BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének (TMRSZ) honlapján, 2009. július 05-én megjelent, a 2009. július 4-i, Budapesten történt rendőri csapaterős intézkedéssel összefüggő KÖZLEMÉNY-nyel kapcsolatban, az ORFK az alábbi állás pontját fejtette ki.

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete által üzemeltetett honlapon elhelyezett, a 2009. július 4-i rendőri csapaterős intézkedésről szóló, önmagát hivatalosan a TMRSZ “szakmai, jogi álláspont”-jaként definiáló KÖZLEMÉNY alkalmas a végrehajtó állomány szolgálati rendhez való viszonyának, a parancs végrehajtásának negatív irányú befolyásolására.

A Rendőrség álláspontja szerint a TMRSZ jelenlegi közleménye jogsértő, mivel a Hszt. 27. §. (2) bekezdése értelmében a szakszervezetek tevékenységükkel nem akadályozhatják meg a fegyveres szervek rendeltetésszerű működését.

A TMRSZ közleménye a Gárda egyenruha viselése miatt történő igazoltatás, jogsértő jellegéről, jogi nonszenszéről ír, „hiszen a Fővárosi Bíróság nem a fekete nadrág-fehér ing-fekete mellény „egyenruha” viselését tiltotta meg Magyarországon, hanem egy egyesületet oszlatott fel.”.  Így szerintük az ORFK „jogértelmező” álláspont súlyosan sértett alapvető emberi szabadságjogokat.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.