BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Mi csütörtökön időben ott leszünk. Kíváncsian várjuk, mivel áll elő……

http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/2807-orban-meg-kell-egyezni-a-rendvedelmisekkel

Orbán Viktor szerint a kormánynak meg kell egyeznie a rendvédelmi dolgozókkal, először is abban, hogy nekik mindig a rend oldalán kell állniuk. A miniszterelnök a TV2-nek kedden adott interjúban elmondta: a nyugdíjszámítást úgy akarják átalakítani, hogy az utolsó tíz, munkával töltött év különösen nagy súllyal essen latba, hogy az emberek minél tovább akarjanak dolgozni.

A kormányfő csütörtökön tárgyal a rendvédelmi szakszervezetek képviselőivel, hogy – mint mondta – “férfiemberek módjára” rendezzék a nyugdíjkedvezményekkel kapcsolatos vitát.

Orbán Viktor kifejtette: meg kell egyezni a rendvédelmi dolgozókkal. Ha úgy érzik, hogy az ötvenes éveiket taposva már nem tudják ellátni a feladatukat, mondják meg, milyen más munkát tudnak végezni, “és én nagyon szívesen biztosítom ennek a lehetőségét” – fogalmazott.

Hozzátette ugyanakkor: a nyugdíjrendszer átalakításának végére el szeretné érni, hogy az emberek minél tovább akarjanak munkában maradni, ugyanúgy, mint Nyugat-Európában. Ennek érdekében változtatna a kormány a nyugdíjszámítás módján is, és az életpályamodelleket is úgy alakítanák, hogy az utolsó tíz évben magasak legyenek a fizetések, jobban megérje dolgozni, mint otthon várni a nyugdíjat – mondta a miniszterelnök.

14 hozzászólás ehhez - Orbán: meg kell egyezni a rendvédelmisekkel

  1. Agyarország mondta:

    “Orbán Viktor kijelentette: a rendvédelmieknek a rend oldalán kell állniuk. Ezzel kapcsolatban az érdekvédelmi szervezet vezetője megjegyezte: a rend azt jelenti, hogy a törvények talaján, a jogbiztonság oldalán kell állniuk, márpedig a hatályos törvényeink azt mondják ki, hogy nincs visszamenőleges törvényalkotás. Következésképpen a rend őreinek a kormánnyal szemben kell fellépniük, amikor a kormány szerzett jogokat akar megszüntetni. ”

    http://nol.hu/belfold/orban_es_a_ferfias_hozzaallas

  2. Föci mondta:

    Jó tárgyalás lesz, ha a 14 szervezetből csak 7 mehet be…

  3. BRUCE mondta:

    REMÉLEM HOLNAP NEM ENGEDNEK EGY SZEMERNYIT SEM A SZAKSZERVEZETI VEZETŐK !!!! EZEKNEK SEMMI SEM ELÉG RABLÓ POLITIKUS BŰNÖZŐK !!!

  4. roppant nyugdias mondta:

    Figyelmetekbe ajánlom:

    http://hirszerzo.hu/belfold/20110601_gyarmati_pal_htfsz_level#rss

    Nem minősítem, mert erre a szintre képtelen vagyok lealacsonyodni.

  5. Kerpács Sanyi mondta:

    Igazad van testvérem! A kormánynak csak a jelenlegi nyugdíjad kell!! Egyáltalán nem érdekli, hogy mi lesz veled, ha azt elvette!!! Foglalkozik is valaki itt azzal, hogy a 3 millió, vagy a 4 millió koldus országa vagyunk, lettünk. Csak az a szégyen, hogy a “sógoréknál” 1000 euró a minimálbér. Az a baj, hogy a vezetői hozzá nem értést mindig a kiszolgáltatott lakossággal fizettetik meg, különösen az utóbbi 22 évben.
    Orvosok, tanárok, bányászok, vegyészek és még sokan mások, ha nem fogunk össze a nemzet koldusai leszünk!

  6. harijan mondta:

    Hát ez az ZOL !!!

