BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Nesze semmi, fogd meg jól….

letölthető: Hivatásosok aktív állomány, Nyugdíjasok nyugdíjasok

II

A Kormány vállalja, hogy 2011. december 31-ig az szolgálati nyugdíj rendszerének megváltozásával összefüggésben a Hszt. és a Hjt. hatálya alá tartozó szolgálati viszonyban állók vonatkozásában alábbiak megvalósításához szükséges intézkedéseket megteszi, az azokhoz szükséges jogszabályok előkészítéséről gondoskodik.

1. A Hszt. és Hjt. hatálya alá tartozó  aktív hivatásos állomány hivatásos szolgálati ideje a jelenleg hatályos szabályok szerint rögzítésre kerül 2011. december 30-ával. Ez követően teljesített szolgálatból csak a tényleges (a Hszt. 329. § és Hjt 262. § szerinti szolgálati idő kedvezményes számítása nélküli) szolgálatban eltöltött idő kerül figyelembe vételre.

2. Annak a hivatásos állományúnak, aki 2011. december 31-én rendelkezik a jelenleg hatályos Hszt. és Hjt. szabályai szerint legalább 20 év hivatásos szolgálati viszonnyal, a szolgálati nyugdíja rögzítésre kerül, és az öregségi nyugdíjkorhatár elérésekor választhat az akkor megállapításra kerülő társadalombiztosítási nyugdíj, illetve az így rögzített szolgálati nyugdíj, vagy a Hszt és a Hjt. jelenlegi hatályos szabályai szerint már rögzített szolgálati nyugdíja között.

3. 2012. január 1-jét követően a hivatásos szolgálati viszonyban álló a reá irányadó társadalombiztosítási öregségi nyugdíj korhatár előtt öt évvel „nyugdíj előtti rendelkezési állományba” vonulhat, ha legalább 30 év hivatásos jogviszonyban eltöltött szolgálati idővel rendelkezik. Ez az állomány csak veszélyhelyzet vagy rendkívüli állapot kihirdetésével hívható szolgálatba.

4. A Hszt. hatálya alá tartozó hivatásos állományút 25 év, a Hjt. hatálya alá tartozót 15 év tényleges szolgálat és betöltött 52. életév együttes megléte esetén az öregségi korhatár eléréséig kérelmére könnyített szolgálatban foglalkoztatják tovább. Illetménye nem csökkenhet. A 60. életév elérésekor a hivatásos szolgálatot teljesítő dönthet, hogy a nyugdíj előtti rendelkezési állományba kerülést vagy a további foglalkoztatást választja.

Azok a hivatásos állományúak, akik nem rendelkeznek tényleges 25 év (Honvédség esetében 15 év) hivatásos szolgálattal, de a hivatásos állományba vételük előtt a fegyveres szerv és rendvédelmi szervek alkalmazottjaként folyamatosan dolgozott, 2011. december 31-ei fordulónappal ledolgozott időt 0,5 szeresen beszámítva a hivatásos szolgálati ideje eléri a 25 évet, ugyancsak kérheti a könnyített szolgálatban való továbbfoglalkoztatását. E pont alkalmazásában a Hszt. és a Hjt. alapján létesített szerződéses jogviszonyban eltöltött időt is hivatásos szolgálatnak kell tekinteni.

5. A nyugdíjrögzítéssel már rendelkezőkre vonatkozó megállapítások a fentiek szerint alkalmazandók.

6. Azon hivatásos állományú esetében, aki legalább 25 év szolgálati jogviszonnyal rendelkezik, és a hivatásos szolgálatra egészségi, pszichikai vagy fizikai okból alkalmatlanná válik, gondoskodni kell a közszférában más foglalkozatási jogviszonyban történő, egészségi állapotának, végzettségének, képzettségének megfelelő továbbfoglalkoztatásáról, vagy ha további közszférában történő foglalkoztatására akaratán kívüli okból nincs lehetőség, szolgálati járandóságban kell részesíteni.

Az országos parancsnok javaslatára a miniszter engedélyezheti a nyugállományba vonulást, ha a hivatásos állományú közszférában történő további munkavégzésre akaratán kívül okból nincs lehetőség.

7. Különös figyelmet fordítunk a szolgálatteljesítéssel összefüggésben megsérült baleseti járadékos kollégákra, ellátásukat változatlan mértékben biztosítjuk vagy növeljük.

8. A nők 40 év munkaviszony utáni kedvezményes nyugdíjba vonulási lehetősége a szolgálati jogviszonyban állókra is kiterjesztésre kerül. Az hivatásos állományú nő, aki 2011. december 31-ig megszerzi a Tny. 18. §-ában meghatározott szolgálati időt, és legalább tíz év hivatásos szolgálati idővel rendelkezik, szolgálati nyugdíjra jogosulttá válik. Ezt követően, a társadalombiztosítási nyugellátás szabályai szerint veheti igénybe a nők kedvezményes nyugdíjba vonulási lehetőségét.

9. Az egységesítés érdekében 2011. augusztus 31-éig a szakszervezetek bevonásával felülvizsgálatra kerülnek a Hszt. és a Hjt. hatálya alá tartozó szerveknél alkalmazott szolgálatteljesítési időrendszerek.

10. A Kormány megbízásából a belügyminiszter a szakszervezetek bevonásával munkabizottságot hoz létre a rendészeti hivatásos életpályamodell tartalmának egyeztetésére. A bizottság legkésőbb 2011. szeptember 15-ig előterjeszti javaslatait.

11. A Kormány a hivatásos életpályamodell kialakítása során olyan illetmény- és előmeneteli rendszert kialakítását tervezi, amely a hivatásos életpálya teljes egészére folyamatos illetménynövekedést biztosít, preferálva a hosszabb szolgálatvállalást.

A hivatásos életpálya modell kialakítása során a hosszabb szolgálati idő elismeréséül az 15 év szolgálat után az illetményrendszer progresszíven emelkedő lesz a hivatásos életpálya végéig. Ennek figyelembe vételével kell kialakítani a nyugdíjszámítást is.

Jelentős szerepet szán a munkateljesítménynek és a folyamatos tudásbővítésnek is. Az új illetményrendszerre való átállás időpontjának meghatározása további egyeztetést igényel.

12. A Kormány szándékai szerint a szolgálati nyugdíj jogszabályokban rögzített jelenlegi rendszere 2012. január 1-jével megszűnik.

*********

I.

A Kormány vállalja, hogy 2011. december 31-ig a szolgálati nyugdíjasok helyzetének rendezésére vonatkozóan alábbiak megvalósításához szükséges intézkedéseket megteszi, az azokhoz szükséges jogszabályok előkészítéséről gondoskodik.

1. A szolgálati nyugdíj jogszabályokban rögzített jelenlegi rendszere 2012. január 1-jével megszűnik.

2. A Széll Kálmán Tervben foglaltak szerint, az Országgyűlés által alkotott törvények alapján 2012. január 1-jével megszűnik azoknak a szolgálati nyugdíjasoknak a szolgálati nyugdíj folyósítása, akik a szolgálati nyugdíjba vonuláskor rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatár előtt mentek nyugállományba. Helyette a folyósított nyugdíjjal azonos összegű szolgálati járandóságban részesülnek, amelyre a mindenkori öregségi nyugdíjra vonatkozó emelési szabályokat kell alkalmazni. A szolgálati járandóság az 5. pontban meghatározott 16%-os adó kivételével nem csökkenhető.

3. Azon szolgálati nyugdíjasokra, akik 2011. december 31-éig betöltik az 57. életévüket, továbbá azokra, akik szolgálatteljesítés során szerzett baleset, sérülés vagy betegség következtében hivatásos szolgálatra alkalmatlanná válás miatt kerültek nyugállományba, nem vonatkoznak az 4-5. és 7. pontokban foglaltak és a nyugdíjas jogállással kapcsolatos jogszabályokban biztosított kedvezményeit sem veszíti el.

4. A Kormány a Széll Kálmán Tervben elhatározottaknak megfelelően arra törekszik, hogy a felsőkorhatár előtt nyugállományba vonult szolgálati nyugdíjasok a munka világába, elsősorban a fegyveres és rendvédelem területre visszatérjenek, és a köz érdekét szolgáló munkát, foglalkozást biztosítson a számukra. A munka világába történő visszatérést az érintett személy önkéntes elhatározása alapján kell biztosítani.

5. A szolgálati járandóságban részesülőnek is hozzá kell járulnia a nemzetgazdaság kiadásaihoz. Ebből következően az, aki nem kíván visszatérni a munka világába, a nyugállományba vonulásakor reá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig a szolgálati nyugdíja helyébe lépő szolgálati járandóságának 16%-át köteles személyi jövedelemadóként befizetni, azonban a levonással terhelt járandóság összege nem lehet kevesebb a mindenkori bruttó minimálbér 1,5 szeresénél. Az érintettek az adójogszabályokban biztosított gyermekkedvezményeket is igénybe vehetik, ha azt más címen nem vették igénybe.

6. Ha szolgálati járandóságra jogosult a szolgálati járandósága mellett bejelentés és/vagy munkaszerződés nélkül munkát vállal (feketén dolgozik), azt a hatályos jogszabályok szerinti szankcióval sújtják.

7. Akik 2012. január 1-jét követően a szolgálati járandóságuk folyósítása mellett költségvetési szerven kívüli gazdálkodó szervnél foglalkoztatási jogviszonyban állnak, vagy egyéb kereső tevékenységet folytatnak, annak a szolgálati járandósága a személyi jövedelemadó szempontjából a nyugdíjjal esik egy tekintet alá.

8. Azoknak, akiket 2012. január 1-jét követően költségvetési szervnél (hivatásos állományúként, kormánytisztviselőként, köztisztviselőként, közalkalmazottként, vagy a Munka Törvénykönyve XII. fejezete hatálya alá tartozó munkavállalóként) foglalkoztatnak, a szolgálati járandóságának folyósítása felfüggesztésre kerül.

