BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

A szakszervezetünkhöz eljutatott anyag, leleplezi a TMRSZ-nél folyó “tevékenységet”, ezt az anyagot a több mint fél ezer TMRSZ tag nevében eljáró alapszervezeti titkárok írták azzal a szándékkal, hogy mindenki megismerhesse azt.

TETTREKÉSZ MAGYAR RENDŐRSÉG SZAKSZERVEZETE

SZEKSZÁRD

Tanya u. 4.

Tel: 06-70-459-01-99 Fax: 06-74-511-575 e-mail: tmrsz@interware.hu web: http://www.tmrsz.hu

Előterjesztés küldöttgyűlésnek

A Békéscsabai alapszervezet meghatalmazott titkáraként, valamint a Szarvasi a!apszervezet titkárának, a Gyulai alapszervezet titkárának, a Szeghalmi alapszervezet titkárának, a Kötegyáni lapszervezet titkárának, a Lökösházi alapszervezet titkárának, az Orosházi rk és nllik titkárának, a Battonyai a!apszervezet titkárának, a Sarkadi alapszervezet titkárának, a Györi alapszervezet titkárának, a Pápai alapszervezet titkárának, a Kapuvári alapszervezet titkárának, a Soproni alapszervezet titkárának, és az általuk itt képviselt 550 fó TMRSZ tag nevében az alábbi előterjesztést teszem.

Kérem, hogy beszámolóm után a taggyűlés fogadja el az alábbi új napirendi pontokat a semmitmondó önhatalmúlag meghirdetett napirendi pontok helyett, tekintettel arra, hogy a felsorolt pontok kitűzésére, megszavazására nincs lehetőség más módon.

1, A küldöttgyűlés szavazzon arról, hogy a Főtitkárunk, Elnökünk alapszabályban foglalt jogköreit azonnali hatállyal felfüggeszti a tisztújításig. Az új vezetői testület által megbízott személyek alá kell a főtitkári feladatokat elosztani.

2, Szavazás a három éves hűségnyilatkozat és a 10 százalékos sarcolás azonnali eltörléséről. Az elvtelen módon félretájékoztatott kollégáink vesztett perköltségeinek azonnali átvállalásáról.

3, Szavazásos határozathozatal a peres ügyeinkkel kapcsolatosan megfogalmazott kérdések tekintetében.,

4, A TMRSZ jövő évi költségvetés tervezetének megvitatása a jogi ügyek alakulásának tükrében.

5, A főtitkár munkáltatói jogainak azonnali átruházása a küldöttértekezletre, mint munkáltatóra, ide értve a hivatásos, a rendelkezési állományban lévőkre, és a polgári dolgozóinkra.

6, Azonnali munkaszerződés elkészítése minden TMRSZ-néJ állandó munkát végző személynek, a szerződés elkészítéséhez a küldöttgyűlés válasszon ki három megbízott személyt a titkárok közül és három személyt a szerződéssel [ érintettek közül,

7, A küldöttgyűlés azonnali határozattal szüntesse meg dr.Galsa Péter, Horváth László, és Sípos János kizárt tagjaink méltatlansági eljárásában hozott határozatot, hozzon létre egy kizárólag titkárokból álló 5 tagú bizottságot, ami az eljárást újra folytassa le.

8, A küldöttgyűlés azonnali hatállyal határozzon a Jobbik Magyarország Párttal kötött megállapodás azonnali felmondásáról, felmondás esetén intézkedjenek médiában, és a rendőrségi fórumokon történő kihirdetéséről.

9, Utasítsa a Főtitkárt, rendkívüli tisztújító kongresszus összehívására, egyben szavazással tegyen javaslatot számára az azonnali lemondásra. Lemondás esetén válasszon ügyvivő főtitkárt.

- 2 -

Napirendi pontokat szóban indoklom.

Mielőtt belefogok egy dolgot szeretnék leszögezni. A TMRSZ a tagjainké, a pénzeszközei  a tagjainké, a lehetőségei a tagjaink számára áll rendelkezésre. A főtitkár TI döntéseiteket köteles végrehajtani. Akkor, mikor nem üléseztek egy vezetői  testület dönt minden felett.