    Erről beszélünk többen is,- hogy egyelőre a társadalom nagyobbik része nem foglakozik vele különösebben, hogy mi is történik, történhet velünk rendvédelmisekkel.
    Gondolják, a mi bajunk!
    DE miutánunk egészen biztosan el fognak bánni más szektorokkal is, ez egészen biztos.
    Ezért kellene lojálisabban hozzá állnia a társadalomnak a most még csak minket érintő problémához.

    Úgy látszik Te megértetted miről is van szó !

    Egy kis kiegészítést a jogszabály felsorolásodhoz:

    A jogalkotásról szóló törvény is vastagon sérül, ha jól emlékszem a 2.§-ba foglaltakra különös figyelemmel.

  7. csak én mondta:

    Orbán Viktor szólt arról is: a kormánynak meg kell egyeznie a rendvédelmi dolgozókkal, először is abban, hogy nekik mindig a rend oldalán kell állniuk, ez alkotmányos küldetésük, akármilyen nehéz helyzetbe kerülnek, még akkor is, ha eddigi életstratégiájuk megváltoztatására kérik őket. Ebből az is következik – folytatta -, hogy esetükben a tiltakozás, az ügyek elintézésének módja, stílusa sem lényegtelen.

    A kormányfő csütörtökön hallgatja meg a rendvédelmi szakszervezetek képviselőit. A megbeszélés célja – mint mondta -, hogy “férfiemberek módjára” rendezzék a nyugdíjkedvezményekkel kapcsolatos vitát. “Ők durva dolgokat mondanak, nem akarnak változtatni a mostani helyzeten, én pedig szeretném ezt a helyzetet megváltoztatni, és úgy érzem, az ország nagy többsége is ezt szeretné. Mindenki látja, hogy az országban rengeteg elvégzendő munka van, nem engedhetjük, hogy negyvenegynéhány éves korban életerős emberek elhagyják a munkaerőpiacot. Ezt azok, akik 60, 62 vagy 65 éves korukig dolgoznak, a legkevésbé sem érzik igazságosnak; én az ő oldalukon állok” – fogalmazott.

    Kifejtette: ha a rendvédelmisek úgy érzik, hogy az ötvenes éveiket taposva már nem tudják ellátni a feladatukat, mondják meg, milyen más munkát tudnak végezni. “Én nagyon szívesen biztosítom ennek a lehetőségét” – mondta.

    Arra a kérdésre, hogy a korhatár alatti nyugdíjas rendvédelmi dolgozók visszatérése a munkaerőpiacra önkéntes lesz-e, Orbán Viktor úgy felelt: alternatívákat fognak felkínálni nekik. De – folytatta – szeretné, ha a nyugdíjrendszer átalakításának végére a nyugdíjszámítás módja úgy alakulna, hogy az utolsó tíz, munkával töltött év különösen nagy súllyal essen latba, s így az emberek minél tovább akarjanak munkában maradni, ugyanúgy, mint Nyugat-Európában. Ennek érdekében az életpályamodelleket is úgy alakítanák, hogy az utolsó tíz évben magasak legyenek a fizetések, jobban megérje dolgozni, mint otthon várni a nyugdíjat – közölte a miniszterelnök.

  8. csak én mondta:

    LOL
    így van.Ki fogja 20-25-30 évesen éhbérér dolgozva kivárni, hogy majd 50-60 évesen rendesen keressen ? Ez a nagy családpolitika…Fiatalon sokkal többet fogyasztana az ember, meg gyermeket vállalna stb..de nem 90-100 ezerből..