9. Azon személy, aki vállalja a visszafoglalkoztatást, de a Hszt. és a Magyar Honvédség hivatásos és szerződéses állományú katonáinak jogállásáról szóló 2001. évi XCV. törvény (a továbbiakban: Hjt.) visszavételre vonatkozó szabályai szerint nincs lehetőség állományba vételére, a fegyveres és rendvédelmi szervek különleges foglalkoztatási állományába (szenior állomány) kerül hivatásos jogviszonyba. A szolgálati járandóság folyósítása egyidejűleg felfüggesztésre kerül. A szenior állományba kerülő nettó illetménye a szolgálati nyugdíjával (szolgálati járandóságával) megegyezik. Az illetmény emelésére a nyugdíjakra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. A szenior állományba tartozónak a jogviszony létesítésekor a hivatásos szolgálati idejénél a korábbi nyugállományba helyezéskor elismert hivatásos szolgálati idejét kell alapul venni.

10. A szenior állomány könnyített szolgálatot lát el, ennek megfelelő alkalmassági követelményekkel és felszereléssel. A heti munkaidő 35 órában kerülne megállapításra, a túlmunka kötelezettség alól mentesülne. A szolgálatát 06.00 és 22.00 óra között időszakban látja el. Kihirdetett veszélyhelyzet esetén a hivatásos szolgálati viszonyra vonatkozó szabályok teljes egészében vonatkoznak rá, annak megfelelően kötelezhető szolgálatra.

11. A szenior állományban történő foglalkoztatásra szerződést kell kötni, amely a reá irányadó öregségi korhatár betöltéséig tart. A jogviszonyt megszüntetni, csak a szenior állományú kérelmére vagy neki felróható okból, súlyosan kifogásolható magatartása miatt lehet.

A szenior állományba tartozó az állományból kérésére elbocsátható, illetve egy alkalommal visszavehető. Akit a szenior állományból elbocsátanak, az az időközi emelésekkel növelt szolgálati járandóságra jogosult, kivéve, akit szándékos bűncselekmény miatt jogerősen elítéltek. Ez esetben a szolgálati járandóság az nyugállományba vonulásakor reá irányadó öregségi nyugdíj korhatár eléréséig megvonásra kerül.

12. A szenior állományban lévő személy, ha a Hszt-ben és a Hjt-ben meghatározott alkalmassági, illetve visszavételi követelményeknek megfelel, a megüresedő hivatásos státuszok betöltésénél előnyben részesülhet (a beosztásnak megfelelő besorolással és illetménnyel). A hivatásos állományba visszavételkor a korábbi nyugállományba helyezéskor elismert hivatásos szolgálati időt kell alapul venni. A visszavétellel létesített hivatásos szolgálat tartama alatt a szolgálati járandóság folyósítását szüneteltetik, de a szolgálati járandóság összege a 2. pontban foglaltak szerint növekszik.

13. A rokkantsági nyugállományban lévő volt hivatásos állomány egészségi állapota az általános szabályok szerint kerül felülvizsgálatra. A 70%-os rokkantsági fok felett az ellátás nem változik.

******

11 hozzászólás ehhez - A kormány vállalásai… Végleges verzió. (?)

  1. Föci mondta:

    „A hatalmat csak a szabadság rovására lehet összpontosítani.” – Kossuth Lajos

    ennyi…

  2. maximus mondta:

    Nagyon várják vissza a tapasztalt, jelenleg nyugdíjas kollégákat a rendőrségen. Csak azt nem értem, hogy akkor miért van az, hogy a police.hu-n fenntlévő friss álláshirdetésekbe már azt is beleírják:
    “Feltétel továbbá, hogy a jelentkező jelenleg is hivatásos szolgálati jogviszonyban álljon.”, vagy “Feltétel: aktív szolgálati viszony”. Ezeket a feltételeket ezidáig nem olvastam, csak mostanában. Biztosan csak a véletlen műve, mivel -mint tudjuk- minket rohadtul várnak vissza…

  3. vadalma100 mondta:

    2011. június
    9. csütörtök
    web archívum
    keresés
    Belföld Külföld Gazdaság Kultúra Vélemény Sport Tud/Tech Noller Mozaik A Lap

    Az egyenruhások nem érik meg a magas kort
    Negyedmillióan kapnak az általános korhatár alatt öregségi nyugdíjat
    Ha a rendvédelmi dolgozók valóban csak az elsők a sorban, akkor a kormánynak látszólag bőven van honnan merítenie: a nyugdíjbiztosító adatai szerint – a rokkantakon kívül – úgy negyedmillióra tehető az általános korhatár alatt nyugellátásra jogosultak száma.
    Lencsés Károly| Népszabadság| 2011. június 8. |124 komment
    nyomtat email plusz mínusz Küldés Facebook-ra Küldés Twitter-re Felvétel Google Bookmarks-ra
    Cikk értékelésBe kell jelentkezni az értékeléshez!
    KommentekBe kell jelentkezni a hozzászóláshoz!
    Border | 2011. június 9. | 07:32:21

    behbeh | 2011. június 8. | 20:25:37
    A kötelezettségeket igen is behajtották az állományon. Sőt mi több, szabálytalanul többet is követeltek. (Emlékezz a motoros rendőr halálos balesetére)Ma is naponta kapnak olyan feladatot amit csak szabálytalan körülmények között képesek megoldani. Kár, hogy a kormány a rendvédelmi szerveket szembeállítja a polgárokkal, ez ismét vissza fog ütni. Az, hogy a volt állomány tagjai idő előtt elment nyugdíjba, elsődlegesen az elmúlt 20 év parlamenti pártjainak tevékenységének következménye, ez alól nem kivétel a jelenlegi kormánypárt sem. Egyébként emlékezzünk miket nyilatkoztak ellenzékiként. Erkölcstelen amit csinálnak, de ez bekövetkezik a többi kedvezményezettnél is, csak akkor már tüntetni sem lehet.
    orthodox | 2011. június 8. | 21:42:58

    Bebeh és párttársai!
    Mielőtt hülyeségeket irogattok,olvassátok el a cikket is.
    marhagusztustalan | 2011. június 8. | 21:42:22

    Moderálási alapelvek- komment törölve -
    degu | 2011. június 8. | 21:20:07

    A következő választáson minden rendvédelmis min.3 szavazatot jelent a FIDESZ ellen,feleség,és minden családtag!!!!A leggazdagabb kormánytag Pintér 48 évesen ment nyugdíjba és pofátlanul fel is veszi a mai napig!!Na ilyenek döntenek a sorsunkról!Balsai Alkotmánybíró jelölt,hát nem vicc már ez az egész?
    tengerimalac | 2011. június 8. | 20:27:14

    Moderálási alapelvek- komment törölve -
    behbeh | 2011. június 8. | 20:25:37

    világos, hogy a jogállamisággal gond van ennél a kérdésnél. de a társadalmi szolidaritással és az önző, hazug magatartással is gond van.

    vagyis a jogállamiság elve ütközik a társadalmi szolidaritáséval (a jogállamiság be nem tartásának terhe a társadalmi szolidaritásra való fütyüléssel).

    szvsz amelyik fontosabb, afelé kell dönteni, lépni. ki dönti el, melyik fontosabb? végső soron a törvényhozók. no de azért beszélgetünk itt (is), hogy értelmes érveket hozzunk az egyik vagy másik oldal mellett, hátha ezek a parlamenti majmok is okulnak belőle.

    az egész “jogom van/volt hozzá” kísértetiesen emlékeztet arra, ahogyan a “kötelességeim is vannak” oldalt ebben a szép országban nagyon következetesen elfelejtik. a szolidaritás ugye a második megfontolásból következne…

    de ez, gondolom, túl balos gondolat ebben a szép kapitalista világban.
    mellesleg | 2011. június 8. | 19:52:24

    behbeh! Érdekes elképzeléseid vannak a jogállamról! Egyébként teljesen mindegy, hogy milyen szakmáról van szó, de utólagosan a játékszabályokat váltogatni demokráciában nem ildomos.
    Öreg Dodo nagyon finom volt a példázatával, mert azt is írhatta volna, hogy a kocsmában levernének mint vak a poharat, ha utólagosan kezdenél el játékszabályt változtatni. Pedig oda az “underclass” jár, mégis több jogérzékük van, mint Orbánnak.
    Öreg Dodo | 2011. június 8. | 19:39:00

    Kedves behbeh! A jogállamot attól hívják jogálamnak, hogy a törvényeket, ha jók, ha rosszak tiszteletben tartjuk! Persze lehet róla véleményünk és ha rosszak a törvények akkor megváltoztatjuk őket! Azonban a jogálamban, de már a római jogban is volt egy fontos kitétel, szerzett jogokat csak akkor lehet megváltoztatni, ha azzal az érintett jobban jár, egyébként tiltva van!!! Egyébként a kocsmában is az a szabály, aki a cigánytól rendeli a zenét az fizet. Még egy apróság, hogy lehetne az egész jogállami pl. lehet a nyugdíjat adóztatni, de fel kellene bruttósítani és a törvény hatályba lépésétől!
    behbeh | 2011. június 8. | 19:07:14

    (folyt.)

