BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

A román kollégáink szerintetek milyen ruhában tüntetnek? Otthonka? Melegítő? Mi magyar rendvédelmiek még az egyenruhánkat sem viselhetjük! Nehogy már az unióban meglássák, hogy kik tüntetnek…..


Frdész közlemény:

http://www.frdesz.org.hu/cikk/5130/kozlemeny_az_egyenruharol.html

A Fegyveres és a Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) az elmúlt 10 évben több demonstrációt szervezett és tartott, amelyen kollégáink egyenruhában vettek részt.

Minden demonstrációnk fegyelmezett rendben, mindenféle rendbontás nélkül zajlott. Az egyenruha viselése egy hivatásosnak még akkor is tartást, kötelező fegyelmezettséget jelent, ha éppen demonstrál. Ráadásul gond nélkül ki tudtuk szűrni a közénk nem tartózó bajkeverőket, provokátorokat. Miközben, a szolgálati törvényünk, parancsnoki engedéllyel lehetőséget biztosít az egyenruha viselésére, a Belügyminisztérium állásfoglalásának ,,köszönhetően” megfosztanak ettől a jogunktól és ezzel együtt attól, hogy a fegyveres rendvédelmiek jól elkülöníthetően jelenjenek meg a demonstráción. Álláspontunk szerint, az ebből adódó következményekért, ettől kezdve, a felelősség a Belügyminisztériumot terheli.

Budapest, 2011. április 8.

Kónya Péter FRDÉSZ elnök
a Demonstrációs Bizottság vezetője
tel.:(06-70-332-8899)

3 hozzászólás ehhez - A demokratikus Romániában nem tilos az egyenruha. Nálunk?

  1. uccakölyök mondta:

    Sajnos ebben az országban, egy rendőr nem intézkedési jogokkal felruházott állampolgár, hanem egyszerűen rendőr.Kicsit olyan érzést kelt bennem, mintha mondjuk egy festő, amíg munkaruhában van nem mehetne szavazni csak festeni és kizárólag hétköznapi viseletben foglalhatna állást az őt körülvevő életére is kiható történésekben.Persze a két szakma közel sem egyforma,de a lényegen nem változtat,mert mindkét helyre egy állampolgár megy be dolgozni és egy állampolgár “teszi le” a munkát műszak végén.akkor ezek szerint ha bemegyek dolgozni,megfosztanak a jogaimtól?

    Ezt közel sem nevezném demokráciának.

    egy győri fiatal.

  2. nyugger2 mondta:

    Egyszer voltam egy versenyen, ahol egyenruhában voltunk, a díjak átadása után a vezénylő tiszt megkért bennünket, hogy fáradjunk le az étterembe, egy pohár pezsgő elfogyasztására. Félhangosan megjegyeztem, hogy ” de gyerekek, nem kellene átöltözni”, mire a vezénylő tiszt megkérdezte: te még nem ittál egyenruhában? Ezek után szerintem , ha egy pohár pezsgőt meg lehet inni/nyilván zárt közösségben/ akkor miért is kell szégyenkezni, ha demonstrálni is egyenruhában mennének, hiszen ezek az emberek ebben a ruhában dolgoznak!!! Vagy már azt is szégyelleni kell???/ Sanyi bácsi megtarthatná az éves ruhaszemlét:)/

  3. nyugger mondta:

    Erős a gyanúm, hogy pont ezt akarják! Még jobban ellenünk hergelni a közvéleményt. Mit akarnak ezek a rohadt rendvédelmisek amikor itt törnek-zúznak? Lehet, hogy elveszítenénk azon civil emberek szimpátiáját is akik eddig mellettünk állnak – lásd az akár itt megjelent támogató nyilatkozatokat.
    Fegyelmezettnek kell lennünk, mi nyuggerek pedig hordhatunk valami szexi ruhadarabot, amiről kitűnik, hova is tartozunk.
    Mellékesen megjegyzem azt a mai napig nem értem, hogy a jogszabályok betartása miért mindig csak a végrehajtó állományra vonatkozik, és most ebben az esetben ettől
    eltérhetnénk-e szankciók nélkül – mint ahogy ez “felsőbb szinteken” napi ujjgyakorlatnak minősül?

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.