BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Ez egy agyrém……    .

Üdv mindenkinek. Tűzoltó kollégámmal beszélgettünk az egyik este a facebookon. Azóta nem megy ki a fejemből az ötlet. Egyre jobban piszkál, gondoltam megkérdem, kinek mi a véleménye.

Vajon egy döbbenetes káosz résztvevői vagyunk, vagy egy zseniális átverés elszenvedői?

Mi folyik most. Kb. két három hónapja ijesztgetnek minket. Keresik, mi a gyenge pontunk. Rátaláltak. Szolgálati nyugdíjasok. Ahogy ez a téma szóba került, tiltakoztunk, demonstráltunk, felháborodtunk. De vajon miért van ez a helyzet. Egyre több helyen olvassuk, hogy hibás kormányzati kommunikáció miatt tűnik zűrzavarosnak a helyzet. Én azt mondom, ezt vessük el. Egyértelmű, hogy a kormányunk „nem ma kezdte”, biztos vagyok benne, hogy kommunikációjuk tökéletes. Ide értem Pintér Sándor úr által mondottakat is. Minden elejtett szónak helye van.

Mi a kormányunk célja? Mit vállaltak Brüsszelben? Adósságcsökkentést! Hogyan lehet elérni, hogy több pénzünk maradjon? Kevesebbet költünk. Pénz kell, méghozzá azonnal! A nyugdíjpénztári befizetéseinket is ezért kellett azonnal megvédeni a tolvaj tőzsde elől. (Ha valamit elteszünk jól a zsebünkbe, azt nem lopják el. Ott a gond, ha amit bele teszünk a zsebbe, az nem e miénk volt. De a lényeg ugyanaz, más nem lopja el. J)

Ebbe a képbe nem illik be sehogyan sem az az elképzelés, amit mi véresen komolyan veszünk, tárgyalgatunk róla és tüntetünk érte. Rendészeti nyugdíjasok erőszakos visszafoglalkoztatása, visszaállítása a munkába. Ebből aztán egy forintja sem lesz a kormánynak. Ennyi ember felszereléséhez, ha csak a ruházatot nézzük, kb. 6-8 milliárd forint kell. A bértömegük, amit most nettóban kapnak, bruttóban, közterhekkel évi 80 milliárd biztosan lenne.

Hová szerelnek vissza a kollégák? Állítólag mindenki a helyi szervekhez, ahonnan eljött. A maradék egy nem létező belügyi szervhez. Vegyük sorba. Ki tud arról, hogy a jelenlegi szolgálati helyén van 30.000 státusz? Vagy legalább 30? Tehát ez az ötlet megvalósíthatatlan azonnal. Ne feledje senki, a pénz azonnal kell! A másik lehetőség pedig, egyenesen butaság. Hogyan lehet egy-két hónapon belül felállítani egy félkatonai állami szervezetet, ami működőképes, funkcióját ellátja? Sehogyan. Lásd TEK. Alapos előkészítés mellett, profi csapattal, kész infrastruktúrával még jelenleg sem végleges. Egy év kellett hozzá. Egy ilyen rendőri szerv létrehozása mindennel együtt, (infrastruktúra, felszerelés, oktatás, bértömeg) mennyi pénzt emészthet fel? 500 milliárd? És valaki el ne higgye már azt, hogy 2011-ben az Európai Unióban kényszermunkásokat munkára kényszerítettek fognak bébiszittelni! Nem 1943-at írunk! Tehát ez az ötlet megvalósíthatatlan azonnal. Ne feledje senki, a pénz azonnal kell!

Egy eszement ötlet az, hogy két hónap alatt elveszik az eddig folyósított ellátást 30 000 családtól. Egyrészt a visszamenőleges törvénykezés nem megy, ez tisztán látható a 98 százalékos különadó kalandos, hányattatott sorsán. Még a „népakarat” sem képes a jogot áthágni. Másrészt pedig a pénz nélkül maradó családok férfi tagjai, esetleg vehemensebb hölgyekkel egyetemben a parlament épületéből árvízvédelmi töltést készítenének a Margit híd és a Lánchíd közötti szakaszán. Ezt bizonyára senki sem szeretné, mivel igen szép, történelmi épületről van szó. Egyébként is a kevéssé vehemensebb érintettek azonnal pert indítanának a kormány ellen. kb 10.000-et. Tehát ez az ötlet megvalósíthatatlan azonnal. Ne feledje senki, a pénz azonnal kell!

