BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Nem engedték be a Parlamentbe az ellenőrzést tervező tűzoltókat

Állítólag nem kapta meg az Országgyűlés Hivatala azt a levelet, amelyben a tűzoltó-szakszervezet belépési engedélyt kért, hogy munkavédelmi ellenőrzést végezzen az országgyűlési tűzoltóságnál. Az ellenőrzést az alaptörvény elfogadásának napjára akarták időzíteni, de a szakszervezet elnöke szerint lépésük nem demonstráció, csak jogaikat gyakorolják.

Nem engedték be az Országház épületébe a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) embereit, akik hétfőn munkavédelmi ellenőrzést akartak tartani a parlamenti tűzoltóságnál, hogy ellenőrizzék az állomány elhelyezését, munkakörülményeit és védőfelszereléseit.

Árok Kornél, a szakszervezet elnöke – akinek állandó belépője van, így bejutott az Országházba – újságíróiknak azt mondta: az Országgyűlés Hivatala azt közölte, hogy nem kapták meg a tűzoltók belépési kérelmét, pedig azt már április 13-án elküldték futárral. A HTFSZ 28 fővel ellenőrizte volna az Országház saját tűzoltóságát, illetve járta volna be az épületet.

Árok azt mondta: a szakszervezetnek joga van munkavédelmi ellenőrzést végezni, ezzel a lehetőséggel kívánnak élni, a vizsgálat pedig nem demonstráció. Az elnök szerint az országból több helyről kaptak jelzéseket arról, hogy a tűzoltók védőruhái “túl vannak a kihordási időn”, vagyis már nem lenne szabad használni azokat. Árok azt ígérte: kedden visszatérnek.

A parlament saját tűzoltóinak éppen hétfő délelőtt akadt kisebb dolguk. Az Országház alagsorában, a tűzoltók helyiségei közelében egy elektromos kapcsolószekrény kezdett füstölni. Tűz nem keletkezett ugyan, de büdös füst terjengett az északi szárnyban. A kapcsolószekrényt áramtalanították, majd a karbantartók kicserélték a hibás alkatrészeket.

http://www.origo.hu/itthon/20110418-nem-engedtek-be-az-orszaghazba-a-hivatasos-tuzoltok-fuggetlen-szakszervezetenek.html

Egy hozzászólás ehhez - Belépni tilos

  1. wadkorte (alias Szöszi) mondta:

    Vicces! Pár hete, a márc. 14-i plecsniosztogatáskor, mikor az épület tele volt prominens személyekkel, híres tudósokkal, elismert művészekkel, és hazánk vezetőivel, olyannyira akadálytalanul jutottam be az Ország Házába, hogy külön kutatómunkát igényelt keresni egy embert, aki megmondja, hol telepedjek le a méretes piros táskáimmal…
    Lehet, hogy a piros OMSZ-os kabátom miatt nem tűntem fel senkinek, mindenesetre a kutya sem kérdezte, ki vagyok, és mit keresek ott…
    Biztosan a tűzoltók öltöztek sokkal feltűnőbben…
    Mert ugye mi más oka lehetne, hogy a szigorú ellenőrzés kiszúrta őket…? :) ))))))

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.