    A szerzett jogokra hivatkozni demagóg álca, és nem mellesleg szembeköpése a magyar társadalom azon részének, akiket nem támogatott így, akiknek nem nyalt így a törvényhozó hatalom. ezen is lehetne gondolkodnia a BM-eseknek.
    behbeh | 2011. június 8. | 19:06:18

    “mellesleg | 2011. június 8. | 15:59:39

    mi a baj a nyugdíjas katonával? Az, hogy a törvény szerint szolgált, majd amikor az alakulatok sokaságát egy az egyben feloszlatták, az egyetlen felkínált lehetőségként a törvény szerint elment nyugdíjba?”

    rengeteg mindenben nem védeném a fidesz-kutyákat, de pont az ilyen kommentárok mutatják, hogy a BM-nyugdíjaztatások körül még az érintettek is érzik, hogy gáz van. milyen erkölcstelen hivatkozási alap, hogy “(tudom, hogy társadalmilag igazságtalan, de) jogilag megtehettem, ezért éltem vele!”

    hihetetlen önző szemlélet — miközben az ország adóssága az egekben, a nyugdíjasok száma így is, úgy is növekszik.
    miért ne lehetne, hogy az elrontott, társadalmilag részben igazságtalan törvényi rendszert (BM-nyugdíjak szabályozása) korrekten újragondoljanak. Konkrétan: miért ne mehetne vissza valaki 40-50 évesen dolgozni, aki sem pszichésen, sem fizikailag nem károsodott annyira, hogy munkaképtelenné vált volna?

    a rendvédelmis nyugdíjasok között épp úgy van valahány záptojás, mint a rokkantnyugdíjasok között. ki nem tudta ezt ebben az országban eddig? csak a nagyon naivak meg a nagyon hülyék.

    azt, hogy mennyi érdemtelenül leszázalékolt “rokkant” és mennyi munkaképes, testileg-lelkileg fitten leszerelt BM-”nyugdíjas” van, szigorú vizsgálatokkal utána lehetne járni. nyilván ez se tetszik a BM-es srácoknak – holott aki becsületes, annak nincs mitől félnie.

    A szerzett jogokra hivatkozni demagóg álca, és nem mellesleg szembeköpés
    Border | 2011. június 8. | 19:00:25

    Mindkét párt okolható ezért(MSZP, Fidesz).
    Border | 2011. június 8. | 18:59:31

    Sok érdekes dolgot lehet itt a kommentárok között olvasni. Először is valóban aki megszegi a szerződést az állja az ellentételezést. Ez benne van a rendvédelmisek szerődésében, hiszen a törvény azt mondta ki, hogy akinek meg van a 25 év szolgálati viszonya, csak nyugdíjba vonulhat! Valóban a rendszerváltás óta, folyamatos leépítésekre került sor és az állam azokat igyekezett elküldeni, akiknek meg volt a lehetősége, hogy nyugdíjba menjenek. Aki nem akart, annak más helyőrségben igyekeztek szolgálati helyet biztosítani (papíron) míg nem sikerült meggyőzniük, hogy jobb ha elmegy. A munkahelyi feltételeket, a család elhelyezését nem biztosították. Egy pár átszervezésnek tanúja voltam mint más szerv által delegált szakember, láttam miként kényszerítették ezt ki. Ebben benne volt az első Orbán által vezetett kormány is! Ami most folyik, erkölcstelen és egyáltalán nem humánus. Minden leépítés a humanitást nem vette figyelembe (pl. bányászok, kohászat, stb.).Az én javaslatom, hogy tartsa meg minden képen az öt év kedvezményt minden területen, ha valaki nyugdíjas és mellette dolgozik a jelenlegi törvények között adóztassa meg. Akinek 20 év vagy kevesebb a szolgálati viszonya ott legyen lehetőség megváltoztatni a törvényt és az döntse el, hogy az új törvénynek megfelelően vállalja-e a tevékenység folytatását. A rendőrség és a határőrség összevonása is egy rakat pénzkidobás volt, mind szakmailag pénzügyileg és erkölcsileg csak vesztett az állam ezen két szervezet összevonásán. Mindkét
    bódi_gusztustalan | 2011. június 8. | 18:05:44

    Moderálási alapelvek- komment törölve -
    bódi_gusztustalan | 2011. június 8. | 18:01:41

    Moderálási alapelvek- komment törölve -
    mellesleg | 2011. június 8. | 15:59:39

    Az Orbán kormány aljas és alattomos húzással most a rendvédelem szolgálati nyugdíjasait szemelte ki ellenségnek. Nyugdíjas katona, rendőr – ezek most szitokszavak a kormány szótárában. Most ők lettek az ingyenélők, az alkoholisták, az ország megnyomorítói.
    Az aljasság fokozására a jobboldali médiában féligazságokkal, csúsztatásokkal és demagógiával teletűzdelt “szakértői” cikkek jelennek meg, amelyeket az olvasótábor jelentős része láthatóan élvezettel fogad. A nyugdíjas rendőr és katona a nép ellensége lett, ők minden bajunk okozói és forrásai.

    Mi a baj a nyugdíjas katonával? Az, hogy a törvény szerint szolgált, majd amikor az alakulatok sokaságát egy az egyben feloszlatták, az egyetlen felkínált lehetőségként a törvény szerint elment nyugdíjba?

    Én tudok egy fajsúlyosabb kérdést! Ki a felelős azért, hogy a mostani 25 ezer főre olvadt operett hadseregünk semmire sem képes, legkevésbé az ország megvédésére?
    Öreg Dodo | 2011. június 8. | 15:49:41

    Üdv mindenkinek! Azt gondoltam, hogy matekozok egy kicsit. A rendvédelmiseket meg akarják adóztat 16%-al, gondoltam egy 30.000 fős mintavétel csinálok 20.000-Ft befizetéssel havonta. Ez egy hónap alatt 600 millió , egy év alatt 7,2 milliárd HUF, na már most , ha 300.000 fővel számolunk máris 6 milliárd havonta és 144 milliárd évente.
    Megéri ez a játék a kormánynak, amikor az egy kulcsos adóhoz ragaszkodik? Persze, hogy meg mert nem tőle és az 500.000 Ft feletti keresetűektől veszik le a plussz adót.Náluk 100 – 400 ezer Ft-ig plussz van havonta. A nyugdijasoknál minusz 20.000 havonta. Megkérdezhetjük mi a több 20 ezer vagy a 400 ezer?
    Fehérholló | 2011. június 8. | 15:35:43

    Azért érdekelne, hogy a sok primitív fülkést miért egy tűzoltó kedvezménye zavar annyira, hogy szinte embert ölne, miközben az esztergomi fidesz-csürhe semmittevése a városvezetésben hatalmas ovációt vált ki náluk?
    Ezeknek tényleg csak a rombolástól, a vezérül lopásától, a diktatúra kiépítésétől van orgazmusuk?????
    Fehérholló | 2011. június 8. | 15:33:00

    Azért érdekes a fideszesek és a hozzájuk csapódott agyhalott zombik filozófiája!
    A szijjártó bohóc elmondja a napi hazugságokat – a csürhe meg hősként ismétli azt!
    szijjártó bohóc szerint nem oviktor választotta ki a pár szakszervezetet – szemben az érintettek elmondásával. szijjártó bohóc szerint a tisztességes szakszervezetek mellettük állnak a tisztességtelenekkel szemben…
    szijjártó bohóc baromságait átvéve az echo tévén már a “szar, szemét” rendőrökről beszélnek, akiknek a tüntetései hiteltelenek, mert előbb a hatalmas számú rendőrbűnözésről kellene beszélni!
    A hóbagoly nevű agyhalott meg szinte beléjük is lövetne a 16-i dátum miatt…
    Most ott tartunk, hogy a tv. érint x embert, ebből a rendvédelmisek és a tűzoltók a 0,01x-et képviselik, a 99% senkit sem érdekel, de a fideszes agyhalottak csak fröcsögik a diktátoruk ostobaságát!

    Remélem tőlük majd az özvegyit veszik el és a lakástüzüknél a tűzoltó majd éppen szabadnapot vesz ki!
    kisutca | 2011. június 8. | 14:59:16

    Az országgyűlési képviselők és a polgármesterek ha nem választják meg őket újból ők miért mehetnek el az öregségi nyugdíjkorhatár előtt nyugdíjba?Lásd Dávid Ibolyka,meg a többiek róluk miért nem beszélnek?
    Vak Ond | 2011. június 8. | 14:49:18

    Erős a gyanúm, hogy Orbán Viktor elkapta az YK2 vírust. Valószínű az agyában az időszámításért felelős neuronok sérültek. Az idő érzékelése olyan, mintha az visszafelé folyna. Így fordulhat elő, hogy agyilag visszament a kőkorba. Különben nem tudom elképzelni, -jogász végzettséggel- hogyan sérthet meg valaki egy több mint 2000 éves alapelvet.

    Romhányi Józsefnek természetesen erre az esetre is van egy versikéje.

    A rák haladása

    Egy nagyszerû fóka rámordult a rákra:
    - Ne haladjon hátra,
    hisz nem jut elôbbre soha,
    kinek vissza van az oda.
    Ám a ráknak, mi tagadás,
    visszásnak tûnt ez a tanács.
    Azt értette belôle,
    szégyenszemre hátráljon meg elôre.
    De kevéssel elôbb úgy gondolta aztán,
    más kárát tanulná meg a saját hasznán,
    hogyha maga mögött egy célt is kiszabva,
    elôregázolna hátra az iszapba.
    Viszont azt is tudta a nyomorult pára,
    az ilyesmi nem megy úgy holnapról mára,
    és hogy ne hagyja a drága idôt veszni,
    elhatározta, már tegnap el is kezdi.
    steamengine52 | 2011. június 8. | 14:20:30

    A koncepció világos:
    Először a rendvédelmiek. Mégis csak ők a legfogósabb eset, ők lehetnek a legkeményebbek.
    Ha rajtuk túl vannak, jöhet a többi.
    Csak ezen az elsőn kell túlesni, a többi már csak könnyű séta lesz.
    Kíváncsi lennék, mit szólnak a mozdonyvezetők, ha 35 év mozdony után, korkedvezményes nyugdíjban a “kádár-huszárokhoz” veszik egy kalap alá őket.
    Kövér elvtárs, abban az MSZMP mellett működő ifjúságpolitikai nemtudommiben eltöltött évei alapján ugyan mitől nem kádár-huszár?
    Vak Ond | 2011. június 8. | 13:45:26

    Még egyszer.

