BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Eredményesen képviseltünk fegyelmi ügyben!

Szakszervezetünkhöz az edelényi mentőállomáson szolgálatot teljesítő négy tagunk fordult segítségért. Történt ugyanis, hogy tagjaink az akkor kialakult sajnálatos körülmények miatti kényszerből adódóan kénytelenek voltak a… tovább »

Tájékoztatás kockázati pótlék ügyében

Ezúton tájékoztunk minden érintett OMSZ dolgozó tagunkat, hogy az 1992. évi XXXIII. törvény, a Munka Törvénykönyve, az Mt. 72. § (1) bekezdés a. pontja, valamint… tovább »

Kinek fáj a szolgálati nyugdíj megvonása?

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Magyar Helsinki Bizottság  jogi segítséget nyújt sok ezer rendvédelmi dolgozónak. Talán vannak, akik nem értik, hogy miért segítünk azoknak, akiknek a… tovább »

Bérkatasztrófa az egészségügyben

Teljes a bizonytalanság az egészségügyi bértárgyalások körül, ráadásul az új adószabályoknak köszönhetően idén az ágazatban dolgozók nettó fizetése csökken, ha munkáltatójuk nem tudja visszapótolni. A… tovább »

Álegyeztetés az álértekezleten

Ülésezett, de nem alakult meg a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A miniszterelnök, és az általa kiválasztott munkaadói és munkavállalói szervezetek képviselői általánosságban… tovább »

Csak ‘segédmunkát’ bíznak a nyugdíjas rendőrökre?

Nagyrészt csupán „segédmunkásként” számítanak a szolgálatba visszatérni szándékozó nyugdíjas rendőrökre – ez derül ki a napokban megjelent belügyminiszteri utasításból is. Járőrtárs, objektumőr, fogolykísérő, traffipaxkezelő, kutyavezető,… tovább »

Ellehetetlenítik a fegyveres és rendvédelmi szféra szakszervezeteit

A LIGA Szakszervezetek rendkívül súlyos és indokolatlan diszkriminációnak tartja a fegyveres és rendvédelmi szféra szakszervezeteinek ellehetetlenítését.     A többek között a munkaidő kedvezmény drasztikus megvonásával… tovább »

ILO: jogot sért a Munka törvénykönyve

Uniós jogba és nemzetközi egyezményekbe is ütközik az új Munka törvénykönyve az ENSZ munkaügyi szervezete szerint. A magyar szakszervezetek elküldték véleményezésre az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi… tovább »

Szerzett jogok nem csorbulhatnak – Európában van Lengyelország is, ugye?

A lengyel kormány elkészítette a fegyveres erők új nyugdíjszabályait. A szerzett jogokhoz nem nyúlnak, a most szolgáló katonák, rendőrök nem veszítik el 15 éves szolgálat… tovább »

Minden rendőrt lehallgathatnak – meg a kedves feleségét is!

A rendőrök eddig is lemondtak több személyiségi jogukról, de újabbakat követel tőlük az egyenruha viselése: már lehallgathatják őket, családjukat, és annak is utánajárhatnak, milyen weboldalakat… tovább »

No comment – Százmillióért egyeztetnek

Szervezetenként évi 100 millió forintot kaphatnak a kormánytól a Versenyszféra Konzultációs Fórumának (VKF) tagjai – tudta meg lapunk. Az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) mintájára létrehozott… tovább »

Állásukkal játszanak a facebookozók

Egy dühös vagy sértő bejegyzés, és könnyen a bíróságon találhatjuk magunkat. Nem árt kétszer is meggondolni, hogy mit osztunk meg a különböző közösségi oldalakon. Interjú. Elég… tovább »

Csökkenő gyed: Kompenzálják az adójóváírás megszűnése miatt megrövidített kismamákat

Jövedelempótlékot kapnak azok a kismamák, akiket hátrányosan érint az adójóváírás lehetőségének megszűnése – tájékoztatott a kormány döntéséről a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.     A tárca közleményében… tovább »

Integráció valamennyi szinten

A főfelügyelői munkával szemben támasztott elvárások, az ezek teljesítése érdekében követendő módszerek megismertetése céljával országos főfelügyelő értekezletet szervezett a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a fővárosi… tovább »