  9. ZOL mondta:

    Üdv mindenkinek.
    Régóta olvasgatom a rendvédelmis nyugállományúakkal kapcsolatos mizéria híreit a szakszervezeti és más kapcsolódó honlapokon. Nagy a baj nálunk az alkotmányos demokráciával! Remélem a holnapi tárgyalás során egyik érintett kategóriát sem áldozzák fel a másik javára. Nem szabad elfelejteni a tárgyalóknak, hogy állítólag egy demokratikus jogállamban élünk, a kormány ötletelésével szerintem az alábbi alapvető jogok, alkotmányos alapjogok sérülnek:
    1. Visszaható hatály tilalma (2010.évi CXXX tv.2.§.(2)bek.)
    2. Szerzett jogok védelme (1949.évi XX.tv. 8.§.)
    3. Tulajdonhoz való jog (1949.évi XX.tv 13.§.)
    4. Diszkrimináció tilalma (1949.évi XX. tv. 70/A.§)
    Ezek mind nemzetközi jog (így a harmonizált magyar jog, 1949.évi XX.tv.7.§. (1) bek.) védelme alatt állnak állítólag.
    A tárgyalásoknak ez kellene az alapjának lennie. A részletekről való vitatkozás annyit jelent az olvasatomban, hogy beleegyezünk ezeknek az alkapjogoknak a csorbításába. Ebben van nagy igazsága a TMRSZ-nek.
    Ha csak a részletekről egyezkednek, valaki a rendvédelmisek közül is áldozat lesz, ezen túlmenően ha ezzel a réteggel az élképzeléseiket véghez viszik, az egész társadalom ( civil nyugdíjasok és munkavállalók) falhoz lesz állítva, mi pedig jó magyar szokáshoz híven, jól megosztva kezdetben örülünk, hogy a szomszéd lova megdöglött. Nem teszük semmit, még kicsit örömködünk is a másik kárán, majd amikor a kormány elképzelései minket is elérnek, nem lesz kitől segítséget kérni.
    A kormány részéről ez egy jó taktika. Ne legyünk benne partnerek!

  10. harijan mondta:

    Toom2 zanzásítva, – de elég korrekten írja le a lényeget.
    Bizony, bizony nagy átverésre készül szerintem is az orbán- kormány.
    Úgyhogy én eléggé pesszimista vagyok a szakszervezetek tárgyalásainak a sikerében.
    Amit össze hadovált a tv-ben az év értékelőjében, az egy vicc,- de nagyon rossz vicc.
    Láttam, nem nagyon tetszett neki a Demján Sanyi kritikai éllel megfűszerezett beszéde.
    Demján szerintem még több negatívummal is illette volna ennek a kormánynak “áldásos” tevékenységét, láttam ki kívánkozott volna belőle, – de kellő mértékletességet tanúsított.
    Valóban, – ha ezt le fogják tolni a torkunkon, akkor jönnek a többiek is.
    Úgyhogy szerintem nagyon téved, amikor azt mondja “harcban állunk a gazdasági válsággal szemben” Nem.nem,- velünk és a társadalommal fognak ők harcban lenni ha ezt véghez akarják vinni.

    Soha nem bírtam az orbán hangzatos, meg erőltetett populista beszédeit, de ez a tegnapi végképp nem nyerte el a tetszésemet.
    Menjen ő a fenébe a “harcával” együtt !
    Én szeretnék békességben, nyugalomban, normálisan élni az életemet a családommal együtt. Ő meg harcoljon ahol akar ! Mit képzel ez ???
    Takarodjon a hülye cimboráival el harcolni, menjenek ők DOLGOZNI mert ez amit eddig produkáltak az minden, csak nem MUNKA. Úgyhogy előbb saját magukat kellene serkenteni arra a bizonyos munkára.
    Én most sem vagyok tétlen, nem üldögélek odahaza a tö…..met vakargatva.
    Sőt még adót és járulékokat is fizetek becsületesen a munkabérem után.
    Úgyhogy menjenek ők a francba, mit akarnak még ?
    Persze elvenni azt, amit elért az ember és éhbérért tengődjön a családja az embernek, kilátástalan helyzetében. Így harcolva a gazdasági válság ellen !!! Ezt a demagóg gyökér szöveget ??? És vannak sokan akik meg ezt be is veszik, de majd egyszer ők is felébrednek, csak akkor lehet már késő lesz, mert egyszer arra ébrednek, hogy a lakás amiben eddig laktak már nem az ő tulajdonuk.

    Nyomorba, kilátástalanságba fogják dönteni ezt az országot.
    Úgy beszélnek arról a bizonyos MUNKÁRÓL,- mintha itt olyan bérek lennének amiből annyira jól meg lehetne élni.
    Majd biztos a szaros közmunka bérekből tudjuk fizetni a tartozásainkat, amikor a jelenlegi jövedelmekből ill. nyugelláétásokból is alig lehet.
    Mit képzelnek ezek a degeneráltak ?

  11. toom2 mondta:

    Sziasztok !!!

    Véleményem Orbán Viktor nyilatkozatáról a következő.

