BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

NGM: nyugdíjfronton lépnie kell a kormánynak – avagy senki sincs biztonságban

A Nemzetgazdasági Minisztérium egyik belső munkaanyaga szerint tovább nem halasztható a nyugdíjrendszer átalakítása, az origo birtokába került anyag szerint a kormány több lehetőség közül is… tovább »

Népszavazás: nyugdíjügy még függőben

A tankötelezettség tartson 18 éves korig, az álláskeresési támogatást három helyett kilenc hónapig folyósítsák, a rendkívüli felmondásra csak a munkavállaló vétkes magatartása miatt legyen lehetőség… tovább »

Fegyvertelen „fenéksúly” lesz majd a reaktivált rendőrökből – avagy jövőképünk

A Belügyminisztérium levele szerint a visszafoglalkoztatottak járőrtársként dolgozhatnak fegyver nélkül, és nem tudni, mire lesz jogosítványuk. Érdekvédők szerint a testület valójában nem is kér a… tovább »

Tájékoztatás a 01.18-ai Belügyi konzultációról

a Belügyminisztériumban 2012. január 18.-án tartott szakszervezeti konzultáción elhangzottakról Az 1996. évi XLIII. törvény (Hszt.) 2012. január 1.-jei hatályú módosulása következtében megváltozott az ágazati érdekegyeztetés… tovább »

Szociális üdülés: kik pályázhatnak?

Összesen kétmilliárd forint értékben négy szociális célú üdülési pályázatot hirdetett meg a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA). Soltész Miklós szociális államtitkár egy budapesti konferencián jelentette… tovább »

Erre használható az Erzsébet-utalvány

  Hamarosan bevezetésre kerül az Erzsébet-utalvány, de a cafetériarendszerről a cégek nagy része még nem döntött.  Az Erzsébet-utalvány a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által papír… tovább »

Lesz-e még nyugdíj 2030-ban?

A következő évtizedek egyik legfontosabb kérdése lesz Magyarországon, hogy képesek leszünk-e nyugdíjat fizetni az idősebb generációnak. A megtakarításokat tekintve egyáltalán nem rózsás a helyzet, a… tovább »

Nem tudnak fizetni az állami kórházak

Sem a beszállítók lejárt számláit, sem más fizetési kötelezettségeiket nem tudják teljesíteni januárban az állami tulajdonú kórházak, kizárólag a dolgozói béreket képesek rendezni. Az intézményeknek… tovább »

Figyelmeztető levelet küld Magyarországnak Brüsszel

Az Európai Bizottság követelni fogja Magyarországtól a jegybankkal, a bírói karral és az adatvédelmi hatósággal kapcsolatos vitatott szabályozás megváltoztatását. Ellenkező esetben Budapest jogi eljárásra számíthat… tovább »

Itt az EU-bejelentés: új szakaszba lép a Magyarország elleni eljárás

Az Európai Bizottság (EB) szerdán kezdeményezte a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás következő szakaszba léptetését, mert az ország nem tett eleget azért, hogy “időben és tartósan” csökkentse… tovább »

Vérengzés a közszférában: 7 ezer fős leépítésről döntött a kormány

A kormány több mint 6700 dolgozó elbocsátásáról döntött – derül ki a legújabb Magyar Közlönyből. Jelentős, 6719 fős kormányzati létszámcsökkentésről döntött a kormány – derül… tovább »

Nem győzi a magyar nyugdíjpanaszokat a strasbourgi bíróság

Nem tudja feldolgozni az Emberi Jogok Európai Bírósága a korkedvezménnyel nyugdíjba vonult rendvédelmi dolgozók panaszainak özönét, ezért arra kérte a magyar szakszervezeteket, hogy csoportosítva nyújtsák… tovább »

Karnyújtásnyira a népszavazás nyugdíjügyben

Ha összegyűlik a 200 ezer támogató aláírás, ügydöntő referendumot kell kiírni az LMP által feltett kérdésekben. Öt LMP-s népszavazási kérdést hitelesített az Országos Választási Bizottság… tovább »

Térkép: így osztanák fel új járásokra Magyarországot

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit. Országosan 168 járás, Budapesten pedig hét úgynevezett körzet létrehozását tervezik…. tovább »

Nyugdíj és a kormány: gyorsan mondják, hogy ne értsük

Kérdéses, kaphatnak-e teljes állami nyugdíjat azok, akik maradnak a magánnyugdíjpénztáraknál. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt állítja, mindenkinek teljes nyugdíj jár majd, a hatályos törvény szerint azonban… tovább »

Oldalak 1 - 212