BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Oktatási tagszervezet

Békés Megyei Közoktatási Tagszervezet

Kaposvári Gergely
Békés megyei oktatási tagszervezet elnöke
+36 70 450 4259
E-mail: kaposvari.gergely@gmail.com

Ennyivel keresnek többet a tanárok idén ősztől

Átlagosan 5-12 ezer forinttal nőtt szeptemberben a pedagógusok bruttó bére tavalyhoz képest. Csak sajnos nem egységesen emelkedtek a bérek – írja a Napi Gazdaság saját… tovább »

A napokban érkezik az újabb pedagógus-béremelés

A napokban érkezik meg az újabb pedagógus-béremelés az érintettekhez – közölték az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Köznevelésért Felelős Államtitkárságánál. Az államtitkárság a pedagógusok világnapja alkalmából… tovább »

Jön az oktatási reform reformja!

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a kormány valóban elégedetlen az iskolák tavaly elindított központosított irányítási rendszerével és annak valamilyen szintű decentralizálására készül – ezt erősítette… tovább »

Ennyit keresnek októbertől a pedagógusok!

Mikor kapnak először emelt fizetést a tanárok, tanítók és óvodapedagógusok? “Őszre újabb béremelést ígértek a tanároknak. Mikor kapunk először magasabb fizetést?” – kérdezte egy olvasó… tovább »

Papírtömeg alá szorult a közoktatás

Fáradt, szorongó pedagógusokról, csökkent bérekről és a Klik késedelmes kifizetései miatti napi működési gondokról is beszél lapunknak az országos rangsorokban rendre az élbolyban végző Budapesti… tovább »

Emelkedik a tanárok fizetése – változnak a szabályok

Az új pedagógus előmeneteli rendszer tavalyi bevezetése után immár harmadik alkalommal növekszik generálisan a pedagógusok bére szeptember 1-jétől. Emellett kisebb jogszabályi változások is várhatók az… tovább »

Szeptembertől egy kicsit jobb lesz a pedagógusoknak

5-12 ezer forinttal emelkedik a pedagógusok bére, a pályakezdők így 165 ezret vihetnek haza, a legidősebb kollegák pedig akár bruttó 300 ezer forint felett kereshetnek… tovább »

Megbukott a Klik élén Marekné Pintér Aranka

Alig egy hónap telt el a harmadik Orbán-kormány megalakulása óta, máris távozik a 120 ezer pedagógusért felelős Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetője. A Klik másfél… tovább »

Pedagógus szabadság: meghátrált a KLIK

Visszavonulót fújt a KLIK: már senkinek esze ágában sincs a pedagógusokat korlátozni szabadságuk kivételében. Erről a központ már a tankerületi vezetőket is tájékoztatta, így ha… tovább »

A KLIK és Balog is hallgat az elmaradt számlakompenzációról

Még mindig nem kapta meg Nagy Erzsébet a Kúria által megítélt bankszámla-kompenzációját, valamint az a közel 150 ezer tanár sem, akiknek a döntés értelmében ugyanúgy… tovább »

Lesz olyan tanár, aki 400 forintos béremelést kap

Nem lesz tíz százalékkal magasabb a tanárok fizetése, hanem a teljes tervezett béremelésből kapnak meg újabb tíz százalékot – írja az Eduline. A teljes fizetésemelés… tovább »

Elbocsátástól rettegnek a tanárok

Pedagóguselbocsátásoktól tart a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a több középiskolában tapasztalható tanulóhiány miatt. A PDSZ elnöke azt mondta, több jelzés érkezett hozzájuk, hogy az ország… tovább »

Sírva fakadt a tanárnő Hoffmann Rózsa listájától

A következő tanévtől pontosan megszabja a kormány, hogy milyen tankönyvekből taníthatnak a tanárok az állami iskolákban. Hoffmann Rózsa a múlt héten küldött ki minden intézménybe… tovább »

Emmi: nem kell fizetni a pedagógusoknak a minősítésért

Budapest, 2014. március 12., szerda (MTI) – Nem kell fizetniük a pedagógusoknak az idei és a jövő évi minősítésekért – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma… tovább »

Több mint kétmillió oldalt dobnak össze a tanárok

Egy részük morgolódik, de a többség engedelmesen teszi, amit tennie kötelező: készülnek a pedagógus portfóliók. Szöveges matekfeladat a tanügyi reformból: Ha 27 ezer tanár egyenként… tovább »

Oldalak 1 - 3123