Jelenleg egy olyan testület, amiben a Főtitkár közvetlen lekötelezettjei vannak..,  ”

A szakszervezetünk az ingyenes jogi védelemről híres. Ezt hirdetem magam is  és erről zeng minden egyes szakszervezeti saját magunkat tömjénező kiadványunk. MI vagyunk azok, akik megírják a panaszt, beadják a bíróságra és harcolunk az jgazatokért .

Több elvesztett per tanulságait szeretném közölni a Küldöttgyűléssel .,

Először is mindenkit tájékoztatok róla, hogy az “un” csapatszolgálati pótlékok tekintetében a TMRSZ több tagjával pert vesztett Győr Sopron megyében, valamint Budapesten. Ezen perek költségeit, 70-és 110 ezer forint közötti összegeket a tagjainkra hárítjuk egy elvtelen

jogi magyarázattal.

Mindenki tudja a jelen lévő közül, hogy a TMRSZ ingyenes jogi képviseletet, azonnali panasz beadásának lehetőségét nyújtja tagjainak. Ez a hozzáértők szemében nyilvánvalóan az ügyvédi díjak átvállalását jelenti. Egy átlag rendőr szemében viszont teljesen ingyenes képviseletet, (beleértve a perköltségeket is), jelentheti. Erre bizonyíték az is, hogy igazi érdekvédőkhöz méltó módon egyetlen egy tagunkat sem tájékoztatjuk arról, hogy az ö esetében mennyi a várható perköltség és azt neki kell viselni. Alapvet6en a tudatos megtévesztésük, fél információval ellátásuk eredménye az 1500-at közelítő ügyszám. Általánosan tapasztalható, hogy a pereskedő kollégáink nincsenek tudatában annak, hogy vesztett perek tekintetében ők fizetik a perköltséget. Ezt a szándékos félretájékoztatást erősíti az, hogy a tagságunkkal és a titkárainkkal a Főtitkárunk csak az érdemtelen, vagy a pozitív hangvételű információkat közli. Példa okáért lássátok, hogy a pervesztéseinkről sohasem jelenik meg semmi. Ezzel abban a tudatban tartanak minket, hogy sohasem veszítünk, bátran lehet perelni, mert nagy eséllyel nyer mindenki. Ez nem így van sajnos. Sajnos, amit jogi védelem címén felvállalunk, az minden rendőrrel szemben méltatlan, és a továbbiakban nem vállal ható.

Gondoljatok bele. Ingyenes védelemmel kecsegtetjük őket. Bátran belevágnak, mi már akkor lekötelezzük őket három évre magunkhoz. Ha nyernek, akkor a keserves pénzük 10 százalékát elvesszük tőlük, ha vesztenek akkor magukra hagyjuk és a perköltségeket rájuk hárítjuk. Erre jön a “jogi” válasz, ami az, hogy mi fizetjük az ügyvédi költséget. Ez hazugság. Egy munkaügyben nincs jogászainknak költsége. Hacsak nem az utazási költségeik. Ezt a munkát ingyen végzik. A TMRSZ mit veszíthet, semmit. Mit nyerhet, döngethetjük a mellünk nyert perek esetén a többi rendőrnek. Ha a per vesztes, akkor hallgatunk rója, és a vesztesre hárítjuk, hogy csendben legyen egy kis segélyt utalunk ki neki. Forintosítva egy 1.5 milliós csapaterő per tekintetében: Ha nyerünk 80.000 forint bevétel és dicsőség, ha vesztünk csend és semmi kiadás. A képviseltnek viszont 150-300 ezer forintos kiadást is jelenthet. Ez eredményezi azt, hogy futószalagon érkeznek hozzánk a panaszok, anélkül, hogy a jogászaink kontrollt gyakorol hatnának felettük.

