BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

http://hvg.hu/itthon/20110928_nyugdijas_rendorok_visszavetel_orfk

A kormányzat terveit hallva a jelenleg nyugdíjban lévő, 57. életévüket még be nem töltött rendőrök közül többen jelentkeztek munkára. Kérelmeiket azonban elutasították – közölték a hvg.hu-val. Minderről az Országos Rendőr-főkapitányságon nem tudnak, szerintük mindenkinek helye van a testületben. Egy belső irat szerint többek között állatgondozóként, takarítóként, illetve kordonállítóként és -bontóként számítanának rájuk.

Nincs státusz, és pénz sincs hozzá – erre hivatkozva utasítottak el egy korábban a kecskeméti rendőrkapitányságnak dolgozó nyugdíjas rendőrt, amikor állásért jelentkezett. A tiszthelyettes, mint arról a hvg.hu-nak beszámolt róla, 25 éves szolgálati viszony után idén jött el a testülettől. „Egy átszervezés miatt néhány kollégámmal együtt élhettem a korkedvezményes nyugdíj lehetőségével.” A kormányzati terveket hallva azonban úgy gondolta, visszamegy a rendőrségre, de idáig nem tartottak igényt a munkájára.

Tiszthelyettesünk nem az egyetlen, aki maga jelentkezett. A sajtóban már megjelent, hogy többek között Szombathelyen és Győrben is próbálkoztak ezzel nyugdíjas rendőrök, de ők sem jártak sikerrel. Kiss Sándor, a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének (RKDSZ) alelnöke Győr-Moson-Sopron megyében két olyan egyenruhásról tudott, akik újra berukkolnának. Az érdekvédelmi képviselő nem látja túl rózsásnak a helyzetet, szerinte “az emberek körében nagy a bizonytalanság és a félelem”.

Miért is mennének vissza 20-30 ezer forintért?

Kiss Sándor a hvg.hu-t arról tájékoztatta, hogy szabad rendőri státusz alig van. Amennyiben igen, akkor közel sem biztos, hogy a 40 év felettiek mind megfelelnek az egészségügyi alkalmassági vizsgálaton. „Jelenleg nem az látszik, hogy a leszerelt egyenruhásokért kapkodnának. Úgy tűnik, nem is az a cél, hogy visszavegyék őket, hanem az, hogy a 16 százalékos adót minél több embertől be tudják szedni” – fejtette ki markáns véleményét Kiss Sándor. A szakszervezeti vezető elmondta azt is, hogy egy korábban megszerzett belső rendőrségi irat alapján, amelyet feltettek a szakszervezet honlapjára is, többek között állatgondozóként, takarítóként, illetve kordonok felépítésében és lebontásában részt vevőként számítanának rájuk.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a hvg.hu-nak azt mondta, nem tudnak vissza nem vett emberekről. „A testület humánszolgálatánál egy hónappal ezelőtt hozták létre az úgynevezett reaktivációs számítógépes adatbázist, amelybe minden jelentkező kolléga anyaga bekerül. Megnézzük, hogy az illető milyen munkára jelentkezett, hogy milyen helyek vannak, azok bérrel lefedettek-e, s ezek alapján dől el, ki hova kerülhet.” Garamvölgyi tájékoztatása szerint mintegy ötven ember jelentkezett eddig munkára a nyugállományban lévők közül, s harmincat foglalkoztatnak is, többek között az ORFK-n.

A szakszervezet tud a problémáról

Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára úgy véli, lehet, hogy vannak ilyen visszafoglalkoztatott emberek, de azok szerinte korábban vezetői beosztásban voltak, vagy tanácsadói státuszból foglalkoztatták vissza őket. Ő ugyanis, mint a hvg.hu-nak elmondta, nem tud arról, hogy önként jelentkező nyugdíjasokra igényt tartott volna a testület, pedig több jelentkezési kérelmet is látott. „A jelentkezéseket, többek között olyanét, aki közlekedési helyszínelőnek szeretett volna visszakerülni, arra hivatkozva utasították el, hogy nem áll módjukban felvenni őt” – közölte Pongó. Márpedig a határozatok ellen nem lehet panasszal élni.

