BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Boldog Karácsonyt kívánunk Tagjainknak!
MUNKA TÖRVÉNYKÖNYVE – Munkásvédelem vagy bérrabszolgaság?

Ágazatonként különböző minimálbér és évi 250 órára emelkedő rendkívüli munkaidő korlát szerepel többek között a kedden elfogadott munka törvénykönyvében. A nettó munkabérek megőrzéséhez szükséges emelés… tovább »

Megint a magánnyugdíjpénzár tagok járnak rosszul

A 2012-es költségvetést 299 forintos euróárfolyamon számolják át, és 0,5 százalékos gazdasági növekedéssel kalkulálnak jövőre. A változás miatt 320 milliárd forintot kell előteremteni, amely az… tovább »

“A fizetésem? Az biztosan csökkenni fog!”

Jövőre a munkavállalók nagy többsége az anyagi helyzete romlásával számol, ennek megfelelően több mint 80 százaléka nem számít fizetésemelésre 2012-ben - derül ki a Randstad Workmonitor… tovább »

Pótlékot kaphatnak a képviselők a 750 ezres illetmény mellé Megszavazzák maguknak?

A fideszes képviselő javaslata alapján a pótlék az illetmény 25%-a is lehet.Választókerületi pótlék is járna az egyéni parlamenti képviselőknek a csaknem 750 ezer forintos illetmény… tovább »

Figyelem

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy azon nyugdíjas tagjaink, akik még nem kapták meg a nyomtatványt, azok Kérjük levelező rendszerük SPAM tárolóját is nézzék, meg, mert… tovább »

SZOLGÁLATI NYUGDÍJASOK FIGYELEM! Még idén célszerű benyújtani a strasbourgi bírósági beadványt

A korábbi tájékoztatásokon elhangzott, valamint az RKDSZ honlapján is megtalálható – az Emberi Jogok Európai Bíróságával kapcsolatos jogérvényesítéssel kapcsolatos – ismertetőben foglaltak szerint mellékelten küldjük… tovább »

Mégsem lesz pedagógus-béremelés?

Hoffmann Rózsa nagy ígérete, a pedagógusfizetések emelése kerül veszélybe, ha a parlament elfogad egy fideszes módosító javaslatot. Viszont több mint 380 milliárdot spórolhatna a kormány… tovább »

Sodródtak az eseményekkel a fideszesek az egzotikus szigeten

Sétáltak és vásároltak a megyei közgyűlések fideszes elnökei az Azori-szigeteken tett látogatásuk utolsó napján, miután előtte két napon keresztül a romastratégiáról és a területfejlesztésről tárgyaltak külföldi kollégáikkal…. tovább »

A szolgálati nyugdíj nem könyöradomány!

Együtt fordul az Alkotmánybírósághoz hat fegyveres és rendvédelmi szakszervezet és a Magyar Helsinki Bizottság a szolgálati nyugdíj megvonása miatt. A Magyar Helsinki Bizottság több ponton… tovább »

Bosszút áll a kormány a rendvédelmiseken? Támadás a szakszervezetek ellen

Rendvédelmi karral semlegesítené a renitens szakszervezeteket a kormány: a testület átvenné az egyenruhás érdekvédők szerepét. Az érintettek tiltakoznak, nyílt támadásként értékelik a javaslatot. Remélik, hogy… tovább »

“Kockára tették az életünket” a szakszerveztek

Orbán Viktor távozását követelték és aprópénzzel dobálták meg Gaskó Istvánt a délutáni, szakszervezeti tüntetések résztvevői.