BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Az RKDSZ „kikaparta a gesztenyét” és nem hencegésre használja a sikereket. A történet 2010 év közepén kezdődött a Győr-Moson-Sopron Megyei MRFK-n ahol az RKDSZ közel 30 tagnak segített először szolgálati panaszokat benyújtani utána pedig keresetet beadni a különleges bevetési pótlék tárgyában azoknak akik a Bevetési Osztálynál teljesítettek szolgálatot, kivétel az Osztályvezető mert neki a jogszabály szerint nem jár( furcsa de ez a jogalkotás ).

A történet először jól indult mint mindenhol az Országban első fokon 4-en nyertek , de a munkáltató ezt nem volt hajlandó tudomásul venni ezért II. fokra ment ahol 3 esetben nyert az MRFK a negyedik esetben pedig a bíróság utasította az első fokon eljáró Munkaügyi Bíróságot, hogy tárgyalja újból az ügyet. Megjegyezném az Országban Győrben volt csak ilyen ítélet mert a Legfelsőbb Bíróságnak már volt precedens döntése máshol nem. Más megyékben első fok után kifizetették nálunk nem.

A három vesztes pert a jogászaink a Kúriára adták be a fellebbezést( a „GYŐZTESEK” hol voltak ekkor illegalitásban talán) , ahol több mint két év után mindhárom esetben pernyertesek lettünk. Ezután megkerestem Czizmadia Gábor dandártábornok urat, hogy kössünk egyességet de Ő nem volt erre „vevő” ( illetve nem is tárgyalt velem nem ért rá pedig kaptam előzöleg időpontot). Ezért majdnem minden ügyben egyenként pert indítottunk akinek még szüneteltetése volt a bírósági szakban. A jogászaink segítségének köszönhetően pedig akiknek menetközben megszűnt a perük de még az elévülési időn belül voltak ismételten szolgálati panaszt nyújtottunk be ( ha már lúd legyen kövér, és mindenkinek jusson is belőle). Minden kollégát személyesen kerestem meg, hogy nehogy egyetlen forintról is lemaradjon ha már a Rendőrség nem akart velünk először meggyezni, a nyugdíjasok és a már leszerelteket is természetesen. Kb 14 peres ügyben képviseltem személyesen a kollégákat és a Rendőrség kétféle beadványt nyújtott be ellenünk, hogy a 13.ik hónapra és a vezénylési dőre sem jár a pótlék. Ezt avval indokolta, hogy az alapesetben nem kértük a 13 havi juttatást. A kúriás 3 döntésében ezeket nem vizsgálták mindegyik kollégánknak kifizették ezeket.

És most jön a csavar 4 bíró volt az ügyekben és 4 fajta ítélet született : kérdésemre azt a választ kaptam ez a Bírói” szabadság”. Az MRFK a dolgozók felének már kifizette a járandóságot: itt is többen megegyeztek a munkáltatóval de még van 6 per akik szerint nekik jár a 13 havi és a vezénylési időre is. Mi még gondoltunk arra, hogy akik a Bevetési Osztály dolgozóival együtt láttak el szolgálatot az Akció Osztály , Akció Alosztályból 4 főnek segíttetünk szolgálati panaszt benyújtani és most bírósági szakban is képviselem Őket( majd ha esetleg GYÓZÜNK megveregetem a saját válamat).

A tájékoztatás megírására az sarkalt, hogy volt olyan szervezet amelyik a mi nyerésünket kihasználva hangzatosasan GYŐZELMET kiabált mer 2 vagy 3 kollégának( de meglehet csak 1 fő a cikk szerint) sikerült megegyeznie, miután mi már több esetben megegyeztünk Ők is .Nem is volt könnyű idáig eljutni és még nincs vége.

Tájékoztatás csak a tényeket leírva szabad nem máshogy. Én úgy vagyok vele” dolgozni csak pontosan , szépen ahogy a csillag megy az égen úgy érdemes”a költő szavai szerint. A reklám helye máshol van , nem itt ez a gondolatom a szakszervezeti munkáról .

 

Győr,2013.08.12.

 

Kiss Sándor

Egy hozzászólás ehhez - Alelnöki gondolatok.

  1. nyugger mondta:

    Én viszont mégegyszer megköszönöm a kitartó munkádat, “nyuggerként” sem csalódtam a szakszervezetben. Külön köszönet illet azért, hogy értesítetted azokat a kollégákat akiknek időközben megszűnt a perük, mert nem bíztak a pozitív elbírálásban – remélem egy vállveregetést azért tőlük is kaptál.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.