BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Négyen sérültek meg könnyebben – több tízmillió lehet a kár, amit a biztosító fizet.

Megírtuk: két mentőautó ütközött kedden délelőtt a város egyik legforgalmasabb csomópontjában: a Kálvária sugárút és a Moszkvai körút sarkán történt balesetben négy mentős sérült, és rommá tört két mentőautó. A balesetet az okozta, hogy a Mars tér felől, szirénával érkező mentőautónak a Dugonics tér felől érkező – nem szirénázó – mentő nem adta meg az elsőbbséget. A két jármű a kereszteződés közepén találkozott, a nagy sebesség miatt mindkettő a közeli oszlopnak csapódott. A balesetben mindkét jármű totálkárosra tört, a kocsikban négyen utaztak.

Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének igazgatója elmondta: egyelőre nem lehet tudni, milyen sérüléseket okozott a baleset a két mentőautón, így a kár is megbecsülhetetlen. Az azonban biztos, hogy nagy értékről van szó. – Kötelező biztosítás és casco is volt mindkét autón, így a költséget a biztosító állja – tette hozzá. Az összetört járművek egyébként mentőgépkocsik voltak, vagyis nem rohamkocsik, amelyek a legköltségesebb felszereltséggel szolgálatot teljesítő típusok.
Szegeden hat olyan új típusú mentőautó van, amely most összetört, új áruk 20–30 millió forint. A kiesett járművet Szegeden azonnal pótolták tartalék autóval, az ellátásban így nem okozott problémát a baleset.

Múlt héten temették kollégájukat

Február 25-én temették Borbély Gábor mentőápolót, aki kollégájával egy szülő nőhöz sietett február 16-án, amikor tragédia történt. Az esethez siető kocsi Kunhegyesnél lesodródott az útról, és az árokba borult.

Egy hozzászólás ehhez - Rommá tört két vadonatúj mentőautó

  1. Laukó László mondta:

    Jó pihenést. Köszi minden segítséget. :)

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.