    A demokrácia nevében legyen minden munkakör egyforma. A miniszterelnöknek se járjon személyi védelem. Az ő esetében is legyen munkaköri kockázat a merénylet. Ha fél, fizesse a saját zsebéből ki, a piacon megvásárolt szolgáltatást. Természetesen saját maga vezesse a saját autóját is, amibe a saját pénzéből tankolt. Vagy járjon villamossal. Esetleg járjon pórul.
    Vak Ond | 2011. június 8. | 13:41:29

    Moderálási alapelvek- moderált komment -

    Mndn tvknysg gyfrm. zt dktlj z gynlsg. N jrjn llmlg fnnszrztt vdlm sm mnsztrlnknk, sm kztrssg lnknk. H flt tyxrs ltt vgy mg szlglttst pcn. H llvk kt z lgyn mnkkr kckzt.
    Mnt mndttm vlt nm lhtnk bbn nhz gzdsg hlyztbn gyn kckztkr. mnsztrlnk trmsztsn sjt mg vzss zntl sjt tjt, vgy jrjn vllmssl. Br szrntm jrjn nkbb prl.
    Vak Ond | 2011. június 8. | 13:32:36

    Javaslom, visszamenőleg essen át a miniszterelnök pszichológiai pálya alkalmassági vizsgálaton. A jövőben pedig a miniszterelnök jelöltek saját pénzen vizsgáltassák meg magukat, és csak a bemutatott kizáró okot nem tartalmazó igazolás interneten történő bemutatás után tehessenek esküt.
    tengerimalac | 2011. június 8. | 13:23:35

    Hát Lali nagyon egyszerű vagy! Ki a fene menne röntgenasszisztensnek? Ki lenne Pakson a belső zónában? Vadászrepülőnek se sokan mennének, ha 40 évesen az utcán kötnének ki, mert elment a látásuk! Persze! Sőt! Az volna jó, ha a buszsofőr is 62 éves koráig terelgetné a zsúfolt piros hetest! Nem lát? Reflex nuku? Pótolja a rutin! Éljen és virágozzék orbánia!
    Vak Ond | 2011. június 8. | 13:20:49

    Tiltsuk be a munkát, mint a Hát tonna dollár című filmben. Rögtön mindenki dolgozni akarna.
    Lajos85 | 2011. június 8. | 13:07:34

    Egyszerü szabályok kellenének. Mindenki dolgozzon 62 éves koráig. Aki a munka vagy egyéb ok miatt nem képtelen dolgozni az egy nagyon szigorú procedúra után kapjon rokkant ellátást. Ennyi.
    Vak Ond | 2011. június 8. | 12:57:00

    Lecock | 2011. június 8. | 12:19:03

    Elég érdekes a jogbiztonságról alkotott véleményed. Ha olyan megállapodás köttetett volna anno, hogy nem lesz semmi kedvezmény nyugdíj ügyben, de az alapfizetésen felül kapsz egy összeget minden hónapban, amit az állam neked külön számlán kezel, és azt 25 év szolgálati viszony után életjáradék formájában minden hónapban felveheted. Amennyiben nem fizeti ki neked az állam az így megspórolt pénzedet, azt rögtön sikkasztásnak, lopásnak minősítenéd. Most is erről van szó. Az állam elsikkasztja azt a halasztott kifizetést amit egy sima szerződésnél sokkal erősebb garancia biztosított számára, nevezetesen törvény.
    Az állam a törvényben garanciát vállalt a kifizetésekre. Ha nem tartja be, minden az állam által törvényben garantált jog megkérdőjelezhető.
    Ha holnap az állam meggondolja magát. és azt mondja, nem jár a továbbiakban senkinek semmilyen orvosi ellátás. Mindenki fizessen meg minden kezelést, diagnosztikát. Aki fizetett harminc évig és soha nem volt kórházban, az most megszívta. Mit szólnál ahhoz, ha valaki most benyújtana egy törvényjavaslatot, mely csak a 65-70 éves korosztálynak fizet nyugdíjat. Tessék 70 éves kor fölött öngyilkosnak lenni. Az nem megy, hogy az egyik ember 90, vagy akár 100 éves koráig él. Kapjon mindenki ugyanannyi évien keresztül nyugdíjat.
    eszes66 | 2011. június 8. | 12:42:17

    Lecock | 2011. június 8. | 12:19:03A feltett kérdésedre a válasz: az állam nem szankcionálta magát a törvényben, ha ő nem tartaná be azt. Nyilván soha senkiben, a mindenkori hatalomban sem merült fel eddig az a a kérdés, hogy visszamenőleg megszegi a szerződést. Mert nem is tették ezt meg. Most a nyugdíjasok esetében visszamenőleges az alkotmány módosítás, az aktívak esetében “menet”közbeni egyoldalú módosítás. Csak az ezután felszerelőknek van lehetősége mérlegelni vállal-e szolgálatot (felszerel-e) ilyen körülményekkel(bér, nyugdíj, követelmény rendszer, megfigyelés stb.).
    Valószínűleg a kormány a szankciókat ezután kapja meg.
    tengerimalac | 2011. június 8. | 12:37:27

    Hű! Lecock! Ennyire nem lehetsz hülye! Mondjuk melózol egy hónapot aztán a főnök azt mondja, hogy coki, nincs bér és nem is lesz. Erről a munkaadóról mi a véleményed? Na a rendvédelemnél az állam pont ilyen ezeknek a narancsos barmoknak a vezetésével. És a legjobb, hogy azokra épít, akiket megtapos! Most olvastam, hogy szeretett baráti szomszédainknál a semjéni autonómia és az állampolgárság kiverte a biztosítékot. Ők is szarul vannak, nem jó, ha a magyar diaszpórát, mint célpontot kiadjuk nekik! Főleg úgy, hogy megvédeni esélyünk sincsen, főleg mert mivel sincs! Csak nekem tűnik fel, hogy orbánnal a kutya sem tárgyal a világ vezető politikusai közül? Pedig az EU soros elnöke! Obama kerülte, mint a leprást, Merkel eligazította azóta coki, Sárközi sem állt szóba vele. Igaz az írekkel haverkodott, de ugye egy fuldoklónak még mi is jók vagyunk. A legszebb, hogy Mubarak utolsó dobása is ő volt! Kíváncsian várom, hogy mivel sakkozzák ki a 16-i közös fényképet ezzel a pici mussolínivel az EU vezetői. Persze van élet az unión kívül is! Nagyon arra megy a szekerünk!
    Lecock | 2011. június 8. | 12:33:33

    Tetete1 | 2011. június 8. | 12:26:30
    Na és mi volt a szankció arra az esetre, ha az állam mégsem adja meg a kedvezményes nyugdíjat? Azt lehet követelni természetesen, csak konkrétumot, konkrét számokat még nem olvastam sehol. Tényleg érdekelne.
    Arra gondolok, hogy ha pl. a versenyszférában egy 4 éves, határozott idejű munkaszerződést felmond a munkáltató 2 év után, akkor a hátralévő két évre is ki kell fizetnie a munkabért a dolgozónak.

    FIROBÉ, el tudok igazodni azokban a törvényekben, amelyekre szükségem van, az előző kommentemben kérdeztem.
    eszes66 | 2011. június 8. | 12:32:13

    Lecock | 2011. június 8. | 12:19:03Ha megengedi válaszolok, a meglehetősen érdekes írására.
    Először is nem azért visszamenőleges mert visszamenőleg kell visszafizetni, hanem mert a már különböző törvények, jogszabályok alapján megállapított státuszt,jogállást, járandóságot szünteti meg az átnevezéssel azokra vonatkozóan akik korábban (tehát visszamenőleg) ezt megkapták. Egyébként valóban egy bizonyos időpontig jár a nyugdíj (nem a kedvezmény), mégpedig a járulékos haláláig.
    Természetsen voltak és vannak szankciók a munkavállalókra nézve ha nem tartják be a szerződésben leírtakat.(pl, parancs megtagadás, hanyag szolgálat ellátás, stb,stb, tehát vétségek, szabálysértések, bűncselekmények stb,) ebben az esetben nem nyugdíj a szolgálat vége, hanem lefokozás és leszerelés, vagy börtön stb. Amit Ön ír az egyébként nem munkajogi szerződésekre vonatkozik, hanem például kereskedelmi, szolgáltatási szerződésekre, megállapodásokra,vagy mint például a hivatkozott cafetéria esetében egyéb megállapodás amely a munkabért kiegészítőkedvezményekre vonatkozik. Ezek csak adható járandóságok, s nem rögzíti őket kötelező jelleggel semmilyen jogszabály.
    Vak Ond | 2011. június 8. | 12:31:10

    Kérdezném még, tudni lehet valamit arról, mi lesz a szolgálat teljesítés közben elhunytak özvegyeivel, gyerekeikkel. Gondolom a rájuk vonatkozó törvények is tarthatatlanok. Hogy jön valaki ahhoz, hogy azért kapjon állami apanázst, mert az apja meghalt. ha igaz az a tétel, hogy az apák bűneiért nem felelősek a gyerekek, akkor ne élősködjenek ők sem az apjukra hivatkozva, indokolná Szijjártó amikor visszamenőleges hatállyal megszüntetnék ezeket a jogokat. Természetesen kamatostól vissza kell fizetni az ilyen jogcímeken pofátlanul felvett pénzeket. És még örülhetnek, mert nem minősítik visszamenőleg bűncselekeménnyé.
    Tetete1 | 2011. június 8. | 12:29:16

    Lecock | 2011. június 8. | 12:19:03

    A becsületet elveszteni csak egy pillanat műve, annak visszaszerzése nagyon nehéz, néha szinte lehetetlen.
    Tetete1 | 2011. június 8. | 12:26:30

    Lecock | 2011. június 8. | 12:19:03

    Kócfejű civil, hogyne lett volna szankcionálás arra az esetre ha valaki nem tart be valamit. Erre való volt a szolgálati törvény (amiben minden benne va), másképpen tartozik és követel. Ha valai nem tarott be valamit mehetett civilnek (vagy roszabb esetben a rabok közé, aminek a zsiványok nagyon örültek).

