BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Érdemi előrelépés nélkül zárult hétfőn Pintér Sándor belügyminiszter és a rendvédelmi érdekképviseletek megbeszélése. Csupán abban sikerült megállapodniuk, hogy a jövő héten szakértői és plenáris üléseken párhuzamosan folyatják az egyeztetéseket.

ónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke a találkozót követően a NOL érdeklődésére azt mondta: az érdekképviseletek nem kaptak egyértelmű választ arra, mit tervez a kormány a már szolgálati nyugdíjba vonult hivatásosokkal. Pintér Sándor azt azonban nyilvánvalóvá tette, hogy felülvizsgálják mindazoknak a szolgálati nyugdíját, akik kedvezménnyel mentek nyugdíjba, de még nem érték el az öregségi nyugdíj általános korhatárát.

Bár korábban kormányzati és belügyi illetékesek jelentős béremelést helyeztek kilátásba a rendvédelmi szféra dolgozói számára, a hétfői egyeztetéseken Pintér Sándor csak arra tett ígéretet a szakszervezeteknek – tudtuk meg Kónya Pétertől -, hogy amennyiben jövőre a közszférában lehetőség lesz bérfejlesztésre, úgy a rendvédelmi területen dolgozók is számíthatnak béremelésre.

Kónya Péter ezzel kapcsolatban emlékeztetett rá, hogy a konvergencia program angol nyelvű fordítása szerint a kormány három éves bérbefagyasztást tervez a közszférában. Ebből egyenesen következik, hogy nem lesz bérfejlesztés, amit rendvédelmi érdekképviseletek elfogadhatatlannak tartanak.

Kónya a tárgyalás egyetlen pozitívumaként értékelte, hogy a kormány álláspontja sem egységes és „nincs bebetonozva” szolgálati nyugdíj ügyében. A demonstrációs bizottság kora délután értékeli a helyzetet és dönt az esetleges további demonstrációkról.

A Belügyminisztérium egyelőre nem kívánt nyilatkozni, de azt ígérték, a nap folyamán közleményben ismertetik álláspontjukat.

http://nol.hu/belfold/felulvizsgaljak_a__fiatal_nyugdijas_hivatasosokat_

9 hozzászólás ehhez - Felülvizsgálják a „fiatal nyugdíjas hivatásosokat”

  1. harijan mondta:

    Ez is csak itt történhet meg, ebben az országban.
    A kormányzat kiszivárogtat némi információt az általa változtatni szándékolt törvényekről.
    A sajtó erre ugrik és a szakszervezetek is.
    Aztán mire teljesen eluralkodik az állományban és a már nyugdíjasokban a pánik, a kormány hallgatásba burkolózik.
    Ők hallgatnak, mi pedig találgatunk, tippelgetünk vajon mi a fenét akar velünk művelni a kormány.
    Egyetlen konkrét egyértelmű kinyilatkoztatást nem hallottam a kormányzat részéről, mely egyértelmű lett volna abban a tekintetben, hogy mit is szeretnének. Hogy hogyan is gondolják, milyen menetrend és nem utolsó sorban milyen törvény alapján. Pl. hogyan gondolják a “visszamenőleges hatály”-t ? A szerzett jogok figyelmen kívül hagyását ? – és sorolhatnánk azokat a törvényességi aggályokat amelyek eléggé hihetetlennek teszik ezt az egész vizionált rémtörténetet.
    Nem tudom ….. én még mindig abban reménykedem, hogy most is csak a sajtó fújta ill. fújja fel ezt az egészet és a szakszervezetek pedig azonnal ugrottak erre. A kormány pedig ül és kivár, meddig fajul el ez az egész. Bár utóbbi infó szerint június 10-én meg kell, hogy szólaljon hogy is gondolja ezt az egészet.
    Lehet naivitás ez a gondolat részemről, én mégis csak furának tartom, hogy a kormány részéről egyedül csak a Pintér van kérdezgetve,- aki meg egyébként össze-vissza és legfőképpen mellé beszél.
    NEM ő az illetékes szerintem első sorban, hanem a Nemzetgazdasági miniszter. Neki kellene megnyilatkozni, vagy O.V.-nak !
    Pintér azt teszi amit a fenti két vitéz mond neki.
    Szerintem igazán az a naiv aki azt gondolja, majd a Pintér meg fogja mondani a tutit!
    Nem vele kellene tárgyalgatni, hanem azokkal a nagyokkal, akik kitalálták ezt a “fantasztikus” SZéll Kálmán tervet és keresztül óhajtják verni az országon. Persze ott lehetne Pintér is, – de ő nincs döntési helyzetben és nem is akar abban lenni, nem abból a fából faragták aki a “széll” ellen merne ….-ni !!!

  2. toom2 mondta:

    Koko kaptár már választ az elnök úrtól ???

  3. nyugger mondta:

    Pintér márciusi kijelentésére (felülvizsgálat) rövidesen a SZK terv ismertetése során olyan kijelentés törtét, hogy a korkedvezmény megszüntetésének vissza menő hatálya nem lesz. Tehát a már nyugdíjban lévőket nem vizsgálják felül (a rokkant nyugdíjasok egy részét fogják). Akkor most mi van, hogy van? Mely kedves politikusunknak lehet hinni? Ja, hogy ez a szó már régen eltűnt a magyar politikai élet szótárából!

  4. koko mondta:

    Tisztelt Shrek !

    A kérdésedre válaszolva Pintér Sándor belügyminiszter szájából hangzott el, hogy felülvizsgálnak mindenkit aki az öregségi nyugdíj korhatárt még nem érték el. Függetlenül, hogy a kolléga FÜV eljárással, vagy átszervezéssel ment nyugállományba.
    Mivel rendszeresen járok a különböző érdekegyeztető fórumokra, illetve egyeztetésekre, sajnos tudom, hogy ezt komolyan is gondolja a kormányzat.
    Azt sajnálom, hogy a nyugdíjas kollégák, még mindig nem ébredtek fel, és nem állnak ki a szerzet jogukért.

  5. roppant nyugdias mondta:

    Néhány perce olvastam: http://www.fn.hu/belfold/20110509/tobb_rendort_varnak_telepulesekre/
    Elég egyértelműnek tűnik az oka, még inkább az időzítése…

  6. yooseph mondta:

    Kár mindenért ez el lett k..va.
    Sikerült a média butította népet is maguk mellé állítani.
    “Tetszettek volna forradalmat csinálni!”
    “Majd megunják és hazamennek”
    “Így legyen! Így legyen! Így legyen!”

  7. Margó mondta:

    Na ez az adtunk a szarnak egy pofont kategoria, már megint a homályos igérgetés, ha egyszer majd a közszférában lesz fizetésemelés, akkor kaptok.10 év mulva is lehet? Nem fog történni kormány részéről semmi, max. a további megszoritások, elvételek. Rohadjon ki a belük, és kivánom égjen a házuk amikor már alig lesz az országban tüzoltó.

  8. maximus mondta:

    Hát, kíváncsi vagyok, miből fog állni ez a felülvizsgálat.

  9. Shrek mondta:

    Honnan jött az az infó, hogy most az átszervezéses “egészséges” és nem a FÜV-es kollégákat vizsgálják felül? Több fórumon ezt olvasom, de hírként sehol sem találom. Állítólag a Duna tv-ben így mondták be.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.