BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

25-30 százalékos béremelésnek csinált teret a kormány a jövő évi költségvetésben, tudta meg a hvg.hu.

Óriási béremelést tervez a kormány a rendvédelmi ágazatban már jövőre – tudta meg a hvg.hu több forrásból. Információink szerint 2015. január 1-jétől 25-30 százalékos illetményemelésre lesz fedezet a költségvetésben. A rendőrök, honvédelmi területen dolgozók és a katasztrófavédők illetménye is 25-30 százalékkal ugrik meg.

Abból a honvédelmi miniszter sem csinált titkot kedden, hogy azon a területen a tárcája „jelentős illetményemelést tervez, amely már a jövő évtől ugrásszerű javulást eredményezhet a katonák életében”. Hende számot még nem árult el, mondván, a kormány még dolgozik a büdzsén, de a hvg.hu értesülése szerint a dolgok jelen állása szerint a kabinet ekkora béremelésnek csinált helyet az állam kiadásai között.

A jelentős béremelés összefügg az életpályamodell bevezetésével. Hende elmondása szerint a kormány “igen intenzíven” dolgozik azért, hogy a jövő évtől gyorsított ütemben be tudják vezetni azt az életpályamodellt, amely a méltó illetményen felül többek között a nyugdíjkorig tartó kiszámíthatóságot, garantált előmeneteli rendszert, megfelelően támogatott lakhatást, képzést, továbbképzést biztosít.

Egy hozzászólás ehhez - Durván megemelik a rendőrök, katonák, tűzoltók fizetését

  1. jeles zoltán mondta:

    A bv-sek mind rendvédelmi szervezet kimaradnak?

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.