BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

A Rendőrszakszervezetek Demonstrációs Bizottsága tájékoztatja a Rendőrség munkavállalóit, hogy a mai napon 12.00 órától az IRM épületében folytatta a kormányzattal megkezdett tárgyalásokat. 

A tárgyalások elején a Demonstrációs Bizottság a cafeteria-keret köztisztviselői illetményalap 8-szorosának megfelelő összegű meghatározására tett javaslatot úgy, hogy abba nem számolható bele az állomány egy része számára már kiosztott helyi közlekedési bérletek ára. 

A kormányzati oldal delegációját vezető Forgács Imre miniszter és Csizmár Gábor államtitkár egyértelművé tették, hogy a Demonstrációs Bizottság követelése nem képezheti a tárgyalások alapját, mivel annak nincs költségvetési fedezete. Ezt követően a Rendészeti Védegylet képviselői elhagyták a tárgyalótermet, tekintettel arra, hogy testületi döntésük szerint a fentieknél alacsonyabb összegű cafeteria-keretet nem fogadhatnak el. 

A BRDSZ, az FRSZ és az RKDSZ képviselői az állomány érdekeinek védelmében kényszerűen, a tárgyalások folytatása mellett döntöttek, mivel a kormányzati oldal – korábbi nyilatkozatát megváltoztatva – egyértelművé tette, hogy csak egy csomagban hajlandó megállapodást kötni. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a cafeteria összegében nem születik megállapodás a felek között, akkor a kormány sem a szolgálati idő 1,2-szeres szorzóval történő számítására jogosultak körének újraszabályozása, sem a szándékos bűncselekmény miatt elítéltek szolgálati viszonyának kötelező megszüntetésére vonatkozó Hszt. módosítás tekintetében nem hajlandó egyezséget kötni. Ugyancsak nem hajlandóak tárgyalni a Dobogókői és a Balatonlellei üdülők ORFK kezelésbe adásáról. 

A tárgyalási forduló második részében mindkét fél kifejtette érveit és ellenérveit, végezetül abban egyeztek meg, hogy az egyeztetést a megállapodás reményében február 06-án (szombaton) délelőtt 10.00 órától folytatják úgy, hogy addig a kormányzati oldal ismét áttekinti a költségvetési lehetőségeket. 
 

B u d a p e s t, 2010. február 05. 
 
 

Dr. Bárdos Judit

BRDSZ főtitkár

Pongó  Géza

FRSZ főtitkár

Vincze Tibor

RKDSZ elnök

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.