A főtitkár ezt a problémát jelezte a Belügyminisztériumnak is, ahol azt mondták, hogy kivizsgálják a kérdést, de végül semmi sem történt. Pongó Géza közölte azt is, hogy a nyugdíjas hivatásosok számára anyagilag nem éppen kecsegtető a tervezet. „Ha az 57. életévüket be nem töltött nyugdíjas kolléga visszajön dolgozni, akkor garantálják neki azt, hogy a nettó fizetése annyi lesz, mint a jelenlegi szolgálati nyugdíja. Aki viszont nem akar ismét a testületben tevékenykedni, az 16 százalékkal kevesebb nyugdíjra tarthat számot. Ez körülbelül 20-30 ezer forintos elvonást jelent, ami miatt biztosan sokan úgy gondolják majd, hogy inkább ‘lenyelik’, mert nem éri meg nekik ennyiért dolgozni. Főleg, ha a civil életben van valamilyen munkájuk.”

Az FRSZ vezetője szerint bőven akad olyan szakterület, ahol a dolgozni vágyóknak – akik speciális, fegyver nélküli szolgálatot látnának el – lenne helyük: így nem csak a közmunkáknál lehetnének felügyelők, hanem a bűnmegelőzési és továbbképzési programokban is közreműködhetnének. Pongó megjegyezte, a helyzet egyelőre kiforratlan, nem látják, hogy fog működni, s hogy abból a körülbelül húszezer főből, akiket a visszafoglalkoztatás érinthet, hányan akarnak majd munkába állni. A főtitkár úgy vélte, ha a törvényt elfogadják, és a rendelkezéseket kidolgozzák, valószínűleg mindenkit fel fognak venni, aki az egészségügyi vizsgálaton alkalmasnak bizonyul. „Egyelőre azonban ez a kérdés egy sok ismeretlenes egyenlet a számunkra” – összegezte a helyzetet Pongó.

A BRFK-n tárt karokkal fogadnák az embereket

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon nem szeretnék elküldeni a munkára jelentkező nyugdíjasokat – közölték a hvg.hu-val. Mint elmondták, náluk jelenleg is több szabad státusz van, jogi végzettségű embert keresnek és a gazdaságvédelmi osztály létszámát bővítik harminc fővel. A nyugdíjasok visszafoglalkoztatásával kapcsolatban azért hangsúlyozzák, hogy először legyen meg a jogszabályi háttér, utána gondolkodnak majd annak végrehajtásán, amit persze befolyásolni fog, hogy hányan akarnak újra dolgozni és milyen területen lehet őket munkára fogni.

 

 


6 hozzászólás ehhez - Állásajánlat nyugdíjas rendőröknek: állatgondozás, takarítás, kordonállítás

  1. maximus mondta:

    Tudom, nem ide tartozik, de hátha érdekli a tagságot, vagy a szakszervezeti vezetőket az alábbi Hszt-tervezet-részlet:

    “4. Magyar Rendészeti Kar létrehozása
    A közszolgálat és ezen belül a rendészet személyi állományának morális megerősítését és az érdekképviseleti tevékenység felelős intézményi rendszerének kialakítását szolgálja a kamarai típusú szervezetként létrehozásra kerülő Magyar Rendészeti Kar.

    A Magyar Rendészeti Kar a hivatásos átlomány kötelező (!!!) tagságán alapszik, a törvényben meghatározott tagdíjat kell fizetni (!!!),
    -szervezete:

    nem alulról váIasztással épül fel (!!!), a végrehajtó és érdemi tevékenységet végző szerve a Közgyűlés lesz, melynek 75 fős tagsága jelölési kvóták alapján, állománycsoportonkénti és szervezetenkénti bontásban, a jelölti támogatás nagysága szerinti sorrend alapján alakul ki.

    a szervezet apparátusát iránytó főtitkárt a rendészetért felelős miníszter nevezi ki . (!!!)

    a tisztségviselők 5+5 évre tölthetik be a tisztségüket .

    alapvető feladata lesz a hivatásos állomány etikai kódexeinek kidolgozása, az etikai normák betartása feletti őrködés, az etikai eljárások lefolytatása.

    fontos részévé válik a munkavállalói érdekképviseleti rendszemek, számos olyan feladata és hatásköre lesz, amelyet ma kizáróIag a szakszervezetek gyakorolhatnak.(!!!)”

