BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Kovács István kollégánk megtalálta a lehetséges megoldást nyugdíja megőrzésére. Garanciális igényt nyújtott be! Nyugdíjas kollégáinknak ajánljuk, kövessék példáját!


Schmitt Pálnak

A Magyar Köztársaság Elnökének

Tárgy: garanciális igény bejelentése


Kovács István ny. r.tzls.

tel: 06-70-341 8559

email: koko1969koko@gmail.com

cím: B///////////////////////////1

////

Tisztelt Elnök úr. Kovács Istvánnak hívnak. Kérdéssel fordulok Önhöz korábbi írásos vállalásával kapcsolatosan.

Én 1987 és 2009 között rendőrként dolgoztam, közterületen szolgáltam. Mivel egészségi állapotom megromlott, ezért az éves alkalmassági vizsgálaton szolgálatra alkalmatlannak találtak, majd a hatályos jogszabály alapján 2009. december 1.-én szolgálati nyugdíjas lettem. Továbbra is kapcsolatban vagyok a kollégáimmal, mivel jelenleg önkéntesként a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének vagyok az aktivistája.

2010. február végén kaptam kézhez a levelét, melyben személyesen garanciát vállalt arról, hogy a nyugdíjamat megvédi az MSZP-től. Először csodálkoztam a levélen, mert nem tudtam róla, hogy valami fenyegetné a törvényes járandóságomat. A levelet értelmezve viszont azonnal el is döntöttem, hogy én és családom Ön mellé teszem le a voksomat az akkor még csak közeli választáskor. Nekem és családomnak az Ön személyes garanciája egy eddig nem ismert biztonságérzetet adott. Nagyon megnyert az, hogy végre egy politikus aláírásával mer felvállalni felelősséget.

Sajnálatosan hallom a napokban, hogy a Fidesz belügyminisztere a szolgálati nyugdíjamat el akarja venni tőlem. Nem tudom mi oka ennek, és épen ezért megdöbbenten állok a dolog előtt. A nyugdíjam elvétele azt jelentené számomra, hogy a lakásomat elveszíteném, a gyermekeimet nem tudnám ellátni és egy emberöltőnyi közszolgálat után munkanélküli lennék. Ez a hír lesújtott mindenkit a családban.

Tegnapi nap egy másik szerencsétlen dolog kapcsán eszembe jutott a megoldás. Történt ugyanis, hogy a 2010. júniusban a Tesco áruházban vásárolt vasalónk tönkre ment. Elindultunk vele a boltba, hogy megjavítsák. Garanciajegyünk nem volt ugyan, de megvolt a számla. A vevőszolgálatnál elmondtuk, hogy egy fél éve szóbeli ígéretet tett nekünk egy TESCO dolgozó arra, ha elromlik, a készülék visszahozhatjuk. Szó nélkül állták a szavukat, a vasalót újra cserélték. Hazafelé jutott eszembe, az ön levele, rajta a garanciaszelvény! Rohantunk haza, előkerestük, és megvan! Megnyugodtunk, mi több boldogok voltunk. Írásos garanciánk van a Magyar Köztársaság Álamfőjétől! Az Álamfő szava sokkal, de sokkal többet ér, mint a TESCO szóbeli garanciája.

Teljes mértékben elegem lett abból, hogy a volt kormány, 8 kormányzással töltött évében állandóan csak hazudtak nekem, hamis ígéretekkel kecsegtettek. Ezért akartam én is a változást, és ezért szavaztunk olyan kormányra, aki a hazugságok helyett végre mindig igazat mond, akik adott szavában meg lehet bízni.

Ön azt kérte szavazzak a FIDESZRE és írásos garanciát adott akkor, hogy a nyugdíjam megőrzi.  A köztünk lévő megállapodás létrejött, mivel én a magam részét megtettem a szavazófülkében. Tehát általánosságban a Ptk. szavatossági valamint a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet jótállási szabályai, ezen túlmenően pedig a vállaló által önként vállalt garanciális feltételek vonatkoznak a mi megállapodásunkra.

Elnök úr. Ön a garanciavállalásával megmentette a családomat a teljes romlástól, ezért hálásak vagyunk Önnek. Mellékelem önnek a garancialevelet, és kérem, hogy annak vállalásai alapján szíveskedjen megmenteni a nyugdíjamat a Széll Kálmán tervtől, a belügyminisztertől.

A levelemet magánemberként írtam Önnek, de a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének sajtójában is meg kívánom jelentetni, mivel erre a garanciális lehetőségre fel kell hívjam hasonló helyzetben lévő kollégáim figyelmét is.

Elnök Úr. Előre is köszönöm segítségét, és kérem mihamarabbi tájékoztatását garanciális ügyemben tett lépéseiről.

Tisztelettel: Kovács István ny. r.tzls. ”

65 hozzászólás ehhez - Megoldás a már nyugdíjban lévőknek! Lépje meg mindenki azonnal!

  1. Dóré Géza mondta:

    Milyen vér fog folyni itt, ha bukik a Fidesz????

  2. Szutter Lénárd mondta:

    Ez úgy borzalom, ahogy van. Sokszorosítani kellene és közzétenni, hogy mindenki olvashassa és levonhassa a megfelelő konzekvenciát!… Egyébként azt betartották, hogy nem engedik privatizálni a mag.nyugd.pénztárakat.Helyette államilag elrabolták a pénzt, s most folyik a pénztárak felszámolása / a még bennük lévő pénz eltulajdonításával egyidejűleg/

  3. Öreg Zsaru mondta:

    Drága hökgyeim, nagyon régi katona családból származom, magam 28 évig hordtam egyenruhát, valaha dicsőség volt, ma lenézik. A sok lógós mamakedvence, selejt gazember dönti el, mi legyen velünk. ” Amíg kezemből ki nem esik a kard védem e hazát, benne mindazokaz akik rászorúlnak.” Uraim, ha felharsan a kürt én ott leszek. Petófit idézve ” Ott esek ele én a harc mezején, ott folyék ki a vér ifjúi szívemből.”

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Üzenet: