BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

 

A tettre-készek jó szokásuk szerint ismét rendőrt jelentettek fel. Ők így harcolnak a munkavállalókért.

Az ügyben hosszan tartó és kimerítő büntetőeljárás ért véget, óriási sikerrel.

Tagunkat 2009 év végén jelentette fel a tettre-kész szakszervezet nevében Szima Judit sikkasztás bűntette miatt. Az ügyben jogsegély keretében Magyarország élvonalbeli ügyvédeit bocsájtottuk tagunk rendelkezésére. Az ügy vádemelés előtti szakaszában dr. Futó Barnabás ügyvéd úr, a bírósági szakban pedig dr. Varga István ügyvéd ügyvéd úr képviselte kollégánkat.

A feljelentés alapján tagunkat gyalusítottként hallgatta ki a Gyulai nyomozóügyészség, majd megrovásban részesítette, mivel a cselekmény súlya az ügyészség álláspontja szerint más intézkedést nem kívánt. Tagunk, mivel meggyőződése volt, hogy nem követett el bűncselekményt, a megrovás ellen fellebbezéssel élt. A Gyulai nyomozóügyészség kötelező jelleggel emiatt vádat emelt a Békéscsabai Bíróságon.

A Békéscsabai bíróság elsőfokú ítéletében kollégánkat felmentette. A felmentés ellen a Gyulai nyomozóügyészség fellebbezett.

Az ügyben itt kapcsolódott be a Gyulai Ügyészség felettes szerve, a Békés Megyei Főügyészség. A főügyészség jogilag megalapozatlannak tartotta a beadott fellebbezést, ezért átvette az ügyben a vád képviseletét, és a fellebbezést módosította. Azt kérték, hogy kollégánkat mentsék fel, mivel álláspontjuk szerint “a vádlott magatartásából hiányzott a jogellenesség, illetőleg cselekményét abban a tudatban hajtotta végre, hogy az a társadalomra nem veszélyes, és ennek feltételezésére alapos oka volt.”  A főügyészség álláspontja szerint a kollégánk ügyében büntethetőséget kizáró ok miatt az eljárást meg kell szüntetni.

A Békés Megyei Bíróságra már azzal a tudattal kísértük el a kollégánkat, hogy mindenképp felmentik a vád alól.

A Békés Megyei Bíróság kollégánkat jogerősen felmentette 2011 május 26-án.

Gratulálunk a kollégának!

 

(Jegyzet)

Az írásba foglalt ítéletet 2011. augusztus 8-án kaptuk kézhez.

Az ítéletben egy betű (!) tévesen került leírásra. A megszüntetés okai között a BTK 22.§. d pontja helyett, Btk 22.§. b pontja lett leírva. Intézkedtünk a pontosításra, az erről szóló végzést már meg is kaptuk.

A megszüntető okok között a tévedés helyett, kóros elmeállapot lett ütköztetve. Az ítélet elmeállapotról egy szót sem említ, abból egyértelműen látszik az elírás.

Az ítélet egy példányát megkapta a feljelentő, a tmrsz is. Azt elolvasva, azonnal hazug tartalmú, saját színvonalához méltó cikket jelentetett meg a honlapján. A hazug írásukban továbbra is a kollégánkat rágalmazzák, különösen védett adataival visszaélnek.

A szervezetnek ez okból írásos felszólítást küldtünk a cikk eltávolítása érdekében.

A cikkért tagunk képviseletében eljárva perben fogunk elégtételt venni, tagunk pedig magánindítványt tesz a hazug írás miatt.

Gyalázatos, hogy rendőr tagjainkat rendszeresen feljelentgeti, bepereli a TMRSZ! Koribbi cikkünkből látható, hogy már nem csak az RKDSZ-nek, hanem az FRSZ-nek is a “tettre készek” állandó pereskedési kényszerével kell foglalkoznia.

A per ítéletének másolati példányát, tagunk előzetes beleegyezése után, az érdeklődők megtekinthetik.

 

Egy hozzászólás ehhez - Újabb siker bűntetőügyben. A tettre-készek jó szokásuk szerint ismét rendőrt jelentettek fel.

  1. masik mondta:

    Engem zaklattak fél évig, mert kiléptem. Elmebetegek.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.