BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Meglepő fejlemény történt egy felmondott, perre vitt devizahitellel kapcsolatban miután a területen fajsúlyos bank egyik napról a másikra azt javasolta az ügyfelének, hogy az fogadja el, hogy a bank „önként” visszavonja az egyoldalú kamatemelést, cserébe viszont törlessze tovább a hitelét. A fura esetről az egyik devizahitelesekkel foglalkozó ügyvéd számolt be az azenpenzem.hu-nak

Mint a pénzügyi portál írja: Léhmann György siófoki ügyvéd egyik ügyfele a banktól kapott egy olyan elszámolási javaslatot, mintha „az ügylet során nem történt volna a szerződésben rögzítetten túl kamatemelés”. Ennek, mint írják, a célja, hogy a devizahiteles perben egyre gyakrabban kimondott semmisségi okot kiküszöböljék. Az adósnak így már vissza is állították az eredeti, 4,5 százalék alatti hitelkamatát.

A hiteles 2006 nyarán vett fel 14,5 millió forintnyi frankhitelt, melyből mintegy négymilliót visszafizetett, de a kamatemelések miatt aztán beszüntette a törlesztést. A bank emiatt 2010 augusztusában felmondta a szerződést. Lényegében azóta tart ez az ügy, aminek az ügyvéd szerint még ezzel sincs vége, mivel azt ugyan nem vitatja, hogy a tőketartozást a bank az adóstól követelje, de kamatot és a kezelési költséget a pénzintézet “teljesíthetetlenség okából” szerinte nem követelheti.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.