Bele kell látnotok abba a rendszerbe, amit mi “profi védelemnek” nevezünk. Itt kell leszögeznem, hogy jogászaink emberfeletti munkát végeznek, velük szemben elviselhetetlen. teljesíthetetlen követelményeket támaszt a Főtitkár, mint munkáltató. Minden egyes jogászunknál több mint száz ügyirat van!!! A vezetető jogászunknál több száz! Az ügyiratok feldolgozásának rendszere olyan, hogy a jogászaink sok esetben nem is tudnak személyesen találkozni a képviseltekkel. A nagy ügyszámuk miatt esélyük sincs arra a, hogy megfelelően felkészüljenek a perekre. Tehát ennek tükrében állapítsátok meg, hogy amit a kollégáinkkal tudtunk nélkül művelünk, az szimplán gyomorforgató, vagy esetleg a bűncselekményt is kimeríti? Kérem ezt a méltatlan helyzetet azonnal szüntessétek meg. A tájékoztatásukat követően ezeket az ügyeket folytatni lehet természetesen, ha elvállalják az új feltételekkel is.

- 3 -

A tagságunk azonnali tájékoztatása nem volt lehetséges, mert amennyiben ezt a Főtitkárunk megtudta volna, akkor azonnal megszünteti a munkaviszonyunkat, elszigetel minket a küldöttgyűléstől, nem beszélhetek veletek most itt.

A jövő évi költségvetés tervezetünk újbóli megvitatása, annak jóváhagyása helyett azért szükséges, mert az olyan anomáliákat tartalmaz, amit nem szabad megengedni egy jogvédelemmel foglalkozó szakszervezetnél. Példának mondom, hogy 9 millió forintot terveztünk a jogi ügyekre és háromszor annyit 27 millió!!!! forintot karácsonyi ajándékra. Felelőtlen, elvtelen dolog, nem beszélve arról, hogy egy személyben a főtitkár döntene arról hogy ezt a sok pénzt hol költse el a szakszervezet. Ebből az összegből 300 pervesztes kollégánk költségeit tudjuk átvállalni! Mi pedig bajba keverjük, bajban hagyjuk a kollégákat, és karácsonykor a pénzüket léhaságokra költjük.

Munkáltatói jogok. Minden ezzel kapcsolatos jog egyedül a Főtitkár kezében van, ezért ismerjétek meg az értetek dolgozó szakszervezeti dolgozók munkakörülményeit.

Irodai dolgozók: – rendszeresen, naponta Sé11ő hangnemben, legtöbbször alaptalanul üvölt velük a Főtitkárunk, a legkisebb ellentétes vélemény kinyilvánításakor a Főtitkár azonnali hatállyal önhatalmúlag kirúgja a dolgozót. Majd több napig ezen csemegézik. Rendszeresen túl munkára kötelezi őket, nevetségesen alacsony bért fizet számukra.

Jogászok:- l11unkaszerződésük nincs, munkabérüket a rendőrségtől kapják. Külön juttatásaikat a Főtitkár személyesen önhatalmúlag állapítja meg, ismeretlen feltételrendszer alapján, ismeretlen összegben. Az ügyeik száma kezelhetetlen, érdemi képviseletre emiatt képtelenek.

Szervező ügyvivők: magyar a fordítva ezt a hangzatos nevet, toborzók. Erről beszélnék kicsit többet, mert személyes példám van róla. Munkaköri leírásuk nincs. Munkarendjük ismeretlen, a Főtitkár mindennapi kénye kedve szerint változik. Mindegyiküknek kötelező a nap 24 órájában-készenlétben állni. A napi feladataik nem meghatározottak. Előadásokat tartanak, felkészítés nélkül tárgyalásokra járnak. Az előadásuk neve toborzás. A toborzásokon a tisztségviselőinket arra kötelezik, hogy minél több tagot léptessenek be a szakszervezetbe. A szakszervezet életéről, munkásságától kell beszéljenek, de ehhez csak fél információkat kapnak, semmilyen képzésük nincs a munkához. Aki nem tud megfelelő létszámú tagot, napi “négy főt’ betoborozni, azt bocsánat a szóért, de idézem, “visszabassza” a rendőrséghez.

