BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Sikerrel képviseltünk közigazgatási bírsággal kapcsolatos eljárásban is

Tagunkat gyorshajtása miatt határozatban 30.000.- forintos közigazgatási bírsággal sújtották. Ezzel kapcsolatban szakszervezetünk jogászait kereste meg, hogy megállapítsák törvényesen szabták-e ki vele szemben a közigazgatási bírságot. Jogászaink megállapítása szerint a bírságot kiszabó határozatot hozó hatóság olyan eljárási szabályt sértett meg, amely megalapozhatja a határozat visszavonását.

Fellebbezéssel éltünk a határozat ellen, amelyre tekintettel új határozatot hoztak. Ebben, a közigazgatási ügyben eljáró hatóság a korábbi határozatát visszavonta és a hivatalból indított közigazgatási hatósági eljárást megszüntette.

12 hozzászólás ehhez - Nem kell befizetni a közigazgatási bírságot

 1. Méret Norbert mondta:

  30 napot meghaltak a közigazgatási eljárás értesítés, valóban hatályát veszti az ügy?

 2. Pusztavari Katalin mondta:

  T, cim!
  Nemet rendszamu autommal megbuntettek, a baratnom atvette a levelet, ertesitett, majd elkuldte nekem Magyarorszagra, de sajnos nem kaptam meg…hol tudnam mrgkerdezni a befizeteshez szukseges adatokat?
  Koszonettek P. KATALIN

 3. Nyikos Robert mondta:

  Erdeklödni szeretnek, hogy(ekezetet sajnos nem tudok irni):
  2015.juniusaban egy nemet rendszamos autoval lefotoztak Zircnel.
  Jött egy level az otthoni cimemre, hogy jelenjek meg meghallgatasra 29.-en.
  Allitolag a nemet lakcimre küldtek 2 levelet, amit erdekes modon nem kaptam meg, ezert kikerestek a magyar lakcimemet.Az auto nemet, ei itt elek 5 eve.
  Mint latni ez mar több mint fel eve törtent, es ha az edesanyam nem hiv fel, semmit sem tudnek az egeszröl.
  Ez esetben követelhetik jogosan a birsag befizeteset?
  Valaszt elöre is köszönöm!

 4. Tommy boy mondta:

  Vetem egy olyan autot aminek a gazdájának közigazgatási birsága van és az okmányirodában derült ki mikor átakartam iratni a nevemre ilyenkor mi a tehendö???

 5. Takács Sándor mondta:

  2014,06,01-én 7,5t-ás teherautóval a 62-es úton haladtam amikor az útdíjellenőrző gk. bemért, hogy nincs útdíjbefizetésem. Az indulási helyen / Dunaújváros / nem működött a terminál. A következő benzinkúton vettem útdijat, az indulási helytől indítva. A büntetés 140 000 Ft. A felebezés, hiánypótlással 07, hó 17.-én indult. 10,hó 28.-án jött az elutasítás. A kérdésem, hogy nincsen-e határidő túllépés? Válaszukat köszönöm.

 6. tomi mondta:

  Érdeklödni szeretnék,hogy ha a rendör aki lefotozott nem állitotta át az órát a gépen és a foton nemjól szerepel az idöpont lehet-e ezzel valamit kezdeni? A foton szereplö idöpontban ügye nem lehettem ott mit tegyek? elöre is köszönöm a választ!

 7. Balogh István mondta:

  Sajnos kérdésedre nem tudok válaszolni. Sajnos az eset nem ismerem. amit tudok nem észrevétellel hanem fellebbezést kell irni, ha jogi hibát érzel az ügyben. esetek: nem lehet kétséget kizároan megállapítani a jármű tipusát, nem látszik a jármű csak két fénypont van ( éjszskai felvétel), rendszámtáblán országjelzés nem látszik,stb.

 8. Balogh-Karácsonyi Ildikó mondta:

  Tisztelt Cím!

  Ha valakit bírsággal sújtanak és ezzel kapcsolatban észrevétellel él, mennyi ideje van a Hatóságnak válaszoni, ilyen esetben is él-e a 60 napos elévülés?

  Köszönöm!

  Üdv.: Ildikó

 9. gapeli mondta:

  Tisztelt Kisrendőr! Teljesen igazad van, valóban szükségeltetik egy “kis” kiegészítés. Kedves Kollégák. A mai napig – a közigazgatási bírságos ügyekben – országos illetékességgel rendelkező Vas MRFK – sok esetben – 60 napon túl küldi ki a bírságról rendelkező határozatát. Felhívom a figyelmeteket az LB 3/2010. közig. jogegységi határozatára, mely kimondja, hogy a 60 napos határidő jogvesztő!!! határidő, azaz az eljáró hatóságnak 60 napon belül kézbesítenie kell a határozatot, különben fellebbezni kell ellene. Tehát, ha az elkövetés napjától számított – következő napon indul a határidő – 60 napon belül nem kapjátok kézhez a határozatot, akkor sikerrel támadható.

 10. Ferenc mondta:

  Ahogy az előttem szóló is megjegyezte, érdekelne hogy mi volt az eljárási hiba? Azért egy nov.9. hozzászólásra illene már válaszolni.Köszönöm.

 11. Balogh István mondta:

  Nagyon örülök, hogy ilyen ügybenn is segíteni tudnak nekem és kollégáknak. jelzésként engedjétek meg, hogy leírjam: jo lenne, ha az is szerepelne, hogy milyen eljárási hibát vét a hatóság mert igy lehet, hogy félreérti sok ember az esetet. Köszönettel: Kisrendor

 12. Frezer mondta:

  Kicsit bővebben megtudható hogy mi volt az eljárási hiba?

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Üzenet: