BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Örökléssel rendezi a nyugdíjproblémát a kormányzat?

Érdekes és megmagyarázhatatlan elemekkel változtatták meg az öröklés rendjét az új Polgári Törvénykönyvben. Ami biztos: illdomos jóba lenni az anyósunkkal – örökölhet. Sok gondot okozhat… tovább »

Hamarosan már csak ilyen családi házat építhetsz

A közel nulla energiaigényű családi ház építési költsége Németországban mindössze 5 százalékkal több mint a hagyományosé, Magyarországon a többlet még 10 százalék – közölte az… tovább »

Varga: 2015-ben várható a forintosítás

Varga Mihály szerint a devizahitelek forintosításáról szóló jogszabály benyújtása november végén, december elején várható, így a forintosítás 2015-ben történhet meg – derül ki a hvg.hu-n… tovább »

Itt a bejelentés: ezért perel az OTP devizahitel ügyben

Az árfolyamrés alkalmazásának semmisége miatt az OTP Jelzálogbank veszteségeit kiszámolták. Az egyoldalú szerződésmódosítások miatt a bank élni kíván perindítási jogával. Megjegyzik azt is, hogy az… tovább »

Adósmentés: az autóhitelesek mégis mások?

2014. július 21. Az adósmentő törvény legtöbb rendelkezése ennek a hétnek a végén lép hatályba. A lízingesek bíznak abban, hogy a velük kötött szerződésekre még… tovább »

Újraszámolt szolgálati járandóság

2012. január 1-jétől a korhatár előtti ellátást, illetve szolgálati járandóságot a személyi jövedelemadóval megegyező összeggel (16 %) csökkentve folyósítja a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság. Tekintettel arra, hogy… tovább »

Az árfolyamgátasok jelentős kamatelőnynek is örülhetnek  Húszmilliárd felett a gyűjtőhitel

2014. július 15. A devizahitelek átlagos kamatterhe a háromszorosára rúg annak, mint amit most a gyűjtőhitelekre felszámíthatnak a bankok. Az árfolyamgátra szerződött adósok ezen havonta… tovább »

Mire számítsanak az autóhitelesek? Az autóhitelek harmada visszajár?

Szinte biztos, hogy ősszel lesz elszámoltatás, amelynek végén a bankok fizetnek majd a korábbi ügyfeleknek, illetve csökkentik a még aktív hitelek törlesztőrészleteit. Akár a felvett… tovább »

Devizahitelek: most mi is a helyzet?

014. július 16. Nyilvánvalóan rövidesen kihirdetik az adósmentő kormányzati törvénycsomagot. Ettől számítva nyolc nap múlva lép hatályba a rendelkezések azon része, amely a devizahiteles perekre… tovább »

“Pernyerésünk fegyverkezelési pótlék ügyében!

Somogy Megyei Rendőr Tagszervezetünk nyolc tagja, a Zákányi Határrendészeti Osztályról szakszervezetünk segítségét kérte. Az ott szolgálatot ellátó tagjainkat ugyanis folyamatosan munkaköri leírásunktól teljesen eltérő más… tovább »

Ön is kieshet a családi adókedvezményezettek köréből

A családi adókedvezmény jogosultság a családi pótlékhoz van kötve, a középiskolai tanulmányok befejezése fontos mérföldkő. Mindenképpen oda kell erre figyelni, mert a jogtalan adókedvezmény igénybe… tovább »

Szeptembertől egy kicsit jobb lesz a pedagógusoknak

5-12 ezer forinttal emelkedik a pedagógusok bére, a pályakezdők így 165 ezret vihetnek haza, a legidősebb kollegák pedig akár bruttó 300 ezer forint felett kereshetnek… tovább »

Megszűnik a kötelező tüdőszűrés Csak a veszélyeztetetteknél marad meg a jelenlegi rendszer

A tervek szerint a területi alapon elrendelt kötelező tüdőszűrés megszűnik, 2014. március 31. után már sehol nem lehetne elrendelni ezt a fajta “tömeges” szűrést –… tovább »

Megbukott a Klik élén Marekné Pintér Aranka

Alig egy hónap telt el a harmadik Orbán-kormány megalakulása óta, máris távozik a 120 ezer pedagógusért felelős Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetője. A Klik másfél… tovább »

40 százalékkal is csökkenhet a havi törlesztőrészlet

Akár 30-40 százalékkal is csökkenhet a havi törlesztőrészlet, és a tőketartozás is kevesebb lesz az év végi forintosítás után – legalábbis erre számít a Fidesz… tovább »

Oldalak 1 - 212