BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Sikeres képviselet fegyelmi ügyben!

A PMRFK Dabasi Rendőrkapitányság állományában szolgálatot teljesítő tagunkkal szemben 2011. augusztus hónapban fegyelmi eljárást rendeltek el. Tagunk az eljárás megindítását követően a jogi képviselete ellátásával… tovább »

„Lényegében kiherélik őket”

Fél a kormány és a tavaszi demonstrációk miatt jogszabály-módosítással áll bosszút a rendvédelmi dolgozókon a Lehet Más a Politika szerint. A fegyveres szervek hivatásos állományú… tovább »

Váratlan akcióba csöppent Pintér

A belügyminiszter a rendőrség közlése szerint csak véletlenül járt annak a második kerületi autós üldözésnek a helyszínén, amely szombat reggel történt a II. kerületben. Több… tovább »

Döntenek a korhatár előtti öregségi nyugdíjakról

Az Országgyűlés három héten belül második ötnapos ülését tartja, a képviselőknek hétfőn és kedden is szavazniuk kell az elfogadásra váró törvényjavaslatokról. A hét első napján… tovább »

Többet adózik jövőre a cafeteria – mi az ami nem?

A hétfőn elfogadott adótörvények értelmében 2012. január elsejétől 10 százalékos eho terheli a cafeteriát, viszont 300 ezer helyett 450 ezer forint juttatást adhatnak kedvezményesen a… tovább »

Szakszervezetek visszavonatnák a Munka törvénykönyve tervezetét

Úgy vélik, sem a munkavállalók, sem a nemzetgazdaság, sem a vállalkozások érdekeit nem szolgálja a koncepció.

Ismét őrizetbe vette Szima Juditot a nyomozó ügyészség

Megint őrizetbe vette az ügyészség a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének főtitkárát. Szima Juditot júniusban egyszer már előállították, de aztán elengedték. A szakszervezeti vezetőt többek között… tovább »

Ellevelezi Orbán a nyugdíjasok pénzét

Az előző, szocialista kormányokat a nyugdíjasok pénzének “eltőzsdézésével” vádoló Fidesz-kormány még bizonytalanabb “befektetésbe” öli az idősek ellátására fordítható pénz egy részét: “ellevelezi”. A Nyugdíjbiztosítási Alapból… tovább »

A rendőrök két százalékának életvitele kifogásolható

Több mint ötezer “kifogástalan életvitel ellenőrzést” indított az idén a Nemzeti Védelmi Szolgálat, azaz a rendvédelem belső elhárítása, emellett több mint háromszáz megbízhatósági vizsgálatot is… tovább »

Jön az elkúrtukadó?

Különadót vethet ki a parlament, ha a kormány valamely döntése elbukik az Európai Bíróság vagy az Alkotmánybíróság előtt, és az államot kártérítésre kötelezik. Az új… tovább »

Korkedvezményes kiskaput nyitnak a tábornokoknak

Egyes rendvédelmi szakszervezeti vezetők szerint csak a vezető beosztású, magas rendfokozatban lévőknek – mintegy 300 főnek – kedvez a Talabér Márta fideszes parlamenti képviselő által… tovább »

Rendőrök, köztisztviselők devizahiteléről gyűjt adatokat a kormány

Aggályosnak tartja adatvédelmi szempontból Jóri András ombudsman azt az adatszolgáltatásra felhívó levelet, amelyet több minisztériumban, kormányzati háttérintézményben és a rendőrségen is kiküldtek a dolgozóknak, azt… tovább »

A fűrészt ma beindítják alattunk…

A Parlament mai napi programjából néhány: 16./ A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvényjavaslat (T/4663. szám)… tovább »

Tájékoztatók szolgálati nyugdajasainknak

A mai napon 13.30 órakor Békéscsabán a Helyőrségi Klubban tart tájékoztatót Vincze Tibor az RKDSZ elnöke és Dr. Gápel István az RKDSZ jogtanácsosa. Győrben 2011.11.23-án… tovább »

Beszólt az ILO a Munka törvénykönyvére

  Az ILO a véleményt tartalmazó memorandumban rögzíti, hogy észrevételei a tervezet szeptember 26-i állapotára vonatkoznak. Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), a LIGA Szakszervezetek, a… tovább »

Oldalak 1 - 212