BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

http://nepszava.com/2011/07/magyarorszag/bulgaria-is-beelozte-magyarorszagot.html

Budapest – Egy fokozattal Magyarország negatív kilátású besorolása fölötti szintre, stabil kilátásúra javította Bulgária szuverén adósságbesorolását a londoni Moody’s hitelminősítő.

Az alapszintű befektetői sávon belül felminősítette Bulgária kormányadósság-osztályzatát a Moody’s Investors Service hitelminősítő intézet. A lépést a folytatódó költségvetési fegyelemmel és az intézményrendszer erősödésével indokolták. A hitelminősítő szerint a bolgár pénzügyi rendszer viszonylag jól teljesít a “szeszélyes nemzetközi környezetben”.

A bolgár szuverén adósság besorolása a Moody’s listáján az eddigi “Baa3″ szintről egy fokozattal “Baa2″-re javul, stabil kilátással. Bulgária adósosztályzata így most egy fokozattal jobb Magyarországénál, amelyre a Moody’s “Baa3″ besorolást tart érvényben, negatív kilátással.

A felminősítéshez fűzött indoklásában a hitelminősítő kiemelte, hogy Bulgária szerkezeti reformokkal kiegészített, hatékony államháztartási konszolidációt hajtott végre. A Moody’s ennek alapján azzal számol, hogy a bolgár államháztartási hiány az idén a hazai össztermék – GDP – 3 százaléka alá süllyed. Várakozásaik szerint a legutóbbi nyugdíjreform és az új pénzügyi stabilitási paktum révén közép- és hosszú távon egyensúlyhoz közeli helyzetbe kerülhet a közfinanszírozási mérleg. A Moody’s kiemeli azt is, hogy Bulgária már több mint egy évtizede erős teljesítményt mutat a közfinanszírozás kezelésében. A döntéshozók egyértelműen elkötelezettek e fegyelem jövőbeni fenntartása mellett.

 

2 hozzászólás ehhez - Bulgária is beelőzte Magyarországot

  1. karpati mondta:

    Bocsi a teljes irományomnak pont az eleje maradt le,
    mely úgy szólt, hogy…:

    NEM CSODÁT MŰVELTEK, csak Bulgária a gazdasági gondjait nem üres olajos kanna vásárlással és NEM KISZUPERÁLT 50-55 éves rokkantakkal oldotta meg, hanem 20-40 éves életerős munkanélküli fiatalok foglalkoztatásával, melynek száma hazánkban kb. 4-6 SZÁZEZER FŐ!

    Bulgária NEM 1 millió munkahely HAZUDOZÁSÁVAL oldotta meg a gondjait.

    Jól hangzik az, hogy nőtt a foglalkoztatottak száma 35 ezerrel, de pl. Anyósom sem érti meg azt, hogy AZ NEM JELENTI A MUNKAHELYEK SZÁMÁNAK növekedését egy darabbal sem. – Egyetlen egy új munka helyet sem teremtett a kormány, legfeljebb a g’lázár autójának gyártója.

    Példa.: 17,500 Fő 8 órás munkahely megszüntetéséből pontosan
    35 ezer 4 órában foglalkoztatottat lehet csinálni.

    +yek mer a gyógyszer és a Mamát is megnézem a vécén…

  2. karpati mondta:

    Gyóccer káros mellékhatásától befolyásolt (őszinte) zavarodott állapotában Mihály von Varga elnevezésű államtitkár „ráutaló magatartással azt bírta mondani”, hogy a kormány gazdasági tervei nem tarthatóak: – feltehetően már jövőre rendkívüli intézkedésekre lesz szükség…!

    Nem meXszorítás Mama! – Bocsi, de Anyós állandóan itt kotnyelül…, – jójómingyá, adom gyóccert a hasmenésire, hogy ki ne száradjon…, – ottvan, azaz…, a pillepalackos savnyával vegye be a ricinust…!

    Na, tehát! – Alacsonyabb növekedés lesz a tervezetnél; a konvergencia-programot, továbbá az „uújjj cécsényi gálmán és széll isPán tervet is meKKő vizsgálni (tervek ötletadóját VIP orvosilag is), „de meXorítás nem lesz, MERT AZ SEHOVA NEM VEZET”. – Ez utóbbi idézet Anyósom szerint tibor von narancssincs, továbbá tömjénzsolt & a cidecc hangzatos szlogenjei…: – „ük monták, Mama szerint”

    Tehát meXorítás nincs, viszont 2012 elején el kell adni az állami Mol-részvények egy részét. “El tudok képzelni olyan helyzet, hogy 2012 elején a biztonságos finanszírozáshoz arra lesz szükség, hogy az állami csomag egy része értékesítésre kerüljön…!!!”

    Fideszes (volt munkásőr) Anyósom azt mondta, hogy biztosan magasabb áron…

    Mama! Üljön csak a klozeton mert lehet, hogy meXorulása lesz a gyóccertől…

    Drágán vett üres olajos kannát jó áron eladni…, hááát!? – Igaz is lehet ez, mert egy klasszikusunk szerint: „az üzleti életbe mindenkinek jogában áll hülyének lenni…”

    Megyek, mert „a széll becsapta a klozetajtót, mint választóit a cidecc…”

    Jajj, ez olyan jó, hogy…: – a mai naptól kezdve ezt én mondtam, gyorsan idézőjelbe is teszem!

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.