BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

http://www.hir24.hu/belfold/258674/15-eve-nyugdijas-a-63-eves-pinter-sandor.html

Úgy tárgyal a rendvédelmisekkel a miniszter a kedvezményes nyugdíjról, hogy ő maga havonta 163 ezer forintot kap.

Pintér Sándor belügyminiszter úgy ült le tárgyalni a rendvédelmi szakszervezetekkel a hivatásosok nyugdíjkorhatáráról, hogy a most 63 éves miniszter már 15 éve, 48 évesen nyugállományba vonult.

Vastagbőr blog írása szerint a vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy több mint 1,1 milliós fizetése mellett 163 ezer forint nyugdíjat is kap.

A kormány a Széll Kálmán tervben jelentette be, hogy senki nem mehet a nyugdíjkorhatár előtt nyugdíjba, azóta tartanak a tárgyalások a rendvédelmi szakszervezetek és a Belügyminisztérium között. A tárgyalások mellett folyamatosan zajlanak a tüntetések, pénteken jön a következő demonstráció.

A rendvédelmi dolgozók pénteki tüntetésével azonos időpontra szervezték meg a Belügyminisztériumban a különböző érdekvédelmi fórumokkal az egyeztetést is. A rendkívüli ülés összehívását egyébként az érdekképviseletek kezdeményezték. A tervezett egyeztetés azonban nemcsak a Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fórumával, hanem az Országos Önkormányzati Köztisztviselői Érdekegyeztetési Tanáccsal és a Köztisztviselői Érdekegyeztetési tanáccsal is közösen zajlana a Belügyminisztérium szakszervezeteknek küldött meghívója szerint.

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete internetes oldalán megtalálható belügyminisztériumi levél szerint az ülésnek két javasolt napirendi pontja van. Eszerint tárgyalnának az egységes közszolgálati életpályáról és a RÉF által javasolt témakörökről. A szakszervezeteknek csütörtökön délután 15 óráig kell jelezniük, hogy részt vesznek-e az ülésen.

Egy hozzászólás ehhez - 15 éve nyugdíjas a 63 éves Pintér Sándor

  1. roppant nyugdias mondta:

    Hm. Az, hogy a kérdéses nyugdíj havi 163 ezer forint lenne, azt egyszerűen nem hiszem el. 15 év alatt a nyugdíjak évente az infláció arányában, plusz egy-két százalékkal emelkedtek. Ez 15 évre visszavetítve azt jelenti, hogy kb. 80 ezer forintos havi szolgálati nyugdíjjal lett nyugállományú – emlékezetem szerint már akkor tábornokként. Ez az összeg csak egy vicc. Jelzem nem akarok turkálni senki zsebében, mint (rokkant)nyugdíjas erősen kételkedem, hogy az újsághírben megjelent összeg lenne a valós…

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.