BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Budapest, 2014. január 2., csütörtök (MTI) – Szilveszterkor és 2014 első napján összesen 216 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba, halálos tűzhöz és áldozatot követelő balesethez, kazántűzhöz, égő vasúti kocsihoz is riasztották a tűzoltókat – írta csütörtöki közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Közleményük szerint 100 tűzesetnél és 73 műszaki mentésnél segítettek, de 36 téves jelzés is érkezett az ügyeletekre, ezek közül egy volt szándékosan megtévesztő.

Szilveszter reggelén keletkezett tűz Pest megyében, egy abonyi családi házban, a födém kapott lángra a kémény mellett.

A kéményseprők vizsgálatának eredménye alapján az épület két kéményének használatát megtiltották. A házban ezek nélkül nem tudták megoldani a fűtést, így az önkormányzat két felnőttnek és négy gyermeknek átmeneti szállást biztosított.

A Baranya megyei Csonkamindszenten egy villanyoszlopnak ütközött egy autó. Az oszlopot azonnal ki kellett cserélni, emiatt hatvankilenc háztartásban négy és fél óráig nem volt áram, ez több mint százhatvan embert érintett.
Szilveszter délutánján a Békés megyei Muronyra, a vasútállomásra riasztották a békéscsabai, a mezőberényi és a szeghalmi hivatásos tűzoltókat. Mire az egységek megérkeztek, a személyszállító vonat egyik kocsija teljes terjedelmében égett. A tűzoltók megakadályozták, hogy a többi vagonra átterjedjen a tűz. Senki nem sérült meg, tűzvizsgálati eljárás indult.

Szilveszter éjjelén egy Újkígyós melletti sertéstelepen is tűz keletkezett. A sertésól tetőszerkezete kapott lángra, de a békéscsabai és a gyulai hivatásos tűzoltók megfékezték a tüzet, így a több mint százharminc sertésnek nem esett baja.
Szerda hajnalban egy kunszentmártoni ikerház tetőszerkezete gyulladt ki. A tűzoltók több mint kétórás munkával oltották el a tüzet. Senki nem sérült meg, a ház viszont lakhatatlanná vált, az ott élő embert rokonoknál helyezték el.

Az elmúlt év utolsó és az új év első napján tűzvédelmi hatósági tevékenység keretében 43 felügyeleti ellenőrzést is tartottak, és 34 szabálytalanságot találtak. Öt esetben hatósági felhívást adtak, egyszer bírságot szabtak ki – olvasható az OKF közleményében.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.