BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

http://nepszava.com/2011/07/magyarorszag/fideszes-vezetoknek-allami-lakas-extra-egeszsegugyi-ellatas.html

 

 

Fideszes vezetőknek állami lakás, extra egészségügyi ellátás

 

 

Budapest – A július 18-i Magyar Közlönyben megjelent, az államigazgatási vezetők juttatásáról szóló kormányrendelet módosításával bővül a hivatali lakáshoz jutottak köre: nemcsak a minisztereknek és államtitkároknak jár ezentúl hivatali lakás, hanem a tavaly kinevezett kormánymegbizottaknak is. A kormányrendelet egy teljesen új paragrafussal ismét bevezeti az állami vezetők számára a VIP-kórház intézményét: újból soron kívül juthatnak extra és térítéses egészségügyi szolgáltatáshoz két fővárosi kórházban. A kabinet úgy gondolja, ha már a társadalom tisztességes egészségügyi ellátását nem oldja meg, legalább a sajátjuk legyen biztosítva.

A miniszterelnök több kormánypárti parlamenti képviselőt, politikust kormánymegbízottnak nevezett ki tavaly decemberben a különféle területi hivatalok egyesítésével léterhozott és január elsejétől működő fővárosi és 19 megyei kormányhivatal élére. Így például a budapesti hivatal vezetőjének a fideszes Pesti Imre, baranyai élére a KDNP-s Hargitai János, a borsodi élére a fideszes Demeter Ervin, hajdú-bihari hivatal vezetőjének a térség fideszes választókerületi elnöke Rácz Róbert került.

A kormányrendelet szerint a jövőben már részükre is a kabinet legfeljebb két szobás lakást köteles biztosítani az adott kormányhivatal székhelyén vagy vonzáskörzetében. Ha a megfelelő lakás nem biztosítható, akkor a kabinetnek állnia kell az albérlet költségeit, amelyet az állami vezetők számlával igazolnak. Az albérleti díj nem haladhatja meg a köztisztviselői illetményalap hatszorosát, azaz a 232 ezer forintot. Kizáró ok lehet, ha az állami vezetőnek lakása van az adott városban, erről magának kell nyilatkoznia.

A Blikk március végén arról számolt be, hogy tizenként államtitkárnak bérelnek szolgálati lakást a minisztériumok. Ezek átlagos bérleti díja 216 ezer forint, így évente több mint 31 millióba kerül a kormánytagok elhelyezése. A legnagyobb lakásban, 158 négyzetméteren Répássy Róbert államtitkár, 100-100 négyzetméteresben Kontrát Károly és Szőcs Géza államtitkárok laknak. A tizenkét ingatlan közül csak négy állami tulajdonú, nyolcat magánszemélyektől bérelnek a tárcák.

A kormányrendelet egy teljesen új paragrafusban rendelkezik arról, hogy a jövőben az állami vezetők, továbbá a miniszterek kabinetfőnökei különleges és soron kívüli egészségügyi szolgáltatásokat kaphatnak, két fővárosi intézményben, a Honvédkórházban és a Semmelweis Klinikán. A két intézménnyel a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium köt különmegállapodást, és az extra szolgáltatásokért (egyágyas szoba, soron kívüli kezelés) járó díjat a tárca fogja fizetni.

A Semmelweis Egyetem a honlapján hirdeti, hogy különleges ellátást garantál a politikusoknak, úgy mint „Az állami vezetők részére az érvényes társadalombiztosítás keretein belül kiemelt, soron kívüli, magas színvonalú egészségügyi ellátást nyújtunk, hotelszolgáltatást biztosító lakosztályokban.“

Hasonló szolgáltatást az előző kormányok is nyújtottak az állami vezetőknek,  a jelenlegi kabinet azonban a hivatalba lépését követően törölte a rendeletnek ezt a passzusát. Egy év után mégis visszaállították, gondolván, kár volt törölni, legalább saját maguk tiszességes egészségügyi ellátása legyen biztosítva.

