BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

Lázár János miniszter Úr a Parlamentbe hívta az érintett feleket a társadalmi párbeszéd és az érdekegyeztetés fórum rendszerének kidolgozott működtetése érdekében.

Ezen megbeszélés keretében társadalmi egyeztetés céljából napirendre került az egyes jogállási törvények módosításáról szóló törvénytervezet, valamint tárgyalásra került volna a KÉF Szervezeti és Működési Szabályzata is.

A Működési Szabályzat – azonban néhány önmagát egyedüli és kizárólagos munkavállalói képviseletként kezelő szakszervezetek és egy konföderáció kisajátító jellegű hozzáállása a tárgyalásokhoz – érdemben nem került kidolgozásra.

A Parlamentbe összehívott Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum (KÉF) ülésén a kormányt Lázár János miniszter, a Miniszterelnökséget Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, Vidoven Árpád közigazgatási államtitkár, a Belügyminisztériumot Pogácsás Tibor államtitkár és Zsinka András helyettes államtitkár, az Igazságügyi Minisztériumot Molnár Zoltán közigazgatási államtitkár, a Nemzetgazdasági Minisztériumot Berczik Ábel, kincstárért felelős helyettes államtitkár képviselte.

A munkavállalói oldalon helyet foglaltak a Belügyi-, Rendészeti és Közszolgálati Dolgozok Szakszervezete (BRDSZ), a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ), a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ), a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete (RKDSZ) és a Vám- és Pénzügyőrök Szakszervezete (VPSZ) vezetői, egy-egy fő szakértővel.

Húsvétra a Miniszterelnökség bérmegtakarítása terhére minden, az irányításuk alá tartozó munkavállalónak 27 ezer forint Erzsébet utalványt fog biztosítani. A leghátrányosabb helyzetben lévő kormánytisztviselők (27 ezer fő – nettó 78 ezer forint) keresetének növekedéséről a Miniszterelnökség még az életpályatörvény bevezetése előtt gondolkodik. A kormány a 2016-os költségvetésben a kormánytisztviselők esetén a nettó 30 százalékos átlagos keresetnöveléssel számol.

forrás: Napi Gazdaság

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.