BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Nyílt levél Somi Juditnak!

 

Nem tudom, kit tisztelhetünk Önben, és milyen minőségében írta nekünk a segélykérő levelét, de az tele van téves információkkal, és valótlan állításokkal, amit nyilvános levelünkben próbálunk most helyreigazítani. Pontokba szedem, a könnyebb átláthatóság végett.

A levele elején azt kéri tőlünk, hogy „tegyünk valamit” Szima Judit és az elítélt bűntársai ügyében.

Ez értelmezhetetlen számomra, éppoly zavaros, mint amit a szakszervezeti vezetők elleni koncepciós ítéletről ír. Tisztelt Cím.

Levelét elolvasta a szakszervezetünk, és az alábbi nyilvános levelet tesszük közzé az ügyben a további félreértések elkerülése végett.

A levelében megemlíti a „kisrendőr” szót. Ezt magam, és kollégáim, tagjaim nevében kikérem magunknak! Senkit sem a rangja tesz naggyá, még ha egyesek ezt is próbálják sugallni.

Tájékoztatom Önt, hogy a levelében említett tüntetések, petíciók, nem Szima Judit nevéhez köthetőek. Az Ön által említett tüntetést a rendvédelmi szakszervezetek közösen szervezték, közösen vettek részt rajta! Szima Judit és a TMRSZ nem kívánt a közösen tüntetni a szakszervezetekkel, ezzel a viselkedésével veszélybe sodorta, és meg is hiúsította a közös fellépést a szakszervezeti tagok érdekében. Állításaival Ön meghamisítja a múltat.

Valótlan az az állítása, hogy Szima Juditot börtönbüntetés fenyegeti. Szima Juditot jogerősen börtönbüntetésre ítélték! Így helyes az állítása.

Szima Judit semmilyen tekintetben nem „bajtársa” sem nekem, sem az általam vezetett szakszervezetnek. Szima Juditot egy korábban elkövetett cselekménye miatt lefokozták, alezredesi rendfokozatát nem viselheti többet, mert arra méltatlan. Szima Juditnak éppen ezért semmi köze sincs már sem a rendőrséghez, sem semmilyen rendvédelmi szervhez. Így bajtársi viszony emiatt nem lehet közöttünk.

Az Ön levele végig azt sugallja, hogy egy szakszervezet ellen irányuló „támadás” az a büntetőeljárás, ami eredményeképpen Szima Juditot és társait elítélték. Álláspontom szerint Ön valótlanságot állít. Magyarország majd minden szakszervezeti vezetőjét ismerem, sokukkal kapcsolatban vagyok. A szakszervezetek működését a hatályos törvényekkel a végletekig ellehetetlenítették, de legjobb tudomásom szerint, soha semmilyen szakszervezet ellen nem indult semmilyen bűntető eljárás. Ön bármennyire is össze akarja mosni; nem a TMRSZ ellen folyt büntetőeljárás, hanem Szima Judit, és kilenc társa ellen. Tudomásom szerint, a TMRSZ egy, jelenleg is működő szakszervezet.

Határozottan elmondom, a TMRSZ nem „társszakszervezetünk”! A Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete, semmilyen közösséget nem vállal a Jobbik Magyarországért Párttal. Szima Judit ennek a pártnak volt a képviselőjelöltje. A mi szakszervezetünk kizárólag érdekvédelmi tevékenységet folytat, pártokkal szövetséget nem köt, pártpolitikával nem foglalkozik.

Válaszomban, – mivel ön várja azt- kitérnék az eredményes munkára is. Komoly sikereket értünk el azon kollégáink bíróság előtti képviseletével, akiket a TMRSZ feljelentett, vagy beperelt. Jelen pillanatban is pereli a TMRSZ a saját tagjait; rajtuk el nem végzett munkák díjait követelve. Több száz tagjukat perelik! Mi pedig képviseljük azokat, akik hozzánk fordulnak emiatt.

Érzi Ön a visszásságot? Ha nem, egyszerűbben leírom.