    Csak úgylátszik (most már utólag) az állam mindent megtehet, arra nem vonatkozik semmi.

    Ezt magyarázd el annak, aki szolgálati viszonyáról le akar mondani. Mivel etetnéd be?
    FIROBÉ | 2011. június 8. | 12:23:53

    Lecock | 2011. június 8. | 12:19:03
    Azért van (lesz újra) demokrácia, hogy az ilyen embereket is meg tudjunk védeni mint Te, mert saját magad nem vagy képes eligazodni a törvényeken.
    Vak Ond | 2011. június 8. | 12:19:45

    Remélem nem csak bohócnak fogják maszkírozni magukat a demonstráción.
    Lesznek majd tolókocsis Svejkek, páran elmennek a vegyiparból, kohászok közül maszkkal a fejükön, oxigénpalackkal a hónuk alatt.
    Lecock | 2011. június 8. | 12:19:03

    Az miért visszamenőleges jogalkalmazás, ha egy kedvezmény egy bizonyos időpontig jár, onnantól kezdve pedig már nem jár? Ha visszavennék az elmúlt időszakban kifizetett juttatásokat, az lenne a visszamenőleges jogalkalmazás.
    A másik dolog: írják a rendvédelmisek, hogy úgy írták alá a munkaszerződésüket annakidején, hogy benne volt a korkedvezményes nyugdíj. Kérdezem, hogy volt-e rendelve szankció arra az esetre, ha valamelyik fél nem tartja be, vagy felmondja a szerződést. (Vannak ilyen szerződések, pl. a határozott idejű munkaszerződések, vagy a hűségnyilatkozatos mobilelőfizetések szerződései.) Mert ha nem volt szankció, akkor egy vállalás önmagában semmit sem ér, ha a szerződés valahány napos felmondási határidővel bármikor felmondható. Onnantól kezdve a felek nem tartoznak egymásnak. Ha változik a szankció nélküli szerződés tartalma, vagy valamelyik fél nem tartja be azt, akkor a másik félnek újra kell értékelnie, hogy érdemes-e még a kötelmeit vállalnia, vagy inkább kilép a szerződésből. Sok embernek joga volt pl. az étkezési hozzájárulásra, amikor dolgozni kezdtek az adott cégnél, akkor benne volt a szerződésükben, járt, aláírták. Azután meg idén januártól meg már nem járt…
    FIROBÉ | 2011. június 8. | 12:18:30

    Tetete1 | 2011. június 8. | 12:05:17
    Mert nincs tartása. Ő (46 évesen lett nyugdíjas)egy nyugdíjas, aki az előző szolgálati idején elszenvedte a nyugdíjaztatását, most a teljes állománynak adja vissza azt a sérelmét amit akkor átélt. A szomszéd tehene…
    tengerimalac | 2011. június 8. | 12:18:03

    Bolhás. Vis maior? 16%-os jövedelemadónál, 0%-os vagyonadónál, 16%-os tőkejövedelmi adóztatásnál, 1 milliárdos fogorvosi paraszolvenciánál, 20 milliárdos stadionnál, 25 milliárddal megemelt haveri vasútfelújításnál … Gyurcsányéknak 4 év kellett a lopótökök rendszerének kiiépítéséhez. Ezeknek egy is elég volt! A hazugságokról meg elég a tetteket és a nyilatkozatokat összevetni! Én csak egyet vártam tőlük: elkapják a szoci lopokrácia tökét. Oszt mi van? Hagyó otthon hízik. Hunvald otthon üdül, bűntársai 20-30 %-át meg nem is üldözik. A pofátlan végkielégítésekkel meg mindenki jól elvan! Köszi fidesz! Melózhatok 40 órás bérért 44 órát, mehetek szabira hétfőnként. Ha végre úgy néz ki, hogy beesik egy halaszthatatlan meló, akkor a túlórám lecsúsztathatom plusz pénz helyett! A 61 éves apám meg agyvérzést kap a hülye nyugdíjreformtól, mert ugyan 44 évet robotolt, de még él és ez bűn! 16-án én ott leszek az utcán!
    Tetete1 | 2011. június 8. | 12:05:17

    FIROBÉ | 2011. június 8. | 12:02:59

    Azért én nem értem, egy milliárdossal hogyan lehet felmosatni a padlót mindennap?
    Tetete1 | 2011. június 8. | 12:04:07

    Ez azt jelenti, hogy nem lesz szakmai tapasztalatokkal rendelkező állomány, csak egymástól tanulják el (tapasztalat híján) a hülyeségeket, kerülnek a katonai ügyészségre (az ápolónők nem kerülnek ide).
    FIROBÉ | 2011. június 8. | 12:02:59

    Pintért és Hendét meneszteni kéne. Nem tom, hogy szolgálati szabályzatukban nem az van-e írva, hogy a beo-ról a legjobb tudásom szerint gondoskodom… Nos, amennyiben ennyi a legjobb tudásuk, akkó azért. Amennyiben meg elmulasztják, akkó meg fenyítés mellett lehet kirúgni őket. Csak feljelentés kérdése az egész.
    Tetete1 | 2011. június 8. | 11:56:42

    Ezek után mennyire lesznek szavahihetőek? Gondolni kellene az új munkavállalókra is!!!Vis maior van. “Rohamosan romlik az eltartó-eltartotti arány”

    [b]Hiába tesznek le egy új szolgálati törvényt[/b] (vagy életpálya modellt), aminek egy emberöltőn is fenn kellene maradni, mert még [i]az alaptörvényt sem tartják be[/i], kényük-kedvük szerint módosítják, hát még az egyéb törvényeket.

    Eddig is csak többszörösen hátrányos térségekben ( a nagyvárosokban az állomány átlagéletkora huszonvalahány év, max. 25) tudtak hosszabb távon megtartani valakit, de itt [i]csak addig míg a válság tart.[/i]

    Ha netán fellendülés lesz, mivel tudnak megtartani valakit is? Az adott szavukkal? Mindenki fog emlékezni erre az időkre.
    Bolhás | 2011. június 8. | 11:47:04

    etete1 | 2011. június 8. | 11:31:45
    “De ezt most az állam felrúgja (útólag évtizedekre felbont egy szerződést, mert már nemm kell neki).”

    Vis maior van. Rohamosan romlik az eltartó-eltartotti arány, emellett komoly esély van arra a globalizáció miatt, hogy a versenyszektori bérek is csökkenni fognak (aminek már jelentkeznek jelei). Ennek megfelelően a nyugdíjakat is csökkeneni kell, mert kissé hülyén adná ki magát, ha mondjuk 5 év múlva egy mérnök 60 ezret fog keresni, a kádár-korszakban nyugdíjazott munkavédelmi előadók meg 200 rugót.
    tengerimalac | 2011. június 8. | 11:37:52

    Ez a kormány egy nagy lufi. Jelen pillanatban nem építenek, csak rombolnak, de azt is úgy, hogy nincsen építési koncepció. Most éppen a társadalmi szolidaritást vágják gallyra. Én csak attól félek, hogy a zsaruk belevadulnak a kényszermunkába. Mivel azon az állásponton biztos, hogy nem változtat a kormány, hogy a rendvédelem teremtse elő a pénz egy részét a működéséhez, hát a bírságolás menni fog ezerrel. Ehhez odaképzelek egy nyugger zsarut, aki úgy érzi, hogy kibabrált vele a társadalom, hát ráz a hideg! Egy kiégett izzó 5000, leejtett zsepi 5000, koszos rendszám 10000, egy nem megfelelően megválasztott szó feljelentés, vagy behurcolás … Ehhez még a fidesz arroganciája, oszt jónapot. Kész a rendőrállam!
    FIROBÉ | 2011. június 8. | 11:36:50

    A cinizmus ne továbbija:
    -a lojalitás is szerepel a köztisztviselő elbocsájtásának indoklásában!

    A kormány a volt alkalmazottaitól visszamenőleg elveszi a szerzett jogait.
    akkó, meg mit vár el a közalkalmazottaitól?
    Szíjjártó szavával élve :EZ ÁM A POFÁTLANSÁG!
    Tetete1 | 2011. június 8. | 11:34:15

    tengerimalac | 2011. június 8. | 11:24:13

    Igazad van. Mit tug ígérni ez a kormány (amit el is hisznek neki), ha az Alkotmány is bármikor felrúghatja, ha úgy tetszik.

    Milyen törvényeket hisznek el, amit be is tartanak majd?
    Tetete1 | 2011. június 8. | 11:31:45

    behbeh | 2011. június 8. | 10:20:51

    Azt akarod igazolni, hogy nincs szerzett jog. De törvények, szabályzatok vannak, ott rögzítik a hivatáos állomány jogait és kötelezettségeit (és emellett ezekért az állam mit vállal.)Ha az előírásokat valaki nem tartja be, mehet a katonai ügyészség és a börtönbe (ami sokkal szigorúbb, mint egy civil törvénykezés).

    Ha ezeket a munkavállalük betartották, akkor a szabályoknak megfelelően különböző iő után és körülmények mellett elment (vagy elküldték) nyugdíjba. De ezt most az állam felrúgja (útólag évtizedekre felbont egy szerződést, mert már nemm kell neki).