Ezen a módon több mint 10 szervező ügyvivőt elfogyasztott a Főtitkárunk, amiről én tudok A szervezőket rendelkezési állományba teszi, feléget mögöttük mindent a rendőrségen, majd nap mint nap zsarolja őket, és a szóhasználatával élve “lebassza” ha nem felel meg a itt nem írt elvárásainak. Megállapítható, hogy kizárólag csak a személyes szimpátiája dönt a toborzók személyéről. Ezzel a magatartásával, családokat, embereket, karriereket tett tönkre. A toborzókat különböző juttatásokkal kecsegteti, de általában elmondható, hogy nem ad nekik semmit. Az ö esetében nem számit a harminc napon túli túlóra kifizetése sem, mivel saját számításaim alapján csak nekem havi 80-100 túlórám keletkezik, ez március óta kb. 600-700 túlóra. Ebből 100 körüli lett kimutatva, és 32 lett megváltva. Ebben nem számolom be a 24órás bekapcsolt szakszervezeti telefont, és az este 10-kor történő hívásait. A szervezőink minden nap vidékre járnak, legtöbbször saját gépkocsival, a költségeiket maguk előlegezik meg a szakszervezetnek. Sokszor annyi pénzük sincs, hogy tankoljanak. Néhány esetben a költségekre előleget utalnak ki számukra, utólagos elszámolássa1. A kiküldetések, az egész napi. esetleg több napi távollétekért semmilyen juttatást nem fizet a dolgozóinak. Egy apró adalék attól, hogy a Főtitkárunk hogyan kezeli a tagságunkat: november 4-étől napi rangsort állít fel, melyik toborzója hány embert szállít le neki. Aki az utolsó, azt megalázza. Az elsőségért nem jár jutalom. Tisztelt kollégák. A Főtitkárunk a kollégáitokat, a tagjaitokat és benneteket is. bocsánat a szóért, de birkaként kezel. Minden este megolvassa mennyi a szaporulat. Mint toborzó, augusztus hónap óta általa törekszem, hogy minimális szinten tartsam a belépők számát.

Elnök, Főtitkár, Főtitkár helyettes: ismeretlen kondíciók között, ismeretlen munkát végeznek, javadalmazásukról a Főtitkár dönt. A Főtitkárunk munkavégzésének körülményei merőben mások, mint az egyéb dolgozóké.

- 4 -

Megjegyzem, hogy most fejeződtek be a szakszervezeti irodánkban, Szima Judit házában a bővítési munkálatok, ismeretlen költségek, ismeretlen feltételek mellett. Nem tudni azt sem, hogy a Főtitkárunk így keletkezett vagyongyarapodása hová került elkönyvelésre. Csak úgy, mint a számára a saját lakása fenntartási költségei, a lakása saját maga által meghatározott, méltányosnak tartott bérleti díja. Ismételten elnézést, de pofátlan módon visszaél az általatok ráruházott hatalommal. Neki helyben is jár a munkaebéd, a családdal együtt egy nagyon drága étteremben. Szégyenkezve kanalaztam a levest. A ti pénzetekből volt.

Természetesen a Főtitkárunk ellen, amennyiben közös megegyezéssel, a hatályos rendőrségi normák alapján nem rendezi a szervező ügyvivői által elvégzett végzett munkát, úgy ellene azonnal munkaügyi pert indítunk, mint magánszemélyek. Bízom benne, hogy jogászaink is csatlakoznak hozzánk. Ez alatt értem a korábban eltávolított, ki nem fizetett dolgozóinkkal történő megegyezést is.

A következő napirendi pontnak azt javaslom, hogy a Küldöttgyűlés semmisítse meg a vezető testület határozatát Sipos János, Horváth László és dr Galsa Péter méltatlansági ügyében, mert számukra is lehetőséget kell biztosítani egy korrekt eljáráshoz, az ügyük elbírálásában. Ezt különös tekintettel kérem a Békés megyei titkárok és a magam nevében is, mivel az augusztus 10 -en tartott megyei taggyűlésünkön a Főtitkár fél inforn1ációkkal félrevezetett minket az ügyben. Arról szavaztatott, hogy javasoljuk-e a három személy ügyének kivizsgálását, és azt foglalta jegyzőkönyvbe, hogy javasoljuk a személyek kizárását.

