BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Korszerűsítse lakását és csökkentse rezsi költségét a társasházi programmal!

Milyen lehetőségek merülnek fel, ha korszerűsíteni kívánják lakásukat, ezáltal csökkenteni a rezsiköltségüket? Hogyan tudja segíteni a Letbroke Kft. az RKDSZ tagjait a társasházi programban?

 

Napjainkban egyre több lakóközösség számára kulcskérdés a panel, társasházi, lakásszövetkezeti ingatlanok műszaki állapotának korszerűsítése, a közös rendeltetésű és a saját tulajdonú helyiségek felújítása, és persze mindezek pénzügyi megoldása.

A pénzügyi piac ehhez is kínál kedvező finanszírozási konstrukciókat – akár állami és önkormányzati források bevonásával – és így megvalósítható számos felújítási illetve korszerűsítési munkálat.

 

Miért érdemes belevágni egy felújításba vagy korszerűsíteni egy ingatlant?

A szakértők szerint a családok a bevételük 25%-át rezsire költik, aminek a 88%-a fűtés és meleg víz használat. Az utóbbi időben az energiaárak meredeken nőnek, amit az energiatakarékossági fejlesztéssel lehet kompenzálni.

A korszerűsítés eredményeként a lakóközösség tagjai kellemesebb és korszerűbb lakókörnyezetben élhetnek, nő az ingatlanok forgalmi értéke, tehát könnyebben és magasabb áron értékesíthetők. A lakóközösségek jelentős energia-megtakarítást érhetnek el, csökkennek a közüzemi költségek, aminek köszönhetően a háztartások többet tudnak megtakarítani, egyéb dolgokra félretenni.

 

Milyen célra vehető fel társasházi hitel állami támogatással?

A lakóközösség közös tulajdonában lévő ingatlan felújítási és energiatakarékossági célú beruházásaira nyújt lehetőséget (pl. felvonó felújítás, fűtéskorszerűsítés, vízvezeték-csere, tetőfelújítás és tetőszigetelés, homlokzat felújítás, kazáncsere, hőszigetelés stb…). Ennek kiegészítéseképpen igénybe vehető a késleltetett kifizetésű állami és önkormányzati támogatások áthidaló hitele is.

 

Milyen kondícióik mellett vehető fel a társasházi hitel?

A hitel kamata akár 4,80% százalék forint alapon, ami nagyon kedvező. Igénybevételük esetén a futamidő első 10 évében állami kamattámogatásra jogosult a hiteligénylő (a támogatás az első 5 évben a kamat 70%-a, a második 5 évben a kamat 35%-a), amennyiben a lakóközösség rendelkezik törvényi előírásoknak megfelelő felújítási alappal.

 

Hogyan vehető igénybe a társasházi hitel?

Már a korszerűsítési igény felmerülésekor érdemes felvenni velünk a kapcsolatot, hogy szakmai tanácsadás keretében tudjunk segítséget adni. A társasház/lakásszövetkezet döntése szükséges a felújítási munkákhoz.

 

Hogyan kaphat ajánlatot a társasházi hitelre?

A Letbroke Kft. weboldalán keresztül info@letbroke.hu kell eljuttatni az igényeket és kollégánk 24 órán belül felveszi Önökkel a kapcsolatot.

 

Milyen további ajánlatuk van ezen kívül?

Heti rendszerességgel jelennek meg a RKDSZ weboldalán a friss pénzügyi híreink. A legfrissebb újdonság a hitelcsere program, amelyre ezúton is felhívom a fegyelmet, érdemes rá odafigyelni.

 

 

Elérhetőségeink:

telefon: 06 1 445 1 446 / Kovács Tamás ügyvezető 06 30 773 98 21

e-mail: info@letbroke.hu

web: www.letbroke.hu

személyesen, telefonos egyeztetés alapján az ország különböző pontjain elérhetőek mobil regionális képviselőink, akik azonnal személyre szabott ajánlatot tudnak Önnek biztosítani.

 

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.