Felülvizsgálnak mindenkit azonnal. 30.000 beteg, illetve nem annyira beteg között kell egy általános felülvizsgálati eljárást végrehajtani. Ennek költsége legyen fejenként 20.000 ft. (600 millió forint) Gyors, egyszerű vizsgálat. A jelenlegi teljesítőképesség valahol a heti 30 fő körül jár. ha nem fejlesztenek ezen, akkor a folyamat 2030 márciusára kész is. 19 év kell hozzá!  Tehát ez az ötlet megvalósíthatatlan azonnal. Ne feledje senki, a pénz azonnal kell!

Itt már azért remélem, felmerül mindenkiben a kérdés, hogy akkor tényleg össze-vissza beszél a kormányunk. NEM. Határozottan NEM. Ezt mindenki vesse el. Itt mindennek célja van. Nézzük ténylegesen mit tettek eddig?

Egy lépést. Alkotmánymódosítási javaslat, amely lehetővé teszi a nyugdíjak csökkentését, elvételét. Ez érdekes. Ha kevesebbet kell kiadni a nyugdíjasoknak, több marad. Bingó! Ráakadtunk a pénzteremtés forrására. Ez a forrás azonnalos, és nem kerül sokba a kiaknázása! Igen ám, de hogyan vezessük be? Hogyan fogadtassuk el? Na, ez nehéz falat. Ehhez kell egy nem túl szimpatikus társadalmi csoport. Jelen esetben a rendőrök. Azok közül is a fiatal nyugdíjasok. Néhány hónap tudatos kommunikációval meg kell ágyazni az ötletnek. Észrevette mindenki, hogy a „40 évesen 200.000 forintos nyugdíjjal” kifejezés már szinte szlogen? Mindenki ezt szajkózta.

Ezen is túl vagyunk. Megvan a médiában kiklopfolt célcsoport. Igen ám, de ezeket az embereket valahogy rá kell beszélni arra, hogy ha elvesznek a járandóságaikból, akkor csak morogjanak kicsit, de ne lázadozzanak. Hogy is csinálják. Úgy, mint a piacon. Ha valamit el akarok adni, többet kérek érte, mint amit kapni szeretnék. A vevő alkudik, majd megveszi az amúgy is drága holmit, de elégedetten távozik. ugyanezt csinálja a kormányunk, de kitűnően tálalva. Pintér úr három hónapja a kénköves világvégét jósolja meg minden rendőrnek, és rendőr nyugdíjasnak. A világvége helyett kitűnő ajánlatnak tűnik az is, hogy a havi pénzünkből elvesznek 20-30 százalékot. Ha kellően hiszünk a világvége teóriákban, akkor már el is vesztünk ebben a zseniális színjátékban. Hétfőn, a véleményem szerint a Vezető rendet, és békét teremt. A jelenlegi helyzetben mindenki elfogadja, ki könnyen, ki kicsit méltatlankodva, hogy a nyugdíjakból adózni kell ezután! Ennek fejében a kormány kegyesen meghagyja azt, amit amúgy sem tud elvenni. Zseniális trükk! Értelmet visz a zűrzavarba.

Kérem, mindenki vegye figyelembe azt is, hogy Pintér úr rendőr nyomozó volt! Ez a taktika gyakorlatilag a kihallgatási taktikák egyike. Felvázoljuk az elkövetőnek milyen rossz lesz neki, ha nem meséli el mit tett. És ha elég sokszor mondjuk, a végére elhiszi, neki a legjobb, ha elmesél mindent! Mellékesen ennek a témának a fősodrában a lényeg is elvész, és elfolydogál. A jelenlegi szolgálati nyugdíjrendszer!

Egy rövid számadás. Mibe került ez eddig a kormánynak? Számoljunk. Lázár úr nem órabéres, tehát nincs vele plusz kiadás. Ugyan így Pintér úr és Balsai úr sem. Az alkotmánymódosítási javaslat nyomtatva kb. 1000 forintból meg van. Valami egyéb költség van még? Most nem jut eszembe.