 

3 hozzászólás ehhez - Fideszes vezetőknek állami lakás, extra egészségügyi ellátás

  1. karpati mondta:

    A szolgálati lakás ügyében teljesen egyetértek szeretett pártunk és kormányunk minden egyes intézkedésével. Az alacsony keresetű szociálisan rászoruló k’átrányos helyzetű népnemzeti és HÁNYATOTT életű képviselők BALsorsának JOBBsorsra fordítása érdekében mindent meg kell, hogy tegyenek „tekintetes & méltóságos uramék”! – Nekik ez jár!
    A deviza hiteleseknek meg QSS, Ők már szépen fogynak a kormány által nagylelkűen nyújtott „besegítés” után!

    Hozzávetőleges fejszámolásom szerint mindösszesen csak hetente lesz közülük öngyilkos egy-két választó és szavazó polgár a szeretett kormányunk által választások előtt beígért és “be is mutatott” (mármint nekik) jobb sorsra fErdítÉsE miatt…

    A MOL-részvény az fontos, mert szeretett népnemzetünknek úgysem volt még soha a tulajdonában ÜRES olajos kanna, pláne nem 500 milliárdos… – UGYE!?

    Szájadat befogjad, mer…, – Ja bocsi ezt már az időközben ideszédelgő Anyósnak mondtam, akit sajnos a mai napon sem ütött el a Qkásótó, pedig 10 liter rétsági (demisec savnya) roggyantós bor előleget adtam a sofőrnek. – Na jól van Mama, helyezze kényelembe magát, üljön le a hokedlira és nyugodtan dőljön hátra…

    Folytatom ám…! Bízom benne, hogy 1-2 év után 10%-os leértékelt (használt) áron meg is veszik majd az oda bejelentkeztetett gyermekeiknek – mint elővásárlásra jogosultak 5-6 százezer forintért -, majd rövid idő után 50-60 millióért el is tudják adni, hogy be tudják fejezni a másik birtokon levő szaunát és úszómedencét a 3 szintes mélygarázsos családi házuk vagy nyaralójuk előtt…

    Úszómedence stb. építésébe akár bele is rokkanhatnak… Tehát jár nekik, valamint családtagjaiknak a népnemzeti gyógykezelés is. Ezért a diplomáciai szolgálatból hazalátogató népnemzet orvosa VIP gyógyíthatja Őket, ha például pattanás lesz a végbelük környékén, akkor azt kinyomja, vagy kiszívja nekik…: – elnézést, de orvosi, illetve terápiás kérdésekben teljesen „vegetatív” vagyok, mint más a heNyesírásbEn!!

    Minden „idefirkászt” nyomatékosan felszólítok, hogy az alábbi José Bono idézetet nem használhatja népnemzeti nagyuraink intézkedéseivel és törvényalkotási tevékenységével kapcsolatban: – „Estoy ya hasta los huevos….. Estoy trastornado…”

    Na +yek, beadom Mamának a gyóccert amit máma írattam fel a hasmenésire………., – Ja! kb. másfél liter ricinust…

  2. maximus mondta:

    Hányingerem van már ezektől.

  3. Lowland mondta:

    Az embereknek meg nincs joguk ahhoz az orvoshoz menni amelyikhez akarnak. Sok embert a “nagyszerű” adótörvényükkel földönfutóvá tettek. Nekik meg minden “jár”. Hogy egy kicsit a házunk tájáról is beszéljek. A nyugdíjas rendvédelmisek egy igen nagy hányada készül elhagyni az országot hogy valahol idegen hazában hátha meg él. Ahol az egészségét és a fiatalságát áldozta, és szolgálta az országot, most “kádár huszár” lett belőle, és senkit nem érdekel éhen hal-e vagy sem. Mehet most már hogy nem tud szolgálni nincs rá szükség. Elvették a nyugdíját. Ez azért is jó a kormánynak, mert ezek az emberek akik kimennek az országból januártól valószínűleg nem kapnak semmit a kormánytól, mert a nyugdíjja immár szociális járandóság lessz, és azt nem lessz kötelező folysítani annka aki elhagyja az oerszágot.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.