BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

A rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati viszonyáról szóló törvény-tervezet elfogadása a rendvédelmi szakszervezetek szerint súlyos csapás a magyar demokráciára.

A szakszervezetek javaslatai ellenére a Kormány továbbra is fenntartja a szolgálati törvényben az érdekképviseletek ellehetetlenítését szolgáló jogintézményeket, illetve a más munkavállalói szervezetekkel szemben súlyos diszkriminatív elemeket tartalmazó rendelkezéseket. A törvény nem garantálja a szociális párbeszéd intézményi, ágazati feltételeit sem, és tovább fokozza az ellehetetlenítést azzal, hogy a nemzetbiztonsági ágazatban megtiltja a rendszerváltás óta működő érdekképviseletek tevékenységét.  

Az összeférhetetlenségi szabályok között nemhogy nem tiszteli, hanem negatívan kezeli a szakszervezeti tisztség viselését, mintegy megbélyegezve azok viselőjét. Teszi ezt annak ellenére, hogy a kormánytisztviselői kar esetében módosította és megszüntette a szakszervezeti tisztség viselésének összeférhetetlenségi szabályait.

A rendvédelmi szakszervezetek elkötelezettek Magyarország demokratikus berendezkedése mellett, a rend tisztelete és betartatása mellett fontosnak tartják a demokráciát, ezért szolidaritásukat fejezik ki a betiltott szakszervezetek tagjai és vezetői mellett.

A rendvédelmi szakszervezetek közösen összefogva ezen döntések ellen – demokratikus berendezkedés minden hazai és nemzetközi jogorvoslati fórumát kihasználva – közösen fognak fellépni.

 

Hivatásos Tűzoltók

Független Szakszervezete

Salamon Lajos elnök sk.

Rendészeti és Közigazgatási

Dolgozók Szakszervezete

Vincze Tibor elnök sk.

Független Büntetés Végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége

Kucsera Miklós főtitkár sk.

Fővárosi Tűzoltók Szakszervezete

Kiss József elnök sk.

 

 

 

 

Független Rendőr Szakszervezet

Pongó Géza főtitkár sk.

Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete

Holecz Gábor elnök sk.

 

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.