BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

 Egy RKDSZ tag kisgyermekének kérése a Télapóhoz

Kedves Télapó!

Kovács Bencének hívnak, 10 éves vagyok, de az idén ajándék helyett azt kérem Tőled, hozd vissza az Apukámat!

Ő rendőr, de már nem olyan, mint régen. Sokat dolgozik, és keveset van velem. Ha behívják munkaidő után, akkor azt ígéri, hogy majd amit ezért a munkáért kap pénzt, vesz nekem valami ajándékot. De még sosem fizették ki neki a túlóráit, így ajándékom sincs, de nekem az Apu kell!

Régebben nem kellett így bemenni neki, dolgozott egy másik helyen is, amit azt mondta, már nem engednek a főnökei. Pedig ott kifizették a munkáért járó pénzét!

Azt is mesélte, hogy a rendőrségen azt a pénzt sem fizetik ki nekik, amikor másnak a munkáját is elvégzik. Ez nagyon csúnya dolog és nem igazságos.

Én gyakran betegeskedem, mert valami allergiám van, és a szüleim igyekeznek segíteni nekem, de azt mondta a doktor néni, hogy ezt nem tudom már kinőni. Ezért mindig ennem kell a gyógyszereket, és anyukám mindig vesz még másféle vitaminokat is. Én még teljesen nem tudom mennyire, de biztosan sok-sok pénzükbe kerül ez nekik, mert a boltban gyakran csak nekem vesznek valamit és maguknak semmit.

Azt is szokták beszélni, hogy még több mint tíz évig kell a lakásunkat fizetni, nem rég vettünk egy kis autót, de arra is egy bankból kaptunk pénzt.

Amikor Apukám elmegy messzire dolgozni és mutatják őket a TV-ben, ahogyan dobálják és kiabálnak nekik, ezt miért engedik? Ők meg kell, hogy védjenek másokat, őket ki védi meg? Miért bánthatja bárki az Apukám, ha ő nem bántott senkit? Ugye ebben is tudsz segíteni?

Régebben azt mondta, hogy nagyon szereti a munkáját, de mostanában nem említi. Mindig fáradt, kimerült és bántja az, hogy a főnökei így bánnak vele. Azt is mesélte, hogy a fiatal rendőrök csak azért mennek oda dolgozni, hogy legyen munkájuk, ők nem szeretik amit csinálnak, de így lesz valamennyi pénzük.

Azt is mondta, hogy mindig meg kell büntetnie valakit, hogy legyen a rendőrségnek pénze.

Ezért aztán mindenki őrá haragszik. Miért nincs a rendőrségnek pénze? Miért az én apukámra haragszanak az emberek? Miért nem arra, aki elkölti a pénzt, vagy arra, aki azt mondja, hogy büntetni kell?

Kérlek szépen, hozd vissza a régi apukámat, add vissza a jó főnökeit, a mostaniakat vitesd el a krampuszokkal és tegyél igazságot!

 

 

 Nagyon várlak!

Kovács Bence

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.