BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

17 hozzászólás ehhez - Csak a pénzed kell! Átvernek 2.0

  1. Egy tag mondta:

    http://www.kozigpress.hu/83638

    A Korengedményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi (KNOÉ) egyesülethez csatlakozni lehet a “knoe.info@gmail.com” e-mail címen. Mindenki jelentkezését várjuk!

    Üdvözlettel:

    Kuti László elnök

  2. jimmy713 mondta:

    A mozgalom megkezdte a tárgyalásokat az egyik legnevesebb és legtekintélyesebb ügyvédi irodával, hogy a sztárügyvédek és jól felkészült szakértők a magyar jogrendszer kereti között, a munkaügyi bíróságokon és azok jogorvoslati fórumain, mind pedig az EU bíróságokon megtámadják a hatalom intézkedéseit. Nem fér ahhoz kétség, hogy mind Magyarországon a Legfelsőbb Bíróság, mind az EU-ban az illetékes Emberi Jogok Európai Bírósága semmisé nyilvánít minden olyan hatalmi manővert, mely megszerzett jogokat, tulajdont támadott meg. Az is látszik, hogy évek alatt lehet sikeres munkaügyi pert az LB-nél végigvinni, illetve a nemzetközi bíróságok évek alatt tudnak ítélkezni törvénytelen állami beavatkozások megállapításáról és a kártérítések kimondásáról.

    A mozgalom egy budapesti neves ügyvédiroda koordinálásával minden egyes megyében több ügyvéddel felkészül a pertársításokra, amelyeket a megyei munkaügyi bíróságokon tud megindítani. Az érdekvédelmi tapasztalatok mutatják, hogy a tömegpereknél egy bírósági keresetben – megyénként eltérően- 5-20-30 fős pertársításokat fogad be a bíróság. A perek elhúzódnak biztosan, de nincs olyan képzett jogász ma, aki azt mondaná, hogy a korkedvezményes szolgálati nyugdíjak visszamenőleges megvonása, jogcímének törlése, hatályos és törvényesen megszerzett nyugdíjjogosultságok elrablását alapos hazai és nemzetközi jogi előkészítéssel, mély és hiteles szakértői munkával, ügyvédi szakmai alapossággal ne lehetne bíróságokkal megsemmisítetni, kamatos-kamattal kárpótoltatni a jogtalanságot elszenvedő szolgálati nyugdíjasokat.

    A magyar Alkotmánybíróság úgynevezett jelenlegi „átszervezése” és az a kijelentés, hogy jogszerű alkotmánymódosítást az AB nem vizsgálhat, nem jelenti azt, hogy a Szolgálat és Becsület mozgalom lemondana az AB beadványok ügyvédi előkészítéséről. Hiszen a korkedvezményes nyugdíjak módosításának és megvonásának alkotmányban adott lehetőségeit újabb törvényekkel kell konkretizálni. A szolgálati nyugdíjak szociális járadékká történő átminősítése és megvonása az alkotmánytervezet módosításában is csupán lehetőség, de komoly lehetőség a hatalomnak az alantas szándékainak végig viteléhez. A hatékony ügyvédi munkához és azt megalapozó hazai és nemzetközi jogi eljárásokhoz, szakértői munkákhoz megfelelő mennyiségű pénz szükségeltetik. A mozgalom egyik célja, hogy ezt törvényesen előteremtse, a pénzkeretek felhasználását és elszámolását, ellenőrzését közösségileg biztosítsa. A mozgalom a szolidaritás és bajtársiasság alapelvén alakult meg és így is kíván működni. A mozgalom nyitott minden jó szándékú ember előtt, ugyanakkor nem virtuális közösség, hol fotelből irkálnak véleményeket, ötletelnek, s virtuális fórumokon hozzászólások írása közben kiengedik a gőzt.

    A Szolgálat és Becsület mozgalom nem szakszervezet, hanem olyan érdekképviseleti mozgalom, amely csak az érintett szolgálati nyugdíjasok érdekében csak a nyugdíjakkal kapcsolatos problémákra koncentrál szervezetileg és pénzügyileg.

