BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

politika_02A kormány alaposan megvágná a közalkalmazottak bértartalékát, így jutna a távhőáfa csökkentésére és a gyermekétkeztetés támogatására is, írja a Napi Gazdaság.

A parlamentben lezajlott a jövő évi költségvetési törvénytervezet részletes vitájának első fele, a második körös módosító javaslatokat kedd késő estig lehetett benyújtani. A kormány is megkezdte a béremelésekre eredetileg félretett 125,2 milliárd forintos céltartalék felosztását – a Napi Gazdaság szerint legalábbis ez tűnik ki a MSZP-s módosító javaslatokból.

[ad#RKDSZ Medium 300x250]

Jövőre – amikor hivatalosan nem lesz béremelés a közszférában – a válság ellenére mintegy 59 milliárd forintot költ a büdzsé a közszféra bérkompenzációjára. Olyan megállapodás született ugyanis a közszféra szakszervezeteivel, mely szerint bruttó 98 ezer forintos bérkiegészítést kapnak – ennek fedezetét megkapják az önkormányzatok is.

A kormány eredetileg 125 milliárd forintos céltartalékot képzett a bérkompenzációra, a megmaradt pénzt (66 milliárd forintot)különféle népszerű, illetve hasznos célokra osztották el: a távhő áfájának csökkentése, de e tartalékból fedezik a kórházak plusztámogatását, a gyermekétkeztetés támogatását is, tudta meg a Napi Gazdaság.

Napi Gazdaság

3 hozzászólás ehhez - Még kevesebbet fognak keresni a közszolgák

  1. Ervin mondta:

    A sztrájkbizottsági megállapodásban ez áll. Nettóban kb. a 98 fele, két részletben.
    A megállapodásban szerepel, hogy OKÉT-en még ezt megrágják. (nem tudom miért)Az is szerepel, hogy a kifizetésig nincs demonstráció és sztrájk.
    Az is szerepel, hogy kifizetés után a sztrájkbizottság feloszlatja önmagát.
    Elég sok huncutságot beleírtak ebbe…

  2. Frezer mondta:

    Akkor ez a bruttó 98.000Ft biztos? Nettóban ez mennyi lesz. Igaz hogy a januári, és a márciusi fizuval érkezik?
    Köszi a választ.

  3. Keresztes Ervin mondta:

    Kedves látogatók. Minden cikk végén találnak egy hozzászólások részt, ahol meg tudják osztani véleményeiket az adott hírről, barátaikkal, ismerőseikkel. Használata roppant egyszerű, meg kell adni a felhasználónevet, e-mail címet és az üzenetet, majd a “komment elküldése” gombra kattintani és az üzenetük máris megjelenik az oldalon.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.