BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

A mai napon ismét tárgyalóasztal mellé ültek az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban a tárgyaló felek: az érdekképviseletek Demonstrációs Bizottsága és a kormányzati oldal.

Mindkét fél kinyilvánította azon szándékát, hogy hajlandó külön-külön tárgyalni és akár külön-külön megállapodni mind a jogszabály módosítás, mind pedig a béren kívüli juttatások kérdésében.

1./

A felek álláspontja csak a Hszt és halványan a Btk módosítása kérdésében közeledett egymáshoz. Ennek pontosítására kedden reggel 9 órakor szakértői megbeszélést tartanak, s ha itt a részletekben is megegyeznek a szakértők, lehetőség nyílik ebben a kérdésben egy megállapodást megkötni. 

2./ A béren kívüli juttatások összegének előterjesztése megrökönyödést okozott a munkáltatói oldalban.

A felek megállapodtak abban, hogy a kormányzati oldal ismét megvizsgálja a Bizottság által előterjesztett igényt ( ezt kérte a miniszterírásban is megerősíteni – ami meg is történt ), majd a tárgyalás következő  időpontját szerda délután 15 órában állapították meg. (délelőtt kormányülés lesz) 

A jogszabály módosítás kérdésében a megállapodást ezen az ülésen talán alá is lehetne írni, ha a szakértők a módosításokban kedden megállapodnak. 
 

Dr. Bárdos Judit

A Bizottság szóvivője

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.