BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Akár már október 1-jétől alkalmazhatják az önkormányzatok azokat a közterület-felügyelőket és településőröket, akiknek a fizetését az állam átvállalja; a pályázatot csütörtökön hirdetik meg – közölte Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.

A kormány szándéka az, hogy minden településen legyen közterület-felügyelet, ezért településenként legalább egy ilyen munkavállalót finanszíroz. Ahol pedig már van ilyen alkalmazott, ott a közterület-felügyelő mellé két-két kisegítőt finanszíroz az állam – tette hozzá a tárcavezető. Draskovics Tibor hangsúlyozta: az, hogy a kormány pályázat útján pénzt juttat az önkormányzatoknak közterület-felügyelők, településrendészek alkalmazására, nem a rendőrség megerősítése helyett, hanem azt kiegészítve történik.

A tárcavezető az önkormányzati szövetségek és a jegyzők különböző szövetségeinek képviselőivel folytatott egyeztetést követően elmondta: a jelenlévők túlnyomó többsége a közbiztonság megerősítését szolgáló kormányzati programot és az alkalmazni kívánt eszközöket egyaránt szükségesnek és célszerűnek ítélte.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.