    Nna. Ha ez így lesz, ki lehet találni, hogy hogyan fogják kezelni ezután a szakszervezeteket és mennyire lesz érdekvédő az a szervezet, amelynek a főtitkárát a miniszter jelöli ki…

  2. maximus mondta:

    Ja, még csak annyit: ez az európai bizottsági döntés előremutató lehet a banki különadóval, valamint a végtörlesztéssel kapcsolatban a bankokra hárított veszteségek és költségek kérdésével is. Lehet, hogy jövőre további 100 milliárdokat kell majd visszafizetni ezek miatt is. Ne legyen igazam.Tényleg…

  3. maximus mondta:

    Én is nagyon sötéten látom a jövőt és akkor még finoman is fogalmaztam. Talán még sokan nem is sejtik, hogy a jövő év brutális lesz. Éppen most kaszálta el az Európai Bizottság a telekommunikációs vállalatokra kivetett különadót:
    “A magyar kormánynak el kell törölnie a távközlési vállalatokra kivetett különadót, mert az összeegyeztethetetlen az európai távközlési szabályokkal – döntött tegnap az Európai Bizottság. Ez újabb érvágás Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek és a magyar költségvetésnek; évi 61 milliárd forintos bevételról van ugyanis szó, amelyet már 2010-ben is be kellett fizetni. Azt pedig még nem tudni, hogy vissza kell-e adnia a magyar államnak a már befolyt összegeket.”

    Tehát újabb 61 milliárdos lyuk a jövő évi költségvetésben, plusz valószínűleg vissza kell fizetni az eddig már beszedett zsét is.

    Na még ennyi hozzá:
    “A Fidesz-kormány által likvidált Költségvetési Tanács munkatársainak legfrissebb elemzése szerint jövőre 956 milliárd forintos lyukat kellene betömnie a kormánynak – szemben a Matolcsy-tárca által vállalt 750 milliárddal. Romhányi Balázs, a Költségvetési Felelősségi Intézet vezetője szerint 2013-ban pedig már 1400 milliárd forintos elcsúszás jelentkezik az alappályához képest. Pedig a telekomadó kiesésével még ők sem számolhattak, mivel tegnap érkezett a hír.”

    A GKI (Gazdaságkutató Intézet) előrejelzése szerint nemhogy 1,5%-os GDP növekedés, hanem 1%-os GDP csökkenés várható jövőre. Borzasztó.

    Nem akarok senkit pánikba ejteni, de úgy néz ki ez a jövő. Ha esetleg ezek ismeretében még valaki fizetésemelésre számít a rendőrségen a tőlünk elvett adóból…Hát, most arra mit mondjak?

    Ja, a visszavételről a senior állományba: Holnap már október van, még semmi nem történt, az új Hszt-tervezeteket még napjainkban is küldözgetik véleményezésre a rendőri vezetésnek. Még annyit sem tettek meg, hogy felmérjék, egyáltalán hányan lennének hajlandóak visszamenni. Vajon mikor akarnak nekikezdeni, ha egyáltalán komolyan gondolták ezt az egészet, vagy csak hülyítés volt ez is? A december már csak fél hónap -mint tudjuk., tehát van még két és fél hónap és sehol -a legfelsőbb szinteken sem- sem tud senki semmiről ezzel kapcsolatban. Az meg külön lelkesítő, hogy a fentiek szerint két diplomával alezredesként, volt kiemelt főnyomozóként hordhatom a moslékot a kutyának, vagy bonthatok kordont, esetleg gereblyézhetem az avart az MRFK előtti parkban. Hát persze…

    A BRFK-n meg várják a nyugdíjasok visszavételével kapcsolatban a jogszabályi hátteret. Közlöm, hogy a jogszabályi háttér 1996.óta rendelkezésre áll, úgy hívják a törvényt, hogy HSZT-ha esetleg a BRFK Személyügyi Szolgálatánál nem ismernék ezt a jogszabályt.. Annak is a 64.§-a, mely így szól:

    “A hivatásos állományba való visszavétel

    64. § (1) Akinek szolgálati viszonyát az 53. § a) pontja, vagy az 56. § (1) bekezdés a)-d) pontja, vagy az 56. § (2) bekezdés a) pontjában meghatározott egészségi, pszichikai vagy fizikai alkalmatlanság miatt, illetve az 56. § (2) bekezdés c) pontja alapján felmentéssel szüntették meg, a szolgálat érdekében, kérelmére – amennyiben a hivatásos állomány tagjára vonatkozó felső korhatár eléréséig a szolgálati nyugdíjjogosultság 182. § (2) bekezdésben meghatározott feltételek szerint megszerezhető – hivatásos állományba visszavehető, ha egyébként megfelel a szolgálati viszony létesítéséhez szükséges egészségi, pszichikai és fizikai alkalmassági követelményeknek. A visszavétel során próbaidő köthető ki, legfeljebb 6 hónap időtartamra, ha a szolgálati viszony megszűnése és a visszavételre irányuló kérelem benyújtása között legalább egy év eltelt. A visszavételre legfeljebb két alkalommal kerülhet sor.”

