BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=441257

 

Nem a már korábban kijelölt megyei szolgálati helyekre kerülnek július 1-től a frissen végzett rendőr-szakközépiskolások, hanem határozatlan időre a budapesti karhatalmi szolgálathoz vezénylik őket.

Az a 900 végzős szakközépiskolás ugyanis, akiket 2011. január 1-én próbaidős kinevezéssel rendőri állományba vettek, nem a helyi kapitányságokra, hanem a Készenléti Rendőrség – még nem is létező – osztályaira kerülnek a jövő héttől. A csaknem ezer rendőr tanulmányait abban a tudatban kezdte meg, hogy azt követően a lakóhelyük közelében kezdhetik meg szolgálatukat.

2010-ben azonban tanulmányi szerződéseiket a BM kezdeményezésére módosították, mely akkor előnyösnek is tűnt, mivel ösztöndíj helyett a próbaidős kinevezéssel munkabért kaptak. Cserébe a magyar EU-elnökség idején bevethetőek voltak a rendőri biztosítások során. A szakszervezet levelében – egyebek mellett – azt kérdezi a belügyminisztertől, hogy milyen valós célra tartják vissza a kollégákat Budapesten, és mikor hozzák létre a Készenléti Rendőrségen azokat az osztályokat, ahová az érintettek kinevezését tervezik.

Ráadásul a megyei főkapitányságok sem tudják, hogy mikortól számíthatnak az általuk toborozott, és ott már nagyon várt új kollégák munkájára. 2011. március 15-én tették le az esküt a Hősök terén a próbaidőre kinevezett “új rendőrök”. A fogadalomtételen Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy “az átalakulás lezárulását követően az önök helyzete, erkölcsi, anyagi megbecsülése, életszínvonala jelentősen meghaladja majd a jelenlegit.”

Népszava-információ

9 hozzászólás ehhez - Karhatalmi kényszerszolgálatban 900 új rendőr

  1. zebulon mondta:

    Én már most is örültem volna egy új kormánynak, de mindegy jó lesz ősszel is.

  2. roppant nyugdias mondta:

    Nekem egy kérdésem van.ó: volt ezeknek a fiataloknak választási lehetősége a tanulmányi szerződésük módosításakor? Bár lehet, hogy naiv a kérdésem…

  3. Tag mondta:

    Kezdődik.

    Valami nagyokos kitalálta, hogy a rendvédelmi szakszervezetek a demonstrációikkal zavarják a köznyugalmat. Ezért mi a teendő? Korlátozni a rendvédelmi szakszervezetek jogait.

    http://www.rve.hu/hirek/1525-lomnici-erdekek-vedelmere-csak-korlatozott-jogkoeroek-alljanak-rendelkezesre-a-rendvedelmi-erdekkepviseleteknek

    A recept a következő:

    A gondolatot az alábbi cikkel megadták, a rendvédelmiseket mostanában úgyis utálja a közvélemény. Aztán majd jönnek a cikkek, publicisztikák, vélemények, tv-s, rádiós háttérbeszélgetések, majd a legnagyobb vakációban az uborkaszezon közepén egyéni indítványként benyújtják és megszavazzák a korlátozást. Egyeztetés nem lesz, kész tényként megkapják a szakszervezetek.

    Most kell megállítani az egészet. Fogjatok össze rendvédelmi szakszervezetek és álljatok ki keményen az érdekérvényesítés joga mellett!

    Ne hagyjátok törvényekkel lekorlátozni magatokat!

  4. Kerpács Sanyi mondta:

    “Életszínvonaluk jelentősen meghaladja, majd a jelenlegit!”
    Mivel a nyugdíjasok nyugdíját elveszik, jó esetben valami éhbér-segélyt talán kapnak. De a
    most felszerelteknek viszont, (a többi 6 millió koldushoz képest) lesz szalámi is, a szelet kenyér tetején és szombaton, vasárnap hús is lesz az asztalon!

  5. Banberasz mondta:

    A rendvédelim dolgozók álltal oly nagyra becsült Vitya és etikátlan társai félnek az ősztől! De ez egy folyamat, ami szerintem végérvényesen lezárulhat szeptember – októbel körül! Mégpedig a FIDESZ hatalmas bukásával! Úgy fognak járni a” szerencsétlenek”, mint az MDF! ELTÜNNEK A POLITIKAi PALETTÁRÓL! Tisztelt Vitya illetve Lézer úr, önöknek is lesz min gondolkozni a jövöjükkel kapcsolatban!!

  6. Mari mondta:

    Gondolom készül a kormány a forró őszre…

  7. Lowland mondta:

    Hát ha megyünk tüntetni csak kell valaki aki vigyázz ránk!

  8. Tibi mondta:

    Ezt én első olvasatban úgy érzem a “fiatalok még nem tudnak olvasni a sorok mögött” elhiszik amit ígérnek. “az átalakulás lezárulását követően az önök helyzete, erkölcsi, anyagi megbecsülése, életszínvonala jelentősen meghaladja majd a jelenlegit.” Lehet hogy a frissen felavatottak most még elhiszik ezt, nem ártana azonban idősebb kollégákat is megkérdezni, ők mit gondolnak erről?

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.