Milyen nyereség várható? A nyugdíjakból beszedett 30 százalék. Lehet a neve adó, vagy járadék, vagy harmincad, a lényeg ugyanaz. Pénz áll a házhoz! Azonnal a rendvédelmiekéből kb. 1.5 milliárd forint. A későbbiek folyamán mindenkiéből kb. 50-100 milliárd! Emberek! Hatalmas üzlet! Csak az elején némi kellemetlenséggel kell számolni. Igaz ez sem biztos, hogy kellemetlen, mert a parlament körül idén nem kell szúnyogirtást végezni, mivel azt a demonstrációk során füstölőkkel megoldották a kollégáink.

A világban mindenfelé tüntetnek. De egy közös minden tüntetésben van. Vagy elvekért vonulnak az utcára az emberek, állta lában békésen, vagy már meghozott törvények miatt, általában nem annyira békésen.

Mi mit teszünk? Badarságok, elvetélt ötletek miatt világvége hangulatban vagyunk, és tüntetünk minden törvény meghozatala előtt! Ez is a kormánynak jó! Mire megszületik egyetlen egy törvény is, kb. 25 főt lehet majd rábírni egy kis demonstrálgatásra!

Olyan elvi kérdésekről vitázunk, ami a gyakorlatban nem megvalósítható! Olyasmi miatt tüntetünk, ami badarság. Ezzel az erővel a kormány bejelentheti azt is, hogy érdeklődés hiányában megszünteti a nyarat. Ezen jót nevetnék. A fenti abszurd ötleten pedig dühöngünk? Tegnap Budapesten a Pozsonyi utcában elhangzott az, hogy vagy engedünk a kormány jelenlegi elképzelésének, és megadóztatják a nyugdíjakat, vagy bevezetik a fent felsorolt agyrém kategóriába sorolható intézkedéseket. Kérem. Pintér úrnak el kellene mondani. „Belügyminiszter úr. A nyugdíjak adóztatásába és a szerzett jogok elvételébe nem egyezünk bele. Egyébként pedig sok sikert kívánunk a kormány terveinek a megvalósításához…..”

És hátradőlve figyeljük, hogy a grandiózus terveket hogyan valósítják meg, természetesen előkapva hozzá a fiókból azt a 1000 milliárdot, ami ehhez kell.

Sajnos ebben az esetben a következő lépés a szakszervezetek ellen irányul majd, de ez nem probléma most. Az egy következő harc lesz, amihez csak akkor marad „katona” ha most nem egyezünk bele a jogaik elvételébe!!!!

Zajac

25 hozzászólás ehhez - Egy elvetemült gondolat…. Mit is akarnak tőlünk? Pénzt!!!!!!

  1. mailo mondta:

    És ismét eszembe jutott valami.
    Ha O. V. nyilatkozatainak sorai között olvasunk, akkor egyértelműen megmondta, hogy nem fognak több nyugdíjat kifizetni, mint amennyi járulék befolyik.
    Ha ismeritek az a bizonyos karácsonyfának kinéző MO-i korfát és nem lesz gazdasági élénkülés, nem lesz 1 M új munkahely, vagy ismét beborul minden, akkor komoly bajban van minden nyugdíjas. Pontosabban még nincs a mostani “államosítás” után, de 5 – 10 év múlva már igen.
    Egyesek komolyan gondolkodnak egy forgalmi adó típusú nyugdíjalap kirovó rendszer bevezetésén Európában a jelenlegi járadékfizetés helyett.

  2. mailo mondta:

    Valami még eszembe jutott.
    Ha szélesebb összefüggésekben vizsgáljuk a dolgokat, akkor nézzük meg Románia példáját. Az IMF nyomására ott 15 %-al akarták csökkenteni a nyugdíjakat a válságra hivatkozva. Az alkotmánybíróságuk teljesen helyesen ezt nem tette lehetővé.
    Az adók minden EU ország saját belügyei. Ezen kívül nem véletlenül duzzasztják fel az alkotmánybíróság létszámát, teszik lehetővé, hogy annak elnökét a Parlament válassza, csökkentik jogkörét. Nem véletlenül küldenek el több száz bírót nyugdíjba, és ezzel párhuzamosan megtiltják, hogy a megüresedett helyeket még az idén betöltsék.
    Azt hiszen, hogy már régen eldőlt a sorsunk, csak mi még nem veszünk róla tudomást.
    A jogi lehetőségeink napról-napra csökkenni fognak.
    Nem tudom milyen más lehetőségeink maradnak, pláne, ha csütörtökön bejelentik, hogy megszületett a megállapodás. ( Én ezt borítékolom. )

