BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Tisztelt Szakszervezeti Vezető!

 

2016. december folyamán megkerestem számos ágazati és országos szakszervezeti tisztségviselőt, politikust annak érdekében, hogy tegyenek valamit a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének vezetője és társai elleni koncepciós ítéletet ügyében (a történtekről feltehetően Önök is tudnak). Ténylegesen ezeket a szakszervezeti vezetőket, jogászokat munkájukért támadják, amelyet a «kisrendőrök» érdekében végeznek (tüntetés a kormány megszorításai ellen, peticiók, küzdelem az elmaradt túlórák kifizetéséért, a rossz munkakörülmények miatt, stb). Szima Juditot példátlan börtön- és pénzbüntetés fenyegeti közvetlenül, vezetőtársait illetően pedig egzisztenciálisan súlyosan érintő ítéletek születtek. Mindez konzekvens érdekvédelmi tevékenységük okán. Ez elfogadhatatlan. Alegutóbbi ítélet  végleges, ezután csak a Kúria marad, Strasbourg… és a legszélesebb nyilvánosság.

 

Sokszázan nyújtottunk be petíciót a Pécsi Ítélőtábához, a Kúriához, utóbbit tüntetéssel összekötve. Segítséget kértem az Európai – és a Nemzetközi – Szakszervezeti Szövetségtől, a Megtorlás Elleni Nemzetközi Bizottságtól.

 

Ugyanezért fordulok a bírósági ítéletben érintettek legközelebbi bajtársaihoz, Önökhöz, akik talán a legtöbbet tudnak tenni.

 

A szakszervezeti jogok védelmét az alapokmány és a ratifikált ILO-konvenciók tartalmazzák, a dolgozói szervezetek belső ügyeibe nem lehet beleszólás kívülről. Most mégis ez történt. Számunkra nagyon fontos: aki a szakszervezetet, annak vezetőit támadja, beavatkozik belső ügyeikbe, az az összes dolgozót támadja …

 

Kérem Önöket, emeljék fel szavukat, ne hagyják hogy társszervezetüket szétverjék, ez az Önök, tagjaik és az egész társadalom érdeke.

 

Köszöm, hogy elolvasták soraimat és várom válaszukat. Amennyiben reagálás nélkül hagyják levelemet, azt is  egyfajta állàsfoglalásnak fogom tekinteni.

 

Eredményes érdekvédő munkát kivánva baráti üdvözlettel:

Somi Judit

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.