    Na, erről ennyit, kedves BRFK, remélem tudják hasznosítani a segítségemet! Engem is elküldtek a melegebb éghajlatra, amikor 17 évi bűnügyi múlttal (bűnügy, vizsgálat, GV) Rendőrtiszti Főiskolai végzettséggel, polgári egyetemi végzettséggel jelentkeztem náluk. “Foglalkoztatására nincs lehetőség” írták. Sem a BRFK-n, sem az összes kerületben. A police.hu meg azóta is tele van BRFK-s állásajánlatokkal. Persze most már többségében beleírják a kiírt pályázatokba: “Feltétel továbbá, hogy a jelentkező jelenleg is aktív hivatásos szolgálati jogviszonyban álljon.” Aki nem hiszi, nézze meg!
    Most meg bővítenék 30 fővel a GV osztályt. Ja. Rohadtul várják vissza a tapasztalt rendőröket, mi?

    Garamvölgyi Úr sem tud semmi ilyesmiről. Még hogy elutasítják a vissza-jelentkezőket? Á, ő ilyenről nem tud. Akkor segítek:
    RÉT ülés 2011.szept. 19 (nem volt még olyan régen):
    Forrás: Független Rendőrszakszervezet (FRSZ) honlapja, főtitkári tájékoztató az ülésről:

    “Visszafoglalkoztatás, reaktiválás:
    Az ORFK álláspontját kértük az alábbiakkal kapcsolatban. Információk szerint a BRFK több mint 50 fő(!!!), nyugállományból visszavételre jelentkező kérelmét utasította el forráshiányra és egyéb indokokra hivatkozással.(:-))

    Az ORFK válasz szerint a volt hivatásos állományúak ismételt állományba vételére jelenleg csak országos rendőr-főkapitányi engedélyeztetést követően kerülhet sor, a központi létszám- és bérgazdálkodás működési rendjére vonatkozó ORFK Gazdasági Főigazgatói átirat 14. és 15. pontjára figyelemmel.”

    Nem értem, miért nem áll már ki egy karakán rendőri vezető és miért nem mondja ki azt, amit mindenki tud:” Senkit sem veszünk vissza és pont. Ez az utasítás Ne is jelentkezzetek!” Ez legalább egyértelmű lenne.

    Osztom karpati aggodalmát, mivel valószínűleg nem véletlen az, hogy az Alkotmányba beletették: a szolgálati járandóság csökkenthető, munkaképesség esetén elvehető.Ha majd jövőre -mondjuk év közben- kiderül, hogy a gazdaság a padlón lesz és Matolcsyék keresik a lehetőséget, hogy kiktől lehetne még elvenni néhány 10-100 milliárdot….Inkább nem folytatom. Mindenkinek a fantáziájára bízom. Nem lesz ennek jó vége!Szerintem kicsinálnak minket.Oszt jó napot…

  4. karpati mondta:

    Higgyetek VARGA Mihálynak (fidesz)

    - …nekem nem hinni…-

    Idézet az egyetlen valamire való fideszestől!

    “…jelentős leépítésekre van szükség ahhoz, hogy tartható legyen a jövő évi hiánycél – mondta egy csütörtöki szakmai konferencián Varga Mihály…”

    Ő NEM HAZUDOTT… – “leépítés” az elbocsájtást jelent UGYE…?
    IGEN-IGEN…: – az NEM 50-55 éves “életerős FELÉPÍTÉST” vagy VISSZA FOGLALKOZTATÁST…- UGYEEE!?!?

    … ennyit a fideszről…

    és gondolj arra, mi LESZ a MEGSZOLGÁLT NYUGDÍJADDAL

    2012-ben Alkotmányos védelem nélkül…!!!

    - na most már tudod, hogy miért “nevezik át a “gyereket”

  5. karpati mondta:

    Egy kis matek: 600-700 EZER a 20-50 év közötti TÉNYSZERŰEN ÉLETERŐS munkanélküli (SEGÉLYEN élő) száma: – eddig tiszta !?! – ŐVELÜK MI LESZ…???????????

