BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Moderáció

Hozzászólások

A www.rkdsz.hu oldalon a hozzászólás szolgáltatása ingyenes és moderált. Az RKDSZ nem vállal felelősséget a hozzászólásokban megjelenő, esetlegesen rombolást végző szoftverek, alkalmazások – így például a vírusok, a férgek, a makrók, továbbá az egyéb programok – okozta károkért. Ennek ellenére az üzemeltető minden lehetséges módon igyekszik elkerülni, kiszűrni ezeket.

Felhasználók

A weboldal bejegyzései nyilvánosak. A látogatók meg is oszthatják véleményüket, hitvallásukat, meglátásaikat, de kizárólag a moderálási szabályokban leírt módon. Minden felhasználó elfogadja ezeket az alapelveket akkor, amikor hozzászólást ír bármely cikkhez.

Moderálás

Az üzemeltető célja: az értelmes, emberi beszélgetések biztosítása. Ha azt érzékeli, hogy ezt egy hozzászólás akadályozza, a moderátorok szubjektív megítélésük alapján közbelépnek. A moderátor tevékenységét csak másik moderátor bírálhatja felül, ez az egyetlen kontroll.

A moderátorok – ha szükséges – szerkeszthetik a hozzászólásokat: szavakat, mondatokat törölhetnek belőlük ki.

Törlések

A hozzászólást a moderátor törli, ha az témaromboló, vagyis az alábbiak esetén:

  • ha az hatályos jogszabályba ütközik, bűncselekményre vagy más jogsértésre buzdít.
  • alkalmazások, nagyméretű képek, nagy terjedelmű szövegek bemásolása, a letöltést akadályozó vagy lassító linkek, elrontott HTML-kódok, automatikusan induló letöltések, átirányítások, minden, ami megváltoztatja a téma méretét, megjelenését, és akadályozza a rendeltetésszerű használatot.
  • a kulturált, folyamatos társalgást akadályozó, zavaró, alpári, agresszív vagy témán kívüli hozzászólás
  • a hozzászólás felesleges megismétlése (ez esetben egy példány megmarad)
  • ha abban egy személy valós, személyes adata – például neve, lakhelye, beosztása stb. – engedély nélkül megjelenik

Ál-, azaz nick-név

A nick a virtuális személyiség hordozója. Nem választható: védett név, közismert ember neve (kivéve, ha a felhasználót ugyanolyan néven anyakönyvezték), mások jogos és méltányolható érdekeit sértő név, obszcén vagy trágár kifejezés, rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi hovatartozását, politikai meggyőződését gyalázó, sértő kifejezés, burkolt vagy nyílt reklámnak tekinthető név.

Letiltás

A moderátor levélszemétként kezeli annak a hozzászólónak az email és/ vagy ip címéről érkező hozzászólását, aki jogsértő, továbbá a kulturált beszélgetést szándékosan és/vagy ismétlődően akadályozza, zavarja.

Reklámjellegű hozzászólások

A hozzászólás nem hirdetési felület, ezt minden hozzászólónak tiszteletben kell tartania. Azok, akik az RKDSZ tagságához, illetve honlapjának olvasóihoz szólnának, bátran keressenek bennünket.

Elérhetőségünk a kapcsolat menüben.

RKDSZ