    Tsa-bee | 2011. június 8. | 11:25:41

    TV2: Nagy Anna főkormányszóvivő a Mokkában kicsit hülyének nézte az embereket.

    SzP miniszterelnöki főkommunikátor megjegyezte, hogy a rendvédelmisek a rend mellé álljanak, s ne a rendbontókhoz, mint múltkor. Petike csak azt felejti el, hogy egy-két éve még ők rángatták az embereket az utcára. Majd a rendbontókat a Balsai-féle törvénnyel felmentettek..
    tengerimalac | 2011. június 8. | 11:24:13

    Az orbán hazardírozik. Ha átveri ezt az agyamentséget az összetartásról és fejlett érdekvédelemről elhíresült rendvédelmen, akkor tényleg bármit megtehet. Miért? Mert a tisztelt agyament társadalom betart azoknak, akik a bajban az utolsó támaszai. Pedig nem volna jó, ha a motivációja a rendvédelemnek megszűnne. Árvíz, katasztrófa jöhet még. Ez után melyik rendőr, katona, tűzoltó ugrik bele abba a vörös trutymóba, amelyik ártalmasságáról még csak vitatkoznak a tudósok? Másik megközelítésben: Melyik pilóta mondja el őszintén a dokinak, hogy bizony néha ez-az előjön. Melyik mozdonyvezető vallja be, hogy nem megy úgy a koncentrálás már? Ez a hülye törvény felvet egy csomó biztonsági kérdést is! Ezek a vadbarmok finom gyomlálás helyett talajgyaluval estek neki a kertnek! A gyanúm szerint a vitatott törvény -ható-hetőzésével félelemben akarják tartani az embereket. Új, hogy nem megveszik, hanem megzsarolják őket. Illetve a magánnyugdíjaknál már láthattuk, hogy ez működik. De meddig?
    Tsa-bee | 2011. június 8. | 11:22:08

    Elnézést, hogy megszólalok, de rettentően felháborítottak reggel a TV-ben hallottak.

    M1: A híradó (ex HírTv-s) kommentárja, s hozzá Boros ex-miniszterelnök asszisztálása, hogy mennyire erkölcstelen Nagy Imre újratemetésének évfordulójára időzíteni a bohóc felvonulást. Itt csak az a bibi, hogy már tegnap ki lett hirdetve, hogy az időpont választásban a nagyszerű szociális konzultáció lezárásához igazodnak. Azt pedig a kormány tette erre a napra PR fogásként. Várom SzA főmédiás reakcióját a kiegyensúlyozott tájékoztatásra.
    sarlo | 2011. június 8. | 11:07:17

    “Az egyenruhások nem érik meg a magas kort”
    Talán meg kellene kérdezni ezeknek az egyenruhásoknak a házi orvosát, hogy milyen betegségben is hunyt el a korai nyugdíjat élvező páciens.
    Meglepődnének a statisztikusok ha összesítenék az eredményeket.

    Azért az vérlázító, hogy egy volt tűzoltó -aki 41 évesnek mondta magát-azzal dicsekszik a tóparton egy vendéglőben a barátainak, hogy csak süketnek jelentettem magamat a tűzoltóság orvosánál és kis idő múlva, pár vizsgálaton átesve leszázaléloltak, most meg telefonos vagyok egy diszpécser központban, többet keresek így mint előtte bármikor, -mondta hazánk fia.
    behbeh | 2011. június 8. | 11:02:02

    “degu | 2011. június 8. | 10:36:16

    Az általam ismert CIVILEK legalább fele alkoholista, a másik fele meg unalmában egész nap tömi magát, és ettől kövér+cukorbeteg+reumás nyavalyái vannak.”

    eredetileg ez a 40-50 éves BM-nyugdíjasokról lett ez mondva. Te azt mondod, nincs különbség, a civilek is ilyenek. No de ha itten mindenki ugyanolyan, akkor miért is vannak nyugdíjban a BM-alkoholisták/túlsúlyosok?

    kamu ez a nagy szerzett-jogozás. aki tud dolgozni, dolgozzon. aki beteg, rokkant, szétstresszelték, az meg ne dolgozzon, mehessen korkedvezményes nyugdíjba. ez bármilyen állást betöltőkre igaz kellene legyen.

    A gond csak az ellenőrzéssel van (az orvosi bizottságok is lehetnek korruptak), illetve hogy a mai “szép”, kapitalista világban szinte minden állásban halálra stresszelik a munkavállalókat – mindenkinek meg n
    Európában mindenhol tiszteletben tartják a szerzett jogokat

    Április 15-16-án ülésezett a Katonaszövetségek Európai Szervezetének
    kökola | 2011. június 8. | 09:20:57

    Irreális, igazságtalan, fenntarthatatlan ez a kedvezményes nyugdíjrendszer. Igaza van a kormánynak! Az 50 kilós ápolónő tud 62 évesen 120 kilós beteget mozgatni, de a rendőr már nem alkalmas a gyaloglásra vagy autóvezetésre vagy az irodai papírmunkára?! Röhej. Az általam ismert nyugdíjasn rendvédelmiek legalább fele alkoholista, a másik fele meg unalmában egész nap tömi magát, és ettől kövér+cukorbeteg+reumás nyavalyái vannak.
    értekhozzá | 2011. június 8. | 09:18:27

    FIROBÉ | 2011. június 8. | 08:27:05

    Az Állam adta az Állam el is veheti.Ennyi.
    czejp | 2011. június 8. | 09:17:05

    Sok fegyveres nyugdijas van, aki idegi alapon ment nyugdijba, nem titok, hogy a fegyveresek azért 1-2 pisztolyt, puskát is elraktak emlékbe. Esetleg arra számit a kormány, hogy valaki lelövi Orbánt és majd mártirt csinálhatnak belőle ? Persze a jelenlegi helyzetben ez nagyon is jól jönne, amikor már a verbális szint nem elégséges, a beigért munkahelyek nincsenek, a meglévő emberekkel nem tud mit kezdeni a kormány, képtelen megszervezni az életet és mindent a világválságra meg a kölcsöneire fog. Én nem kaptam még soha sem valutát a kormánytól ingyen, és a devizahitelt is forintban adták, csak mindig más árfolyammal számolják a törlesztést, jó kis trükk.
    Timót | 2011. június 8. | 09:05:37

    Kedves vezetőnk még mindig azt hiszi, hogy a nyugdíj felé közeledve nő a fizetés?
    Utoljára a szocializmusban tapasztaltam, hogy a nőknek az utolsó 3 évben 52-53-54 éves korában kötelező volt magasabb bért adni, hogy jó legyen a nyugdíjuk.
    Ma már felvesznek egy kölyköt, az idősebb mellé, eleve jobb fizetéssel, aztán ez sokáig így is marad. És még örüljön az öreg, hogy nem teszik az utcára…
    Tetete1 | 2011. június 8. | 08:59:48

    Egy biztos, nem készültek fel 8 éven át a kormányzásra. Érdekes, hogy munka alapu társadalmat akarnak. Ők 8 évig nem dolgoztak ellenzékben, fizassék vissza a felvett pénzt, vagy maradjanak csendben.
    Tetete1 | 2011. június 8. | 08:57:27

    Az a baj, hogy hazudnak folyamatosan, a kialakult helyzetre meg ötletelnek. 1-1 hónap után teljesen mást mondanak, ki hisz nekik?
    béry | 2011. június 8. | 08:55:38

    Ha az utolsó 10 év számít , mi a fenének az egyéni számlavezetés! ( lásd MANYUP elvételkor tett igétetek) Számos területen és nem csak fizikai munkánál az öregedéssel csökken a teljesítmény, így a bér is! Mi lesz azzal aki 30- évig sokat keres és fizet járulékként, majd az egészségének megfelelően az utlsó 10 évben egyszerűbb, kényelmesebb munkát vállal és fizet ennek megfelelően! Ez csak a közszférának kedvez! A visszamenőleges kedvezőtlen jogalkotás nem furcsa egy jogászokból álló kormánynak
    Tetete1 | 2011. június 8. | 08:52:39

    Elméletileg van 3000 rendőri hely, a 30.000-re. De hol? Ennyi embert felszerelni, fizetést,felszerelést, megfelelő munkakörülményeket, eszközt adni hatalmas összeg, melyre a mai Rendőrség nem képes!!!!

    Nem a munka kell, hanem a már meglévő nyugdíj, visszamenőleg!!! Vagy megy egy rendőr alezredes büdöskét ültetni hatalmas költséggel (még akkor is ha nem kell senkinek a büdöske?)
    FIROBÉ | 2011. június 8. | 08:47:07

    kökola | 2011. június 8. | 08:40:43
    Ez nem viszonyítási alap. A szerzett jog sérthetetlen.
    pomádé | 2011. június 8. | 08:43:48

    Egy hónap alatt HÁROM olyan volt kolléga hunyt el csak a közvetlen ismeretségi körömben, akik közül egy sem érte meg az 59.születésnapját! Ez a kormánynak csúfolt izé meg akarja ölni a többit is?
    kökola | 2011. június 8. | 08:40:43

    Melyik foglalkozási csoport tagjai halnak meg legkorábban? Az orvosok. Várható élettartamuk kevesebb mint a cigányoké. Kik töltik a leghosszabb időt aktív korukban a munkahelyükön? Az orvosok. Amelyikük eléri a nyugdíjas kort, az átlagban 50-60 évnyi munkaidőt dolgozott le. Milyen kedvezményt kapnak? Ha még élnek és dolgoznak, akkor 75 év (!) felett már mentesülnek a kötelező és fizetős továbbképzések alól. Na ehhez tessék az itt tárgyaltakat viszonyítani!
    FIROBÉ | 2011. június 8. | 08:27:05

    A szerződés két félen múlik. Az egyik aki kínálja, jelen esetben az állam, a másik a vállaló, jelen esetben a zember. Az egyik fél teljesítette a szerződésben foglaltakat. A másik fél, az állam, egyszerűen erővel elveszi a szerződésben foglalt jogokat, jussokat. Ez nem jogállami viselkedés.
    A politikus hogyan magyarázza a jogtalanságot az egy másik dolog. Lehet utána szajkózni, de attól még a szerzett jogok elvétele bűn.
    Tetete1 | 2011. június 8. | 08:25:48

    Loksi | 2011. június 8. | 08:21:19

    Ez itt a baj, a visszamenőlegesség. Mert így minden igaz lehet, de még az ennek ellenkezője is.