    Sokan vannak közöttük, akik egy lendülettel ugorják át az 1,6 méteres drótkerítést és ebből a lendületből rögtön fejbe is rúgják a „maradék” 5-600 Ft kenyérpénzéért a 45 évet egy munkahelyen (betegállomány nélkül) görnyedező megrokkant TSZ vagy Áll.Gazd.-i KIS-nyugdíjast…!!!

    Nekik kellene munkát adni, hogy ne kelljen EZT CSINÁLNIUK, bár megjegyzem pl. ha ÉN éhen döglenék, akkor sem lennék erre képes, de nem hasonlíthatok mindenkire…

    95 százalékuk 2 nyelvet is beszél, tehát bőven akad közöttük munkafelügyelőnek alkalmas intelligens személy…

    10 % körüli a diplomás budapesti utcaseprő (a másik 10 % diplomásnak MÉG AZ SEM jutott) és még hány diplomás van munka nélkül, Ő nem segélyt akar, hanem munkát, mint ahogyan a 6-7 SZÁZEZERr munkanélküli is…

    Ebből következik az előzőekben leírt (garancia nélküli szolg.jár. további elvétele vagy megvonása is): – egyenes szándékkal „EZEK” áLLtal elkövetve…

    Miért?!?!

    Azért, mert ha LENNE 500.000 munkahely, akkor 6-7 százezer ÉLETERŐSNEK nem segély kellene, hanem ismét „KMK-sok” lennének… – ugye ez is tiszta?!

    Más:

    Most van itt az osztály találkozók időszaka(5-10-20 stb.): – Említettem korábban, hogy egy 5 éves „gimis” találkozóról készítek VALÓS statisztikát. – Íme, lásd…

    Gimnáziumi osztály:
    - 30 Fő végzett, mindenki felsőoktatásiban folytatta (80 % lány, 20 % fiú)

    (5 év múlva… – idén) 2011-ben 95 % végzett főiskolán vagy most végeznek a szakosítóval (+2 év miatt) tehát ebben a tanévben végeznek… (kivétel nélkül 2 vagy ennél több idegen nyelvet beszélnek felső fokon, mert abból az egyik mindegyiknek megvolt már 19 évesen a KÉT tan-nyelvű közép képzés során…

    Most érett intelligens kiművelt fővel rendelkező NŐK és FÉRFIAK

    Na most figyelj pubi20ár!!! – mit gondolsz, hogy hány gyermek született TŐLÜK…

    GONDOLKODJ!!!

    EGYETLEN EGYNEK NINCS GYERMEKE ÉS A KÖZELJÖVŐBEN NEM IS TERVEZNEK AZT és tudod miért!?

    Azért, mert ŐK nem a „4-ik vagy 6-ik” gyermekük megszületése után „JÖNNEK RÁ” arra, HOGY AZ ELSŐT SEM TUDJÁK tisztességesen ELTARTANI, illetve emberhez MÉLTÓ módon FELNEVELNI…!!!

    Nos! – ŐK látták és meg is beszélték maguk közt, hogy „egy-két-három-sok” általános iskolai – nem osztály, hanem – évfolyamtársuk, a 8-dik osztály „kitűnő” elvégzése után, szinte évente láttak a kórházból (ugyanazzal a sárguló pólyával, de mindig ÚJ csecsemővel) kijönni, illetve később már 2-3-4 gyermekkel „tanácsba” menni segélyért…

    Internet és telefon útján a teljes osztály ápolja és tartja a kapcsolatot, ezért NEM HAMIS A STATISZTIKA

    Sokan azért nem voltak jelen a találkozó, mert MÁR Európa valamelyik NEM diktatórikus országában a SZABAD világban élnek, s fognak is élni…

    „gyóccer káros mellékhatására tán – nemTom -, de áLíttólag közülük senki sem szereti a TÚRHÁS-RUDIT vagy a túrós ló… közös hátát FA-lábSZárát vagy miarossebet…”

    „hffmann” elvtársnőt is emlegették, de az jelentéktelen

  6. karpati mondta:

    11%+16% = 27 %…

    Egy kis matek: könnyen kiszámítható, hogy mennyivel alacsonyabb a 175 e.Ft-os átlagnyugdíjhoz képest a nyugdíjam, ha a tervezett 92.000 Ft minimálbérhez KÖZELEBB kerülök majd mint a 100.000 Ft

    Azt nem tudom, hogy hÚgyan sikerült nekik így eltalálni azt, hogy 27%-al csökkenjen az „nyögdíjam”!?

