BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Lázár: ami ma zajlik, az pénzkivonás


A Fidesz tárgyalni kíván a rendvédelmi és honvédségi szakszervezetekkel, mert olyan módosítást nem támogat, amellyel szférában dolgozók jogait csorbítanák – közölte Lázár János.

A jövőben a számukra kedvezőbb összegű nyugdíjat választhatják azok a nyugdíjba vonuló hivatásos katonák, rendőrök, határőrök, vám- és pénzügyőrök, tűzoltók, polgári védelmi, büntetés-végrehajtási, illetve nemzetbiztonsági tisztek és tiszthelyettesek, akik legalább 20 év szolgálati idővel rendelkeznek. Ezt a honvédelmi miniszter jelentette be a pénteken Budapesten.

A Fidesz a szolgálati jogviszony olyan módosítását nem támogatja, aminek eredményeképpen a rendvédelmi szerveknél és a honvédségnél dolgozók jogait csorbítanák – közölte reagálásában Lázár János pénteken az MTI-vel. Az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke közölte: a kormány előterjesztéséről az érintett szakszervezetekkel is konzultáli kívánnak. Mint mondta, még nem kapták meg az előterjesztést, így a Fidesz-frakció elnöksége pénteken nem is tudta ezt megtárgyalni. Úgy vélte, elfogadhatatlan, hogy az újságírók előbb hozzájutottak az előterjesztéshez, mint a fideszes politikusok.

Lázár János a haderőreformmal kapcsolatban azt mondta: a Fidesz azt tartja sikernek, ha Magyarország olyan honvédséggel rendelkezik, amely képes a hazai és nemzetközi feladatok ellátására. Ami ma zajlik, az pénzkivonás – jelentette ki.

MTI – fidesz.hu

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=84691

2 hozzászólás ehhez - Emlékek 2007-ből

  1. roppant nyugdias mondta:

    Ez sem újdonság: oszd meg és uralkodj! Áh…

  2. aktív mondta:

    Na, szerintem már ittlépni kellett volna!
    Már akkor is felháborítónak találtam azt, hogy 20 évnél húznak határt, s nem minden állományban lévőre alkalmazzák a szabályokat!!!

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.