BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Egészségügyi tagszervezet

Gápelné Patkós Éva tagszervezet elnöke
Email cím: patkos7@gmail.com
Mobil szám: +36 70 338 69 76

Központosítják a kórházadósságot

A kórházak adósságát központosítják, majd legkésőbb 2015 első negyedévében rendezik. Az önkormányzatoknak szintén a jövő év elején kell nyilatkozniuk arról, biztosítani tudják-e a háziorvosi rendelők… tovább »

Büntetheti a hálapénz elfogadását az új Btk.?

Jogszabály-módosítást kezdeményezett a hálapénz ügyében a Legfőbb Ügyészség, amely a Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) kezdeményezésére vizsgálta meg ezt a kérdést. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség… tovább »

Megnyugtatta az orvosokat a minisztérium: el lehet fogadni a hálapénzt

A minisztérium megnyugtatta a kórházszövetség elnökét: a jövőben sem lesz következménye, ha elfogadják a pénzes borítékot – írja a keddi Népszabadság. A Magyar Kórházszövetség decemberben… tovább »

Soha nem voltak még ilyen rossz gazdasági helyzetben a kórházak!

Soha nem voltak még ilyen rossz gazdasági helyzetben a kórházak és ennyire kiszolgáltatottak a beszállítók – állítja a Szövetség az egészségügyért elnevezésű szervezet titkára, Balaton… tovább »

Januártól bérpótlékot kapnak a szociális és gyermekvédelmi területen dolgozók

Budapest, 2013. december 27., péntek (MTI) – Bérpótlékot kapnak a szociális, a gyermekvédelmi és gyermekjóléti ágazatban dolgozók januártól. Az ágazati bérpótlék összege személyenként 5-11 százalékos… tovább »

Nem talált gondot az egészségügyi béremeléseknél Szabó Máté

Forrás: hvg.hu, MTI Átfogó vizsgálata során nem tárt fel visszásságot az egészségügyi ágazat béremelésének végrehajtásában Szabó Máté ombudsman, de jelentésében több javaslatot is megfogalmazott az… tovább »

Hungarikum lehet a védőnői hálózat

Forrás: magyarhirlap.hu A magyar védőnői hálózat megújításának koordinálása a feladata Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztosnak, aki májusi kinevezése óta már a fél országot bejárta, hogy… tovább »

Továbbfejlesztés előtt a hazai védőnői szolgálat

Forrás: Somogy Megyei Kormányhivatal Bábiné Szottfried Gabriella egy országos program keretében mutatta be a védőnői ellátás fejlesztését. Fejlesztik és állami irányítás alá vonják a védőnői ellátást… tovább »

Hatósági jogkört kaphatnának a védőnők?

Forrás: weborvos Hogyan lehet a finanszírozás újragondolásával ezt a rendszert megváltoztatni? Megújul, egységes lesz a védőnői szolgálat. Fontos szempont, hogy állami fenntartásba kerüljön az ellátás,… tovább »

Szakszervezetek: Orbánt csúnyán megtévesztette az államtitkár

Az egészségügyi dolgozók szerint nem volt egyeztetés a Semmelweis Tervről, csúnyán átveri a miniszterelnököt, aki ezt állítja. A fideszes képviselő szerint viszont volt, csak el… tovább »

Több ezer orvos távozhat, összeomolhat a rendszer

A rezidensszövetség elnöke szerint soha nem látott mértékű az elkeseredettség az orvosok között. A rezidensszövetség elnöke szerint miközben itthon sok orvos nyomorog, addig Nyugat-Európában tízszeres… tovább »

Véresen komollyá válhat az orvoshiány

Jelenleg van olyan rezidens orvos Magyarországon, aki kevesebb mint 80 ezer forintot keres havonta. Ha nem sikerül megfordítani az orvosok elvándorlásának tendenciáját, már jövőre sem… tovább »

Orvos fizess, ne beszélj!

http://www.elitmed.hu/ilam/hirvilag/orvos_fizess_ne_beszelj_7431/ Az orvoslás egyik legcsendesebb területének művelőjeként írt levelet még márciusban dr. Fintha Attila patológus szakorvosjelölt a Magyar Orvosi Kamarának (MOK). A fiatal doktor felszólalt… tovább »

dr. Hoffmann Rózsa: második kísérlet….

http://www.fn.hu/belfold/20110428/bevezetnek_kotelezo_munkaidot/ Bevezetnék a kötelező munkaidőt a közoktatásban A kötelező óraszámok helyett a törvényben megszabott heti kötelező munkaidő 80 százalékát kellene a pedagógusoknak a közoktatási intézményekben… tovább »