménnyel bővül 2015. július 1-jétől a szchokedvezmények köre. Az adókedvezmény a 25 év feletti és 55 év alatti munkavállalók esetén alkalmazható, ha a  Foglalkozások Egységes Osztályozási Rendszeréről szóló, 2012. január 1-jén hatályos KSH-közlemény (FEOR-08) 6. főcsoport 61. csoportjába tartozó, a  7. főcsoport 7333 számú foglalkozásából a mezőgazdasági gép (motor) karbantartója, javítója munkakörben és a  8. főcsoport 8421 számú foglalkozás szerinti munkakörben foglalkoztatják őket.

A kedvezmény mértéke a munkavállaló bruttó munkabérének, de legfeljebb 100 000 forintnak a 14,5 százaléka. Részmunkaidős foglalkoztatás esetén a kedvezmény mértékét is arányosítani kell.

 

 

 

 

 

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.