BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Tisztelt kollégáim, barátaim.

Nagyon sokan készültünk – készülünk az áprilisi rendőr-demonstrációra.

És itt jön közbe az ember és a hivatás ütközése…

Gondolom, mindannyian egyetértünk azzal, hogy az érdekeinket az Állam bácsival és a Munkáltató nénivel szemben Nekünk, azaz az összes „RENDŐRSÉGI” szakszervezetnek, pontosabban azok tagjainak kell képviselni.

Felbuzdultunk, megpróbáltunk – megpróbálunk az asztalra csapni (egyelőre csak képletesen, hiszen mindenki tudja a testi sértés törvényi tényállását).

Elindultunk, megkezdtük, megkezdtük, megszerveztük… és ekkor jön a „SZEMBENOLDALRÓL” az arculcsapás (ami igaz, szintén csak képletes, de attól még nagyon fáj; itt, legbelül…), és elénk emelték a hivatásunkat!

Jöttek utasítások, vezénylések, és ki tudja, még milyen irományok, melyekkel ellehetetleníteni igyekeztek a demonstrációra igyekvő kollégákat.

Egyszóval a Hatalom, és a Törvénykezés eszközei meggátolták, meggátolják a RENDŐRÖK saját érdekből történő felvonulását. Szemben kell állnunk magunkkal! Biztosítani kell emelt létszámmal a saját demonstrációnkat. Mintha az Állam bácsi attól tartana, hogy a demonstráló rendőr elfelejtené esküjét, lojalitását…

Pedig mi csak annyit kérünk, hogy a demonstrációban részt vevő, és az azt biztosító RENDŐRÖKET egyenlő mércével mérjék. Képletesen: mindegy,hogy a rács melyik oldalán állunk, attól még ott kell maradnunk; addig, amíg azt előírják számunkra! Tehát mi állhatunk a jó oldalon, ettől függetlenül mozgásunk, véleményünk korlátozva van.

És itt kanyarodnék vissza magunkhoz. Az állományban lévők e nevezetes napon vagy az állampolgárok biztonságára vigyáznak, vagy a demonstrálókat őrzik… tehát a kevés aktív létszámból nem marad senki, csak a SZAKSZERVEZET, Képviselők, akik „egy személyben” (és ezt az Állam bácsi is tudja) kevésnek bizonyulnak…

Ezért, és mindannyiunk jövőképéért azzal a tiszteletteljes felhívással fordulok HOZZÁTOK, hogy támogassátok a saját jövőtöket! Kérünk BENNETEKET, akik azon a bizonyos napon szabadságon vagytok; vagy éppen szabadnapon, illetve pihenőidőn otthon tartózkodtok, és persze azokat, akik korábban és mostanság a megérdemelt nyugdíjatokat töltitek, GYERTEK, és pótoljátok a munkavégzésben, biztosításban résztvevő kollégákat!

Hozzátok el a szimpatizáns ismerősöket, a családotokat, akik jövőben szenvedői, illetve elszenvedői lehetnek az Állam bácsi és a Munkáltató néni önös, meggondolatlan intézkedéseinek!

Tudjátok: a szakszervezeti tömörülések egymás mellé álltak, most már csak Rád van szükségünk! Egységben vagyunk egységben is maradunk!

GYERTEK VELÜNK; MENJÜNK KÖZÖSEN A KOSSUTH TÉRRE A JÖVŐNKÉRT !!!

Kiss Sándor

RKDSZ alelnöke

6 hozzászólás ehhez - Alelnöki felhívás! “Hogyan tud a rendőr demonstrálni 2011. április 16-án?”"

  1. Jimmy mondta:

    Engem már nem fenyegetnek, és a többi “nyuggert” sem.
    Ahány embert tudok, mozgósítok.
    Előre leszögezem, az összeugrasztó politika nem jön be, sok civil ismerősöm is jön szimpatizálni.
    Civil… végülis már az vagyok én is.
    Küldjétek ki a rokonokat, barátokat, ismerősöket ti is.
    Egységben az erő!

    Jimmy

  2. Tűzoltó69 mondta:

    Köszönjük potok!
    küldtem ahová csak tudtam!
    :-)

  3. zajac mondta:

    Potoknak

    Köszönjük a szolidaritást!

    Kitűnő az Ötlet, a facebookon meg is hirdettük azonnal!

    http://www.facebook.com/event.php?eid=138377276234008

  4. potok mondta:

    Sétálj velünk azokért, akik minket szolgálnak!
    Ha bajba kerülsz, akkor azonnal mentőért, rendőrért, tűzoltóért kiáltasz. Most ők vannak bajban!
    A hivatásos egyenruhások április 16.-án demonstrálnak Budapesten azokért a jogaikért, melyeket eddigi szolgálatukkal szereztek meg!.
    Itt az ideje, hogy mi civilek is megmutassuk, hogy ha kell, ők is számíthatnak ránk! Most nem a korkedvezményről, vagy a “hatalmas” juttatásokról van szó. A lényeg, hogy akik naponta keményen dolgoznak a biztonságunkért,egészségünkért, vagyonunkért most érezhessék a mi szolidaritásunkat.
    Ha szeretnéd ezt megmutatni, tegyél ki egy kék szalagot a ruhádra vagy vegyél fel egy kék hajpántot esetleg köss a fejedre egy kék kendőt, április 16.-án 12 órára sétálj el városod főterére és tölts el pár percet az ott összegyűltekkel.
    Mit gondoltok? Valahogy így tudnánk vidéken is csatlakozni?

  5. Tothti mondta:

    Ki fenyeget, kit…?! Durván hangzik! :(
    Velem még szerencsére nem történt ilyen, de azt hiszem igen gyorsan “lereagálnám”, utána lesz ami lesz, (Van lakáshitelem és kiskorú gyerekem is,de akkor is!) ha egyszer elgurul a gyógyszerem…. :( ((((
    Max. a szolgálatba berendeléssel tudnak megszopatni..
    Hát, ha van ilyen akkor a Q..va anyját, nevem címem részére a moderátor által kiadható, elmondom Neki szívesen személyesen is….!
    T.

  6. Attila mondta:

    A tegnapi napon beszélgettem egypár rendőr kollégával és elmondták ,hogy a helyi kis királyok a munkahelyük elvesztésével fenyegetik őket.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.