    (a 11% gyóccerkőcccségem emelkedő tendenciát mutat, újabbak is kellhetnek nemsokára…!!!…)

    16 % = „MEGNYOMORÍTÁSI ADÓ”
    11 % = 6 különböző gyógyszerem ÁRA ELVISZI

    (a bejelentett gyógyszer drágulás még nincs benne, mert kb. 2 heti készletem még van, „nyögdíjkor” íratom fel & veszek 1 havi adagot október közepén legközelebb)

    IDEG: – „Frontinnal felturbózott valdoxan” nélkül nem tudok aludni…
    „természetesen ez összefüggésbe sem hozható a korábban végzett munkámmal…”

    Szív & érrendszeri, IZÜLETI, stb… „közvetve sem hozható össze” a végzett munkámmal vagy a SZOLGÁLATTAL(äááÁ), főleg úgy, hogy bőrcsizmában „lószarrugdosóként” kezdtem, majd Akciócsoport, FigyeIő-elfogó szolgálat (éjszaka, HIDEG és IDEG), bombakutatás (kicsi ideg), informatikus, nyomozó (körözés, életvédelem, hullák – ideg-IDEG-ideg…)

    30 év ELISMERT szolgálati viszony (2 év = 26 (azaz huszonhat) hónap sorkatona (sofőrök előbb vonultak és később szereltek, Taszár, reptér – 25 – 30 Celsius, hófúvás ) – előtte már sofőrködtem (mint a sanyi háttyám), csak én nem a BM parádés kocsisa voltam, hanem Tátra, KRAZ, Skoda, Zil, MAZ („A-B-C-D-E hivatásos jogsi) stb

    honvédség után közvetlenül felszereltem

    „perzeQtornak” 23 év (ebből 12 év kádár’20árság és 11 év demokrata NÉPnemzet Szolgaság vagy NÉPnemzeti CSELÉDSÉG…)

    Mint mindnyájan (nem „20ár vagy csuha” esküt tettünk) a HAZA szolgálatára, csak az IGAZSÁGRA és a BŰN üldözésére esküdtünk fel… – most MEG SZAR dologtalan ÉLŐSKÖDŐK vagyunk…

    - kädves szäratett népnomádi „pusztai-putyin” vezette kormányunk kérem, hogy minden képviselőnek 750.000 Ft-ról 950.000 Ft-ra emeljék meg az alapjárandóságét és mindenkinek járjon egy 365 m2 lakás, továbbá a gyógyszerellátásuk legyen INGYENES & KÍVÁNOM, HOGY MINIMÁLISAN MINDEN EGYES KÉPVISELŐNEK NE HATféle gyógyszert kelljen szednie 2012-től az életben maradáshoz, HANEM LEGALÁBB ennek a 2-3 szorosát…

    1 Lajtán túli ország „Wirtschaftsblattban” jelent meg a „pusztai-putyin” elnevezés: – elnézést a PLÁGIUMÉRT

    Megjegyzés: – az „alaptörvény, illetve alapdiktátum (bocsi, majdnem összekevertem a két fogalma!)” által MÁR nem védett SzaR…-járan…, illetve SzÓgálati-járandósággal (mert az alap-diktátumban garancia nélküli) jövőre azt csinálnak amit akarnak: – és ezt meg is fogjuk tapasztalni… – a 2011 „tavaszi hadjárat” – a mocskolódásuk megkezdése – ÓTA ez volt az „egyenes & HácstcsÓ” szándékuk „EZEKnek…!”

    Más téma.

    Minap álltam az orvosi rendelő várójában, ahol 15-25 fő lehetett talán: – & kb. 7 méter 27 centiméterre lehettem HÁTTAL állva az egyiküktől, aki ott valakinek beszólt, hogy…: „az édesanyádnak csináljatok ti életpálya modellt…”

    Azt nem tudom, hogy kinek mondhatta (sokan vÓtunk), de meg se mertem szólalni, mert kissé ingerült volt az ideggyenge gyógykezelt… – tehát Qssoltam…

    Pedig – Sem helyi, – Sem országgyűlési képviselőt nem láttam ott, de az is igaz, hogy nem is nagyon ismerem fel őket, mert elég rossz a látásom IS…

    Még a hőskorszakban informatikáztam, tudod még a „szemkisütő, kvarcoló-grillező” monitoroknál anno: – „…de az senemfügg össze a CÓGÁLATTA…”

    Egyébként is egy két politikust ismerek csak, – pl.: van az a szivarozó vicckizző csurcsíll, – meg aza focista sáRlmos dö GoóÓLL – jaaa, így igaz…

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.