BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Sztrájkra készülnek az APEH-nál, mert az adóhivatal dolgozói augusztusban szinte biztosan nem kapják meg esedékes prémiumukat – írta a keddi Magyar Nemzet.

Minden lehetséges eszközt megragadnak a jutalom és a hivatalnokok keresetének megóvásáért. Ha kell demonstrációt, tüntetést szerveznek a Pénzügyminisztérium épülete elé, s emellett munkaügyi eljárások megindítását és a sztrájkot sem vetik el – mondta Michalkó Péter, az adóhatósági dolgozók érdekképviseletének vezetője a Magyar Nemzetnek.

“Az adóhivatal nem a forradalmairól híres, így a mostani helyzet kritikus voltát jelzi, hogy a munkatársak szinte egy emberként szegülnek ellen a pénzügyi tárca bércsökkentő törekvéseinek” – mondta a szakszervezeti vezető.

A napilap információi szerint az adóhivatal berkeiben “futótűzként terjed a hír”, hogy az szervezet tizenötezer dolgozója augusztusban biztosan nem kapja meg a második negyedév után járó pénzjutalmat. A jutalom legkorábban szeptemberben érkezhet meg, sokan azonban attól tartanak, hogy a kormány eltörli a tizenöt éve alkalmazott teljesítményösztönző rendszert – írta a lap.

A döntés a Vám és Pénzügyőrség állományát is érintené. -Sztrájkot nem hirdethetünk, de sok eszköz áll a rendelkezésünkre, hogy érvényt szerezzünk akaratunknak – nyilatkozta Holecz Gábor. A Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezetének elnöke ismertette, hogy a tavalyi, hozzávetőleg hárommilliárdos jutalomnak csak a felét kapták meg, mivel – főként a válság miatt – nem érkezett be az elvárt bevétel. Az idén hatmilliárd körüli összeget oszthatnak szét a munkatársak között, amelynek 15 százalékát már kifizették. A jutalom megvonása a vámhatóságnál is a létszám drasztikus csökkenését okozhatja, ugyanis a fináncok keresete csak a pluszpénzzel éri el a más rendvédelmi szerveknél dolgozók fizetését. Így is sokan mennek át a rendőrséghez.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.