    Ezek után ki hisz nekik, amit ma megtehetsz (elveszel), holnap is elveheted. Felemelik 70 évre a nyugdíjkorhatárt, a mostani 62. évesek meg menjenek vissza dolgozni.
    Egri Károly | 2011. június 8. | 08:23:02

    alterego56 07:47:44

    Na persze,normális országok normális kormányai mellett működő hozzáértő szakértők elő is veszik az ilyen és ehhez hasonló statisztikákat,elemzéseket készítenek,bevonnak a témában érintett más szakértőket,majd leteszik a javaslatukat a döntéshozók elé. Teszik mindezt a döntés előtt! Na de nálunk…
    Loksi | 2011. június 8. | 08:21:19

    Az a kőműves vagy ács sem éri meg a magas kort, aki 35 fokos melegben, vagy 0 fok körüli hidegben, szélben, esőben, havasesőben 30-40 évig a szabad ég alatt dolgozik, és semmilyen kedvezmény nem jár neki, és még érdekképviselete nincs. A jövőre nézve nyugodtan szüntessék meg ezeket a kedvezményeket. Visszamenőleg nem kéne, mert precedenst teremet, és senki nem lehet biztonságban.
    kakambuki | 2011. június 8. | 08:21:04

    “States42″ Igen. Valamikor (a szervezet fénykorában)a csendőr mire nyugdíjba ment 100 000 km-t (egyszáz-ezer km!)gyalogolt, és kibírta. Később már annyi könnyítésük volt, hogy saját költségen vett kerékpáron közlekedhettek, illetve a lovasok lovon. Azonban még ez is megerőltetőbb volt a mai helyzetnél. Na és mindezek mellett a felderítési statisztikájuk kiváló/minta volt sokáig (a fénykorukban!).
    St.simoni | 2011. június 8. | 08:16:18

    Azt azért meg kell jegyezni, hogy nincs egyszerű dolguk.
    Az átkosban /Kádár korszak/ még feleennyi rendőr sem volt. A bűncselekmények száma 50-60.000 között mozgott. Ebben benne volt a prostitúció és a közveszélyes munkakerülés is.
    Hála a rendszerváltásnak, hol vagyunk már ettől? A bűnözés megtízszereződött. Hiába kétszer annyi a rendőr, eredménytelenek. A munkanélküliség, a kilátástalanság hozza magával a bűnözést. Az utóbbi egy évben még sokkal rosszabb lett a helyzet, mint korábban.
    puli | 2011. június 8. | 08:12:04

    Az egyenlősdin az nyer aki “lazán fogta fel állampolgári kötelezettségét ”
    a fekete gazdaságba dolgozott , vagy létminimumért “vegetált ” papíron !

    Hozzá nem értőknél a kormány !!!

    Termelni kell és elejét venni az ország túlköltekezésének !

    1 millió munkahely igéretével nyertek és hazudtak -mondjanak le !!
    Tandem | 2011. június 8. | 08:11:21

    Nekem nem az 5 év korkedvezménnyel van bajom,habár akkor az ács se dolgozhatna 65 évesen 15 méter magasba a tetőn, és még sorolhatnám.De igen is ne menjen nyugdíjba 42 évesen.Ugyanis ilyenkor hirtelen az összes beteg lesz. Csak nekem van vagy 3 ismerősöm, ( volt rendőr ) életerős,43 évesen nyugdíjas.Persze most is dolgoznak s nem könnyű fizikai munkát.Amikor nyugdíjba megy ennyi idősen, ( ők mondták el)megkérdezték
    tőlük, milyen beteg akar lenni? S hirtelen beteg lett, alkalmatlan a rendőri szolgálatra.Ez pepitában ugyan az mint a csaló rokkant nyugdíjas.
    Vagy differenciálni kellene.Nem hiszem, hogy az összes az utcán van,és mind veszélynek,fegyveres inzultusnak van kitéve.Esetleg meg kellene nézni mondjuk Amerikát,akit annyira majmolunk.Mikor is mennek ott nyugdíjba?? Pedig ott egy kicsit tényleg más nap mint nap az utcán lenni.

    sumpesz | 2011. június 8. | 08:10:52

    Pedig éppen ma reggel kommunikálta a magyar királyi rádióban szijgyártó ifjú sipistánk, hogy ezek az emberek életerősek, fiatalok és dolgozniuk kell ! Na most akkor kinek higyjünk ?
    Tetete1 | 2011. június 8. | 08:10:37

    Én mindenkivel egyetértek abban, hogy a jelenlegi helyzetünkben ez a juttatás (szolgálati nyugdíj()luxus, de 16%-os adókulcs is luxus a legjobban keresőknek. Ezt miért nem firtatják.

    De ha a szolgálatteljesítés akkori feltételeit is kellene vizsgálni (amikor századosként dolgoztam fele annyi fizetést kaptam, mint akkor egy jobban kereső betanított munkás a tsz.-ban, nem beszélve arról, hogy nem 172 órát,k hanem kirívó esetekben 500 órát is egy hónapban, de minedig közel a 300-hoz). Anyósom annak idején azt mondta, hogy órabérben még a hideg vízrevelót sem keressük meg (most meg irigykednek ránk). Összvagyonom egy panellakás. Távol a családtól sárban, fagyban, esőben. Ma is 250 km-re szülfalumtól (itt ragadtam).

    A jogállamban vetett hitemet vették el 60. évemben, amikor a szolgálati nyugdíjat visszamenőlegesen megszüntették. Ki hisz ezeknek valamit is ezek után. Minden igaz lehet, meg annak az ellenkezője is.

    Mindig a 40-45. éves korban nyugdíbavonultakat említik, pedig legtöbben attól sokkal, sokkal idősebbek és nem jószántukból mentek nyugdíba (én például a legutolsó napi nem tudtam dönteni. Betegségem miatt nem tudtam a munkámat folytatni (akkor nem tudtam kiderítetettni az okát, csak 8 évvel később), pedig az utolsó munkámat hobbinak, szórakozásnak tekintettem.

    Nem azért van szerény jövedelmem, mert elittam (ma is 60. évemben naponta (betegségeim ellenére, sőt emmiatt) fémaratonikat futok), hanem mert jövedelmem 70-75%-át gyermekeim, unokáim megsegítésére ford
    puli | 2011. június 8. | 08:05:32

    A nyugdíj előtt álló gyengén látóvá váló életét mozdony vezetéssel töltő személy 50 és 60 (ide írhatsz mást ) személy az utolsó 10 éve alapján kapná a nyugdíjat !

    Szép dolog de a nagy ki és leosztó e szerint szarba nézi az aktív életpálya egészét !

    Ez egyértelműen nem a végzett munka megbecsülése !

    Következtetés beinteni a nagy lózungot hirdetőknek !

    EZ VAN NEKTEK !
    eszes66 | 2011. június 8. | 08:04:08

    big _predator | 2011. június 8. | 07:39:25
    Köszi a jó kívánságokat. Persze én is tudom, hogy nem a rendvédelem privilégiuma ezen betegség sem. S természetesen ha a helyzet úgy hozza változtatni lehet a szabályokon, csak szerintem tárgyalva, kompromisszumot kötve, valamit valamiért elv alapján, s semmiképpen sem visszamenőleg. Egész életemet a jog alkalmazása, az abba vetett bizalom-biztonság jellemezte. Ezt nem a nyugdíjra értem hanem általában. A visszamenőlegesség az egyéni tragédiákon túl azért tovább mutat. Sajnos nem jó társat választott a kormány az izmozáshoz. S nem csak a pintér által vizionált éhség lázadásra gondolok. Mindemellett hitelesebb lenne a kormány, ha a már sokszor leírt lépésekkel kezdte volna s nem ezzel. Pl 16%-os adó csökkentés, stadion építések s had ne folytassam.
    Okos Tóbiás | 2011. június 8. | 08:03:18

    Én már 34 éve húzom az igát 3 műszakban a vegyiparban. A cég jóindulatából 5 év korengedményt kaptunk tavalyig. A nyugdíjba vonultak cca 1/3-a a tényleges korhatár elérése előtt meghalt. Nagyon sok ismerősömet vitte el a rák valamilyen formája 40-50 évesen. A műszakozás és a stressz nem kifejezetten élebarát dolgok, amit világszerte rengeteg tanulmány igazol. Aki sajnálja a rendvédelmiek, vegyipariak, bányászok, stb korkedvezményét, korengedményét, csinálja helyettük, és vállalja a “szakma” miatti korai halálozás rizikóját.
    big _predator | 2011. június 8. | 08:00:30

    Xavi | 2011. június 8. | 07:48:39

    ….ennyire…és velük együtt mi is…tudom, hogy uncsi a vesszőparipám, de én nem CSAK a felhalmozott adósság miatt nyöszörgök, hanem főleg azért, hogy mire k..ta el az előző két ciklus összes kormánya!…:)))

    /A fenébe, dolgoznom kell, majd még idenézek/
    cudar | 2011. június 8. | 07:59:54

    Meg a bányászok, meg a kohászok, meg az építkezésen dolgozók, és még sorolhatnánk. Ez így kiragadva a magyar emberek átlagéletkorából erőltetett és hamis.
    Xavi | 2011. június 8. | 07:48:39

    big _predator | 2011. június 8. | 07:44:01

    jó ötleteik vannak, de valahogy mindig elrontják…főleg ezekkel a visszamenőlegességgel, miért kell erőltetni…vagy valami nagy dologra megy ki a játék…vagy ennyire sz@rban vannak
    P_Guszti | 2011. június 8. | 07:48:31

    A várható életkort nem annyira a foglalkozás, hanem a dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás, egészségtelen táplálkozás és életmód befolyásolja.
    puli | 2011. június 8. | 07:47:47

    matt =miatt
    alterego56 | 2011. június 8. | 07:47:44

    Csinálni kellene egy tisztességes és hihető statisztikát, ami megmutatná átlagban hány éves kort ér meg a magyar. Ha igazságos nyugdíjrendszert szeretnénk akkor ezt mindenképpen figyelembe kellene venni.
    Gyerekkoromban egy 10-12 fős kölyökcsapat tagja voltam. Ebből öten már soha nem lesznek nyugdíjasok. 38, 50, 53, 54 és 59 éves korukban elhunytak. Az átlag magyar életét élték, örökletes betegségik nem voltak. Még annyit pluszban hogy egy iparosított városban éltek ahol nem éppen hegyi levegő van.
    puli | 2011. június 8. | 07:47:09

    Mi a jó franc matt kell évente teljes körű egészségügyi vizsgálat az egészségre ártalmas munkahelyeken !?