A Küldöttgyűlés azonnal határozzon arról, hogy a Jobbikkal kötött megállapodásunkat bontsuk fel. Tisztán látható, hogy a szerződés megkötése semmilyen tényleges haszonnal nem jár a tagságunk részére, annyit kaptunk érte, hogy a Főtitkárunk jelöltette magát az EP-be és tavasszal országgyűlési képviselőnek kívánják jelölni Tolna megyébe. A szakszervezeti munkát így még a mai gyenge szinten sem lenne képes ellátni. A szerződés miatt nagyon sok tagunk kilépett sorainkból, a munkáltató mellett a pártok és a média is ránk-támadt. Még a tagságnak igen kedvező Gyopárosfürdői Stranddal megkötött megállapodásunk is emiatt futott zátonyra. Itt napi tíz fő léphetett volna be ingyenesen a strandra és 3000 forintért tudtatok volna megszállni a családotokkal egy napra. A fürdő igazgatója szót emelt a Jobbik miatt, erre a főtitkárunk a tőle megszokott minősíthetetlen ordításával ezt a lehetőséget is megsemmisítette. Évi másfél millió forinttói esett el a szakszervezet a Főtitkárunk jobbikkal ápolt barátsága miatt. A fűtitkárunk már rég nem a tagság érdekeit, hanem újdonsült jobboldali barátai kegyeit keresi. A támogatásunkért mit kaptunk? Egy öreg furgont 3 hónapra, amit a jobbik irodában hála istennek leadtam már.

Köpködést a parlamentnél, az eu-ban Morvai lebűnözőzött minden rendőrt, a Gárda rendezvényein állásuk e! vesztésével börtönnel fenyegetik a rendőröket, a kollégáink nevét bűnözőként teszik fel a főtitkárunk új barátai az internetre.

Itt szólítanám meg, a jelen lévő Jobbikot képviselő személyeket, hogy ennek ellenére is szeretnének a tagságunk pénzéből velünk ebédelni? .Jelen lenni? Ha nem akkor itt a lehetőség a távozásra.

Utolsó napirendi pontnak javaslom egy tisztújító kongresszus azonnali összehívását, allnak érdekében, hogy új Főtitkárt, új Elnököt, és új vezetőséget válasszunk magunknak. Egy ilyen ember nem állhat a szakszervezetünk élén, annak ellenére, hogy ö hozta létre, ő emelte fel. Elidegeníthetetlen érdemei vannak. De jelen pillanatban sem hozzáállása, sem önhatalmú intézkedései nem szolgálják a tagságunk érdekeit.

Tisztelt kollégáim. Barátaim. A jelenlegi helyzet nagyon nehéz döntések meghozatalát követeli meg tőlünk. Ezek a döntések Nem fogják a szakszerveztünk szétesését okozni, semmilyen fennakadást nem fog jelenteni. Ha valóban a magunkénak akarjuk érezni A TMRSZ-t, akkor viszont ezeket a lépéseket meg kell lépnünk. Arra kérek mindenkit, hogy most, mikor a szükséges információ a rendelkezésetekre áll, akkor olyan felelős, a tükörbe nézve is vállal ható döntést hozzatok, amitől emberek maradtok. Ne feledjétek, hogy nektek kell szembenézni azokkal a kollégákkal, akiket a TMRSZ vezetősége félrevezetett, perköltségekkel tönkretett.

- 5 -

Nagyon rég óta nem hiszek semmiben. De egy dologban most újra van hitem. Ez a kis szakszervezet olyat tett, amit meg kell becsülni. Nem Szima Judit a szakszervezet, hanem az olyan emberek, mint ti kollégáim. Itt most újra a megfelelő mederbe tudjuk terelni a szakszervezetünk működését. Ha viszont tovább hagyjuk azt, hogy ilyen elvtelenül, meggondolatlanul, és minden nemű döntési jog nélkül működjön tovább szerveztünk, akkor saját magunkat csapjuk be, a félrevezetett kollégáinkat pedig cserbenhagyjuk. Minden eszközötök meg van ahhoz, hogy jobbá tegyétek a működésünket, és megőrizzétek a TMRSZ-t. Nagy szükség van rá.