  3. mailo mondta:

    Kedves Hölgyek, Urak!
    Az érintett “közellenség” csoportba tartozom jómagam is.
    Nem gondoljátok, hogy már eldőlt minden?
    Szerintem nem véletlenül mondott le a Kónya!
    Azokkal a véleményekkel teljes mértékben osztozom, hogy mi vagyunk a puding. Ha ez nálunk sikerül, akkor az alkotmánymódosítás szövegét olvasva teljesen egyértelmű, hogy mindenki, aki 65 évesnél fiatalabb – még a 40 évvel nyugdíjba vonult hölgyek is – adót fizethetnek a nyugdíjuk után.
    Csak a 2/3-os erő kegyein és jóindulatán múlik, hogy a kifizetett nyugdíj összege szerint hol húzzák meg a határt, vagy esetleg rövid vagy éppenséggel hosszútávú érdekeik alapján kit, kiket hagynak ki ebből a buliból.
    Egy biztos, a módosítás szövegében jelenleg nincs benne a rendvédelem szó. Persze nem is lehetne, hiszen a “diszkriminatív” lenne.

  4. katana588 mondta:

    Nagyon jó levezetés.Elgondolkodtató.

  5. borni mondta:

    Félelmetes cikk, egyben nagyon is rávilágit a hatalom stratégiájára.

  6. Centrum mondta:

    Szerintem ez a gondolat nem is annyira elvetemült, mint akik a hatalom birtokában elvégzik ezt a hóhérmunkát.
    Csak a további elvetemült gondolatok szaporítása véget ajánlok egy újabb elvetemült gondolatmenetet.
    http://nepszava.com/2011/05/uncategorized/bartus-laszlo-az-unio-elso-fasiszta-allama.html
    Talán nem voltak közlékenyek, hogy mit akarnak ám tetteik eredője valami ilyen irányt mutat.
    Ezután el lehet dönteni az egyéni életstratégiák közül melyikkel lehet túlélni őket. Egyenes gerinccel nemigen megy hazai pályán.

  7. Németh Vilmos mondta:

    Én úgy látom és kérem javítsatok ki, ha nem, hogy a cikk megfontolt és tisztán látást tükröz. Kiegészíteném azzal, hogy szerintem ez bosszú a Magyar nép ellen a 2002-ben elvesztett választásért.
    Mivel nem nyertek, így arra az elhatározásra jutottak, hogy hagyják az országot tönkre menni, nem dolgoznak a parlamentbe, kivonulnak, ha csak lehet.
    Alá tettek mindenkinek, szították az elégedetlenséget.
    Tökéletes stratégia, mivel 8 év alatt sikerült az embereket vagy elüldözni a szavazó fülke közeléből, vagy maguk mellé állítani,
    Így lett az a bizonyos 2/3?????????????????????
    Most viszont mindent lehet, és pofa be. Mondják ti akartátok.

  8. zinajda mondta:

    Nagyon jól összefoglalta a lényeget a cikk írója, gratula hozzá. Teljesen egyetértek. Ha ezt a rendvédelem torkán lenyomják, utána jöhet a többi korkedvezményes nyugdíjas megadóztatása. Nem lesz kivétel, hiába terjedt el, hogy csak a 100 ezer fölötti nyugdíjakat adóztatják. A kicsit is fogják, hisz korkedvezménnyel jött el, az diszkrimináció lenne ha Ő kimaradna. Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy a vegyészeknek vagy akár a bányászoknak 100 ezer alatt lenne a nyugdíjuk. Duma. Ebből biztos összejön az az összeg, amit nem tudott tőlünk beszedni.

  9. solyom5x mondta:

    Atti én holnap már löni fogok :-) ) korongot de Gyurcsánt is én fenyegettem meg mert kijöttek hozzám a “terrorista” ellenesek! Na hogy ezen levelek utám milesz …. menekülök a Lányomhoz Amerikába! :-) ))))

  10. Kocsis Tamás mondta:

    Cak arra lennék kíváncsi, ha a rendvédelmisek is letétbe helyeztetnék a felmondásukat (lemondásssal, s így 2 hónapon belül nem maradna senki) mit szólna a T bocsi t kormány

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.