Egy szakszervezetben 10 dolgozó, köztük a főtitkár is, eltűnteti a tagság pénzét. Ezt ugye megállapítja egy jogerős ítélet. A szakszervezet a megvádolt vezetőjét nem váltja le, hanem inkább a saját tagjaikat fogja perbe, mindenkitől pénzt követel. Nem elég, hogy eltűntetik a tagok pénzét, még további pénzt is akarnak szerezni tőlük. Ez a viselkedés mindennek az alja. Egy ilyen szervezettel sem én, sem az általam irányított RKDSZ semmilyen közösséget nem vállal.

Tisztelt Hölgyem !

Kérem Önt, hogy a levelében megfogalmazott javarészt valótlan állításaival ne buzdítson senkit egy  elítélt bűnelkövető melletti kiállásra! Ez rám, és tagságom jelentős részére nézve sértő ! Sértő, arra a több ezer emberre nézve, akik pénzét eltűntette  Szima Judit és a társai.

Tisztelt Somi Judit!

A válaszom nem elsősorban Önnek szánom, hiszen megkereséséhez nem írta oda, ki is Ön valójában. Így lehet bárki is, vagy akár senki is. Lehet ön egy kitalált személy, de akár létezhet is.  A válaszom ennek ellenére mégis megírtam, mivel az ön levele; kérése az arcátlanság oly magas szintjén áll, mint amennyire kevés annak az igazságtartalma.

 

Tisztelettel:

Kiss Sándor elnök

Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete

 

A nyílt levelet természetesen a szakszervezeti, és egyéb sajtóban is megjelentetem, mellékelve az Ön írásbeli kérését, amivel hozzánk fordult.

Egy hozzászólás ehhez - Nyílt levél Somi Juditnak

  1. Somi Judit mondta:

    Kedves Kiss Sàndor!
    Nem emlékszem arra, hogy beleegyeztem volna a személyes mail-címem nyilvànossà tételébe, Ön pedig egyàltalàn nem vàlaszolt megkeresésemre …de hàt nem ez az egyetlen unfair “megoldàs” az Ön levelében… Személyes megszólíttatàs címén azonban muszàj vàlaszolnom.
    Bizony azt kérem Önöktôl, hogy tegyenek testvérszervezetük, annak vezetôi ügyében. Mert a Tettrekész az bizony tàrsszervezet. A rendfenntartàs kötelékében Önök együtt dolgoznak, de javítson ki, ha nem így van és a szolgàlati beosztàst a szakszervezeti hovatartozàs dönti el…
    Semmiképpen nem “természetellenes” a kérésem – ez a szolidaritàs lenne az Ön és az RKDSZ tagjainak is az érdeke, ha nem szívbôl, akkor legalàbb “ma neked, holnap nekem” alapjàn.
    Kérdezi ki vagyok én. A dolgozóI jogok, bennük a szakszervezetek feltétlen híve. Ha Önre kerülne a sor, Ön mellett is kiàllnék, mert a szakszervezetek belügyeibe senkinek sem lehet kívülrôl beleszólàsa. Önnek ismernie kell a Magyarorszàg àltal is ratifikàlt ILO-konvenciókat, sôt, az Alaptörvényt, melyek ezt vilàgosan kimondjàk. Ha Ön nem tesz ennek ellenére semmit, sajàt maga és RKDSZ-tagok alatt vàgja a fàt. Arról azonban a tagsàgnak is tudnia kell, hogy Ön vagy nem ismeri jogait és kötelességeit, vagy pedig szempontjait màsféle érdekek hatàrozzàk meg.
    A Tettrekész vezetôsége elleni vàdjai még a bírósàg(ok sorozata) elôtt sem szerepeltek. Hàt ez a visszàssàg.
    Mindenesetre megköszönöm, hogy a szakszervezeti és egyéb sajtoban közzéteszi vàlaszlevelét is. Ezzel ugyan màr elkésett … de persze igaza van, ítéljenek ôk ezügyben.
    Üdvözlettel,
    Somi Judit

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.