    Ezek a következők:

    egy neves budapesti ügyvédi iroda megbízása, hazai és nemzetközi bírósági perek előkészítésére, keresetbenyújtásra és perképviseltre
    hazai és nemzetközi szintekre terjedő szakértői anyagok elkészítése
    pertársítások elvégzése
    anyagi és nem anyagi kártérítési perek előkészítése
    jogsegélyszolgálat
    kommunikáció

  3. borni mondta:

    Na pontosan ezért tart itt a rendvédelmi érdekvédelem.
    Van több szakszervezet önáló tagsággal bevétellel, veztőséggel, de amikor egy közös cél miatt együtt egy asztalnál érdekegységben le kellene ülni tárgyalni, egyik-másik érdekvédő az előtérbe akar furakodni, a saját érdekeit nézi és a végeredmény az hogy az érekvédelem szétdarabolódik, lovat adnak a sajtó alá és eszközt a kormány kezébe, hogy elképzeléseit átvigye.

  4. bumbaj mondta:

    Most amikor a szakszervezetek “harcban állnak” a kormánnyal a megosztás, széthúzás csak a másik félnek kedvez. Ezt nem szabad figyelmen kívül hagyni! A közös cél elérése UTÁN egy sör mellett lehet vitatkozni a részletekről. Néhány száz embert szét lehet kergetni, ezreket már nehezebb. Zrínyi Miklós költő és hadvezér mondása szerint a gyengének diktálnak, az erőssel alkusznak.
    Most nem szabad egymásnak esni!!!
    A videót nagyon jónak találom, kreatív munka, gratulálok.

  5. Bernadett mondta:

    Ne marjátok már egymást! (zajac – más szakszervezet tagja) úgy “beszéltek” egymással mintha nem közös cél vezérelne most mindenkit. véleményem szerint az most mindegy, ki hová tartozik, mert a cél ugyanaz. Mindenki legyen ott tag, ahol a szakszervezetben lát valami “fantáziát”!
    Más szakszervezet tagja neked még annyit: nem lázítani kell, hanem elgondolkodni, mmielőtt leírsz valamit, persze véleménye lehet mindenkinek!
    S tudod mi jobb még nálunk? Hogy itt lehet véleményed, s le is írhatod, :) .
    Szép napot

  6. Más szakszervezet tagja mondta:

    zojac :) nem is kell találgatnod, hogy hol vagyok tag. Pontosan tudod a fenti infók alapján:) Mi nem vagyunk, és nem is lehetünk egymás ellenfelei (ellenségei meg végképpen nem) ugyanazt képviselik a szakszervezeteink! A különbség a minőségben és a tisztségviselőink felkészültségében van. Hogy kinek a javára azt azért nem írom le amiért a szakszervezetem nevét. Azaz azért, hogy a hozzászólásom megjelenhessen :)

  7. Más szakszervezet tagja mondta:

    zajac, zajac :) Jó fejnek tartalak! De ennek ellenére most mellélőttél! Természetesen ez nem változtat semmit a megítéléseden! De azt kell mondanom, sajnos sosem találkoztunk :( Hála a jó istennek sosem voltam tagja egyetlen szélsőséges szervezetnek sem, még amelyik az egyetlen igaz nem mutyi, -legnagyobb, -legokosabb annak sem. Gyanítom, hogy az általuk rátok ragasztott “zsebszakszervezet” megnevezés tévesztett meg. Abban teljesen igazad van amit a legnagyobb, egyetlen nem mutyi-ról írtál. Örülök, hogy örülsz annak, hogy titeket is olvaslak! Igen olvaslak mert néha nagyon jókat írsz! Tetszenek! De olvasom a többieket is. Igaz nekik még sosem írtam semmit, mert vagy átlagosak vagy nem lehet hozzászólni! Most meg ráadásul szabin vagyok és ráérek írogatni. Persze ha hülyeségeket válaszol valaki akkor hagyom a francba és nem írok többet. Az ip címem azért tévesztett meg mert dinamikus. Amúgy pécsi vagyok, és nem szégyellem, hogy melyik szakszervezetnek vagyok a tagja. Annak amelyik a tavaly Baranya megyében több mint 60 milla elmaradt bért perelt ki a tagjainak (köztük nekem is!), és most is több megyében több száz tagja elmaradt bér jellegű juttatásáért perel. Úgyhogy nagyon hálás vagyok nekik! Igazi érdekvédők! És nagyon rendesek! Így már tudod, hogy kik ŐK? És, hogy miért vagyunk nagyon sokan hűek hozzájuk? Írjam le a nevüket vagy kitalálod?

