BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

smlogoImmár 20-ik alkalommal került megrendezésre a Bécs- Pozsony-Budapest szupermarathon egyéni és váltó futóverseny október 19-23 között. Bécs- Pozsony-Budapest fővárosok közötti szupermarathon, melynek első megrendezése egybeesik az 1989-es osztrák-magyar határ megnyitásával, határon átnyúló jellege miatt értékes szimbóluma a határok nélküli Európának földrajzi és kulturális értelemben egyaránt. Ezen az Európában egyedül álló sportfesztiválon, Ausztrián, Szlovákián és Magyarországon keresztül 335 km-t teljesítenek a rajthoz állók.

2009-ben immár harmadik alkalommal az RKDSZ támogatásával HŐR-GŐK RKDSZ csapat néven indultunk. Csapatunk komoly futómúlttal rendelkező személyekből áll, akik között olyan is van, aki mind a 20 szupermarathont teljesítette. A csapatok 5 főből állnak, melyből a napi etapokon 4 fő vesz részt váltásban.
Első nap Bécs városából indul a mezőny és Pozsonyba érkezik meg kb. 90 km megtétele után. A második szakasz Pozsony és Győr között kerül megrendezésre, amely során elfutunk az oly sokat vitatott Bősi (Gapcsikovó) vízerőmű mellett. Ezen a napon, mivel tartalékfutónk nem volt igen fáradtan értünk a célba. Harmadik nap Győr és Tata között futottunk egyre erősödő izomlázzal a lábunkban. A harmadik naphoz hasonlóan a negyedik napon is 60 km várt ránk „kellemes” hegyi szakaszon Tata és Budakeszi között.
B-P-B 2009 373Az ötödik napon a csapatok minden tagja rajthoz állt és a Budakeszi-Budapest félmarathon teljesítése után beérkezett a Hősök terén lévő célba, ahol a verseny rendezőitől átvehette a sikeres célba érésért járó emlékérmet.
Ebben az évben is teljesítettük e nem elhanyagolható kihívást azzal a csapatunkkal, amely már szinte egy kisebb családként működik. Örömömre szolgál, hogy ilyen nehéz gazdasági helyzetben is találtunk olyan támogatót, mint az RKDSZ Hajdú-Bihar Megyei Rendőr Tagszervezete. Támogatása lehetővé tette, hogy ez a lelkes kis csapat ismételten bizonyíthatta képes szembeszállni, tartalék nélkül is, ezen szupermarathoni táv nehézségeivel.
Jövőre is megrendezik Európa legrangosabb hosszú távú futóversenyét, amelyen ismételten szeretnénk elindulni és ehhez kérjük továbbiakban is szíves támogatásukat.

Tisztelettel,

Ványi Attila
Bihar Bevo

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.