    Igen az új felállásban ez is érdekes ,- minek tudja meg szegény fickó hogy max ennyi oszt kampec ?

    Dolgozhat mert a taknyosok megszavazták ,-ez így korrekt ,-nekik !
    big _predator | 2011. június 8. | 07:44:01

    Egyébként én is kompromisszumpárti vagyok, Orbánéknak mindenképp engedniük kell valamennyit, ugyanakkor a határozottság sem árt…na szóval a kényes egyensúlyt, a keskeny utat kell megtalálni, de hát ez a dolguk, izzadjanak kicsit! …:)))
    big _predator | 2011. június 8. | 07:39:25

    eszes66 | 2011. június 8. | 07:25:14

    Akkor most mint idősebb én is tegezlek és szerintem Te is nyugodtan…./merthogy itt azért ez szokás/….Na szóval: az infarktus és a szívizom bénulás nem csak az egyenruhások privilégiuma, az sajnos bármelyik szakmában, tevékenységben élethelyzetben bekövetkezhet…ha Neked volt, sajnálom és gyógyulást!….:)))
    Xavi | 2011. június 8. | 07:31:18

    macskajaj | 2011. június 8. | 07:18:27

    okés…senkinek nem azzal van a baja, hogy megváltoztatják, hanem azzal, hogy nem holnaptól, hanem tegnaptól…az új belépők eme új feltételek szerinte lennének tűzoltók, rendőrök stb…és pont
    evianna | 2011. június 8. | 07:28:19

    na ez az: a tényadatokat kell nézni!
    nagyon jó a cikk – a rendvédelmisek kipécézése meg nyilván populista lépés (itt mindenki a rendőrökre meg a katonákra gondol, akik “mások, mint mi” – azzal ugyanis nem lehet érvelni, hogy a vállalati hatékonyság növelése érdekében sok helyen kirakták az öreg szakikat: azért nem, mert ők már “olyanok, mint mi vagyunk” meg a szomszéd bácsi)

    a legfontosabb meg az, hogy a törvényi lehetőségek kihasználásáért (nem visszaélésekért!) nem lehet utólag büntetni tízezreket, életkor alapján.
    én is ismerek olyan egyéni vállalkozót, aki 2 évi munkanélküliség után 50 évesen váltotta ki az engedélyt, el is éldegélt belőle, de amikor betegeskedni kezdett, akkor inkább visszaadta az ipart, és elment csökkentett nyugdíjba – akkor most kezdheti elölről, mert van még mindig 3 éve a hivatalos nyugdíjig? mi haszna lesz abból a nemzetgazdaságnak?
    Willő | 2011. június 8. | 07:26:53

    states42 | 2011. június 8. | 07:14:49
    Ez így igaz,akkor már régen csücsülnél az előzetesben……….
    eszes66 | 2011. június 8. | 07:25:14

    states42 | 2011. június 8. | 07:14:49
    Ha a 42 esetleg az életkorod akkor kb egyidősek vagyunk. Ezért ha megengeded tegezlek ezen egy alkalommal. (nem tudom volt-e már infarktusod s az ezzel járó (részleges)végleges szívizom bénulásod?)Tudod te egy végtelenül hülye ember vagy.
    HIRDETÉS
    A mozdonyvezetők, buszve…
    A mozdonyvezetők, buszvezetők, mentősofőrök azért kapnak korkedvezményes nyugdíjat, mert szervezetük fokozott igénybevételnek van kitéve munka közben
    Népszabadság – Kurucz Árpád

    A legtöbben egyébként a fegyveresek vannak, hiszen a rendvédelmi szervek dolgozói, illetve a katonák öt év korkedvezményre jogosultak. Ugyanakkor viszonylag fiatalon távozhatnak azok is, akiknek egy-egy átszervezés után nem tudtak megfelelő beosztást biztosítani; emiatt például a rendőrség és a határőrség összevonásakor ez utóbbi szervezet tagjai tömegesen a nyugdíjat választották. Így a BM-nyugdíjasok száma jóval meghaladja az ötvenezret.
    Ajánlott cikkek

    szövegkép Orbán tudomásul vette, hogy nem veszik tudomásul

    Érdekesen alakul ugyanakkor a belügyi szervek szolgálati nyugdíjasainak korfája. Van közöttük néhány 36 évnél is fiatalabb, és körülbelül tízezren a 45 esztendőt sem töltötték be. A 46 és ötven közöttiek száma 14 ezer körül van, a legnépesebb korcsoportba tartozó körülbelül húszezer ember életkora pedig 51 és 56 év közé esik.

    Az 57-nél idősebb, ám a nyugdíjkorhatárt be nem töltött nyugdíjasok száma viszont már jóval kevesebb, s nem éri el a kilencezret sem. Ennek alapján úgy tűnik, az egyenruhások jelentős része egyszerűen nem éri meg ezt a „magas” kort, vagy jobbik esetben valamilyen – nem ritkán egészségi – ok miatt már korábban befejezte aktív pályafutását. Ezért nehezen érthető, hogy miért éppen a rendvédelmi dolgozók váltak a korai nyugdíj elleni totális támadás elsőrendű célpontjává.
    HIRDETÉS

    A szolgálati nyugdíj mellett az állami szférában és a civil ágazatokban ma még egyaránt lehetőség van a munkavállalók korengedményes nyugdíjazására. Ezzel a foglalkoztatók általában akkor éltek, ha tömeges leépítés

  4. vadalma100 mondta:

    Az állami vagyont nem a rendőrök ba**ták el! – Hir6.hu – A megyei hírportál
    hir6.hu
    A Békés megyei nyugdíjas rendvédelmi dolgozók közel 40 fős csoportja kedd délelőttől (június 20-ig) félpályás útlezárást tart a gyulai határátkelőhely előtt. A demonstráció célja, hogy felhívják a lakosság figyelmét a nyugdíjazást érintő, szerintük jogszerűtlen kormányzati intézkedésekre.
    Aki tud csatlakozzon !!!!!!!!!!!!

  5. vadalma100 mondta:

    Telnek a napok és semmi hír 16-val kapcsolatban. Mire véljük ezt a nagy hallgatást? Vagy hová és kihez kell fordulni ,hogy megtudjunk valamit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • zajac mondta:

      Üdv Vadalma100

      A hallgatást arra véld, hogy 16-án rengeteg tüntetés lesz… A bőség zavarával állunk szemben.

      Mindenképp megyünk, de még nincs lejátszva melyikhez csatlakozunk. Egyébként egyénileg bármelyikhez át lehet menni, kinek ízlése, vérmérséklete szerint.

      Csütörtök estig hivatalosan is kihirdetjük, kihez csatlakozunk.

      Zajac

  6. Gyuribá mondta:

    Alaposan kidolgozott és átgondolt irományt láthatunk.
    Ez azt jelenti, hogy a szakszervezetekkel való tárgyalások csak bohóckodás volt a kormány és a kormányfő részéről. Egy nap alatt nem lehet egy ilyen anyagot elkészíteni.
    Azt is feltételezem, hogy mindegyik szakszervezettel egyeztettek ezen anyaggal kapcsolatosan. Vagy talán nem?!!
    Felháborító ez az eljárás. Semmibe veszik az ész érveket, átgázolnak mindenkin. Itt minden el van döntve. MOSTMÁR A MI TÉRFELÜNKÖN PATTOG A LABDA.
    Ha most nem fogunk össze mindenkivel ELVESZTÜNK.
    ÉBRESZTŐ VAN EMBEREK!!!

  7. Ferenc Szabadi mondta:

    Tisztelt miniszterelnők úr nem hiszem,hogy most ennyi nehézség árán az emberek idegeinek tőnkre tétele,politikától való elszakadás,rossz irányba gondolkodásnál lehetett megoldást találni.Én ugy gondolom sokkal előbb lehetett volna megoldani,csak az ön gondolkodása késett pár évet nem akarok senkit megbántani,de az előző kormányzás idején is kellett volna erre gondolni és javasolni megoldást,valoszinü szivesebben vették volna javaslatát,de e-helyett ön kivonult az országgyülésből..

  8. Füligjimmy mondta:

    Ha bízhatnánk a kormányban, még elviselhető lenne…
    Kérdés hogy ki mer megbízni bennük ???
    Én sose féltem a munkától, de a bizonytalanság nagyon megviselte az idegeimet. Már nem bízom egy politikusban sem.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.