    • zajac mondta:

      Más szakszervezet tagja

      Helló. Asszem tényleg megtévedtem. Pedig az ip cím alapján egy kaposvári ismerősöm kellett volna legyél. A térképen még majdnem a cím is majdnem stimmelt!!! Egy nem túl jó ismerősöm. Az Ip cím tévesztett meg valóban és a zsebdolog volt a hab a tortán. Kissé nem csipázom őket. Nem kissé.

      Nem találgatok, hogy hol vagy, ha elégedett vagy velük, örülök. Ez a lényeg, hogy amit fizetsz, azért megkapd ami jár.
      Iparkodunk a szerény lehetőségeinkkel tudtára adni mindenkinek mi nem tetszik. Örömmel veszem, hogy olvasol minket, várom a hozzászólásidat továbbra is.

  8. maximus mondta:

    Javítsatok ki, ha nem jól tudnám, de Szíjjártó mintha azt mondta volna néhány napja, hogy Pintér a héten még egyszer egyeztet a szakszervezetekkel. Ma szombat van és erről semmit nem hallottam, vagy ez is kamu volt?

  9. Más szakszervezet tagja mondta:

    Gratulálok a videóhoz, az alapgondolathoz! Eddig szilárd meggyőződésem volt, hogy ennél a zsebszakszervezetnél csak idióták vannak a vezetésben! Legalábbis minden megnyilatkozásuk erre utalt! Örömmel látom, hogy egy értelmes ember is van köztük (biztos vagyok benne, hogy nem sokáig, mert előbb utóbb rájön, hogy mire és miért jött létre az RKDSZ). Elképzelhető, hogy ez a vélemény nem jeleneik meg az oldalon, de ez azért nem lényeges mert tudni fog róla akinek a dicséretet szántam, szerintem Ő az egyik moderátor.

    • zajac mondta:

      Más szakszervezet tagja

      Üdv. A 94.21.45.36 ip címed alapján tudom ki vagy. Kaposváron laksz. És te is ismersz engem, találkoztunk is kétszer. Írd ki nyugodtan melyik az a másik, nem kell szégyellni.

      Örülök, hogy követed a megnyilvánulásainkat. Én is abban az egyetlen igaz nem mutyi szakszervezetben voltam, amiben te. Néhányszor beszélgettünk is annak idején. És tényleg rájöttem, hogy miért jött létre az rkdsz. Azért, ha valaki bajban van, akkor segítsünk neki. Többek között azokat a rendőröket védjük, akiket ti feljelentgettek. És “zsebszakszervezetként”, ahogy mondod, zsebre tettünk benneteket párszor, csak te nem tudsz róla. Ez azért van, mert nálatok csak a nagy arc van, nincs mögötte semmi. A bíróságon eddig mindig beégtetek. Kérdezd csak meg a vezéredet, hátha elmondja.

      Annak igazán örülök, hogy minket olvasol, és hozzánk irkálsz. Örömmel látunk, ha majd neked is leesik. Ja és a lényeg. Itt nincs szükség álnévre és hamis mailcímre. Itt beszélhetsz nyugodtan.

  10. Sajó mondta:

    Érdemes mindkettőt végignéznetek!

    Bogár László – Elegem van!

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SAbWqfd5F2Y

    ————————————————
    Bukott rendszerváltás, pusztuló magyar nemzet Interjú Bogár Lászlóval

    http://www.youtube.com/watch?v=hF5JsK8V-W4&NR=1
    ————————————————–

  11. Bubus mondta:

    Ez a videó olyan, mintha valaki belelátott volna a fejembe és leírta volna az ott keringő gondolatokat.
    Én nem vagyok rendvédelmis, de kezdetektől fogva nektek drukkolok. De sajnos, úgy látom vesztésre álltok. Hallok olyan véleményeket, hogy “hál’ istennek, nem kell visszamennem dolgozni, csak megadóztatják a nyugdíjt”.
    Hát ha így lesz, elérték a céljukat!
    Ne hagyjátok!!!

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.