    1./ Azt, hogy meg kell egyezni a rendvédelmiekkel nagyon jó kormány propaganda.
    Mindenki azt látja lám-lám a miniszterelnök személyesen ül le tárgyalni, s ezek nem akarnak megegyezni nem akarnak áldozatot hozni.

    2./ senkiben kedves nyugdíjas kollégák ne legyen kétség nem akarnak visszafoglalkoztatni, nekik csak az kell, hogy a nyugdíjrendszerből kikerülj, s utána mi lesz veled arra sza…..nak nagy ívben.
    Nem kel nyugdíjat fizetni, és kész. Ennek a bü….s bandának csak az lebeg a szeme előtt évi 50 milliárd forint megtakarítás.

    3./ ” ez a magyarok dolga, tudjuk mit kell csinálni ” bár lehet, hogy rosszul idéztem akkor hibáztam. Egyértelművé teszi számomra, hogy legyen az bármely nemzetközi bíróság mely elkaszálja nyugdíj rendelkezésiket, rájuk nem lesz érvényes.
    Társadalmi konszenzusra hivatkozva hajtják végre a törvény módosításokat. Társadalmi igényre hivatkozva hoznak olyan törvényeket melyek törvénytelenek. Tényleg igaz, hogy minden felelősség elöl a társadalmi konszenzus, társadalmi igény védőszárnya alá bújnak.
    Nekem olybá tűnik, hogy a társadalmi igény olyan mint a ” joly joker ” mindent üt és mindenre feljogosít.

    4./ S itt jön be a további probléma mert nem igazán értem, hogy mi alapján fogja meghatározni, hogy hol és mit dolgozzak.
    Ezen önkényuralmi rendelkezések következtében minden jogot mellőznek, nélkülöznek.

    Tegnap esti évértékelőből számomra az tűnt ki illetve az jött le, hogy mi a társadalom lusta rétege csak és kizárólag saját magunkra számíthatunk. Ha mi nem vesszük most a kezünkbe a sorsunkat, nem állunk ki igazunkért akkor értünk senki nem fog kiállni.
    Ma mi vagyunk porondon, elferdített adatokkal ellenünk hangolt közvéleménnyel, de holnap jönnek a rokkantak, / megjegyzem amit akarnak velük tenni az is szép éhen halni tolókocsiban /
    Majd sorra kerülnek a korengedményes nyugdíjasok..
    Megnyirbáljuk a munkajogokat, a munkavállalók jogait rendesen.
    Majd jön mindenki szépen lassan, akitől csak ellehet venni attól elvesznek mert a 2/3-dal mindent meg lehet csinálni.

    S mikor már nincs jövedelme az embereknek, akkor be lehet vezetni az ingatlan adót, mellyel még a lakásukat is le lehet húzni.

  12. TT mondta:

    ..hogy nekik mindig a rend oldalán kell állniuk. ..
    mondjak a fehergalleros bunozok

  13. LOL mondta:

    Cseszd meg! Nem az utolsó 10 évre emeld meg a fizetést hanem az előtte lévő összesre. Az utolsó 10 évben én már a saját tulajdonú lakásomban szeretnék élni a saját autómmal szeretnék járni egyedül/családdal nem a bankkal felesben. Ha végig ugyan azt a nagyösszegű fizetést utalod annak talán nagyobb visszatartó ereje van mint, hogy ledolgozzon valaki 30 évet lóf.szért, de 10 évig jó fieztést kap. Mondjuk lesz miből temetésre félre rakni. Ennyi a pozitívum a nagy ötletben. Köszi Viktor biztunk benned.

  14. maximus mondta:

    Az a nagy bibi, hogy jelenleg azokat sem veszik vissza, akik önként jelentkeznek szolgálatra, lemondva a nyugdíjukról. Jelenleg -felsőbb utasításra- tiltott a nyugállományban lévők visszavétele, még akkor is, ha szükség lenne rájuk és hely is lenne (lásd. egy kolléga levelét az frsz.hu-n, de ezt saját magam is tapasztaltam). Itt van egy óriási ellentmondás, de valamilyen -általam nem ismert- okból ezt nem nagyon feszegetik még a szakszervezetek sem…

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Üzenet: