BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

A miniszter szerint az elmúlt egy-másfél év, illetve különösen az utóbbi száz nap változtatásai folyamatosan hozzák az eredményt A rendőrség képes megfelelni a növekvő társadalmi elvárásnak a közrendet illetően – mondta az igazságügyi és rendészeti miniszter.

Olvasható a Hiradó.hu oldalon

A megváltoztatott jogszabályok sokkal hatásosabb fellépési lehetőséget adnak a bűnelkövetőkkel szemben. Emellett jól működnek azok a kapcsolatok – a rendőrség, az önkormányzatok, a polgárőrök és a közterület-felügyelet között -, amelyek a közbiztonság megerősítésére hivatottak – közölte Draskovics Tibor.

Az év elejétől a kormány jelentős forrásokat biztosított és számos intézkedést hozott a rendőrség állományának növelésére. Kétszáz új bűnügyest vettek fel, fegyveres biztonsági őröket képeztek és a határrendészek is egyre aktívabbak a közterületi szolgálatban.

A rendőrség egyre láthatóbbá és elérhetőbbé válik – mondta a miniszter.

A tárcavezető úgy véli, hogy ezek a lépések már eddig is jelentős eredményeket mutattak, mindez a bűncselekmények számának csökkenésében látszik és tetten érhető a rendőri intézkedések számának emelkedésében.

Az intézkedések hatására a baleseti statisztika is jelentősen javult. Az autóvezetők felelősebben, józanabbul ülnek a volán mögé.

Kitért arra, hogy a jövőben még nagyobb lehetőséget kell adni az önkormányzatoknak, hisz ők ismerik az adott település lakóit, így van dolguk a közbiztonság, azaz az utcai rend megteremtésében.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.