A végére hagyom, hogy lássátok, nincs bennem ambíció, nem önös érdek vezérel, a titkári és a szervező ügyvivői munkámról holnap reggel 07 óra 00 perckor lemondok. Keserű szájízzel fogok távozni. Nehéz lesz elmagyarázni a saját kollégáknak, miért csapta be őket a TMRSZ. Természetesen a TMRSZ irodája előtt áll egy tehergépkocsi, több tagunk. Amennyiben megszavazzátok az előterjesztés első pontját, úgy egy üzenetet küldök nekik, és az összes szakszervezeti tulajdont leltár szerint elszállítják a Tanya út 4-szám alól, az új szakszervezeti irodáinkba Szekszárdon.

Kérem az előterjesztésünkben foglalt napirendi pontok elfogadásáról arcotokat vállalva, nyílt szavazással döntsetek.

550 tagunk és titkáraik nevében:

Laukó László

10 hozzászólás ehhez - TMRSZ Közlemény

  1. Pingback: | RKDSZ

  2. Játékos mondta:

    Jó, hogy csak most olvasom ez az egészet. Csak egy probléma van.
    Laukó kezdeményezését, csak kongresszuson lehetett volna megvalósítani az akkor hatályos alapszabály szerint. A küldöttgyűlésnek erre nem lett volna felhatalmazása, ha sikerül véghez vinni akkor sem!
    /Ezzel nem azt mondom, hogy rossz volt az elképzelés, hanem azt, hogy nem a megfelelő fórumon kezdeményezte……..

  3. Pingback: 6000 rendőr pénzét lopja?????? | RKDSZ

  4. hogolyo mondta:

    Bocs de nem tudom milyen vetélésről írsz. Már ha ezt nekem szántad .

  5. Kunos Gyula mondta:

    Ne érts félre, de elolvasva az írásod, nem gondolod, hogy feleséged vetélését is a rendőrség számlájára írva az már egy kicsit túlzás!

  6. hogolyo mondta:

    El is felejtettem , ha valaki kicsiny hazájában valahol kóbor politikai kampányt vezető TMRSZ elnököt lát , kérem írja meg nekem merre . És kíváncsi lennék arra is hogy a tisztelt lakosságnak miről zagyvál.
    Elérhetőségem Laukó kollégánál .

  7. hogolyo mondta:

    Üdvözlök minden tisztelt kollégát!

    Gondolom nem kell bemutatkoznom . Igen amit Laukó kolléga leírt az mind igaz , ha a Holdudvaron olvassátok írásaimat , teljes képet kaptok arról , hogy mi folyik a TMRSZ háza táján .

  8. Boomer mondta:

    Nocsak!
    Nem zörög a haraszt!
    A Balogh Laci is ennek a mószer dolognak lett az “áldozata?”
    Hmmmm…
    Túl sok az egybeesés.

  9. nevenincs mondta:

    Egy TMRSZ tagot a saját szakszervezete üldöz a saját honlapján.

    http://www.tmrsz.hu/hirek-aktualis/734-jogerosen-felmentettek-a-tmrsz-fotitkarat.html

    Nem tud kilépni, mivel hűségnyilatkozat köti. A tagdíját beszedik, abból insítanak ellene pereket.

    i love TMRSZ

  10. Gábor mondta:

    Gondolom sokan most a fejüket fogják, mások pedig tépik a hajukat. Pedig az a mondás itt nagyon igaz, hogy a puding próbája az evés…
    Lehet ígérgetni kánaánt, ha csak a hangzatos szavak röpködnek a levegőbe.Néha meg kellene nézni, hogy ki illetve kik vannak a színfalak mögött, kikre bízzuk magunkat, és ki az aki ténylegesen tesz is értünk. Lehet hogy a mi szervezetünk nem olyan harsány, lehet hogy nem akarunk egyből mindenkit “agyongyalázni” (bár lenne kit)de az eredmények biztatóak, és ide is egy jó mondás illik, miszerint lassú víz partot mos…

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.