BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

http://kapos.hu/hirek/egeszsegugyi_anyagok/2011-04-21/gyujtes_indult_uj_mentoautora_balatonlellen.html

Beteghez vonultak éppen, amikor frontálisan karamboloztak a lellei mentősök – a gépkocsiban olyan jelentős kár keletkezett, hogy megjavítása kiltástalannak tűnik, amúgy is alaposan kiszolgálta őket, két ízben is átesett már motorcserén, “életkora” folytán. Másik két, kisebb autójuk is rossz állapotban van, ezek már bő tízévesek, fél-félmillió kilométert futottak, ráadásul belső terük olyan alacsony, hogy rendesen felállni sem tudnak bennük, amely jelentősen megnehezíti munkájukat. Így mindenképpen szükségessé vált egy új, modern mentő beállítása.

- Reméljük, a közelgő balatoni szezon idejére az Országos Mentőszolgálat kisegít bennünket, ám mi természetesen végleges megoldást szeretnénk – tájékoztatta a Kapospontot Gajcsi László, a Balatonlelle és Környéke Mentőalapítvány titkára. – Ezért kezdeményeztünk egy gyűjtést az ellátási területünkön működő önkormányzatok, vállalkozások, magánszemélyek körében új mentőautó vásárlására, amely alapítványunk tulajdonába kerülne, s hosszú időre megoldaná gondjainkat.

Gajcsi László elmondta azt is, hogy vagy egy Mercedes Sprint típusú gépkocsit vásárolnának, és azt alakíttatnák át mentővé, vagy egy olyat, amely eleve mentőként gurult le a gyártósorról. Mindkét megoldáshoz mintegy 15-20 millió forintra volna szükség.

A Balaton déli partján Siófokon, Balatonlellén és Fonyódon van mentőállomás, közülük a lelleiek öt tóparti település – Boglár, Lelle, Szemes, Szárszó és Földvár – mellett Szólád, Kötcse, Nagycsepely, Látrász, Visz, Somogytúr, Gamás, Andocs és Karád betegeit látják el, azaz mintegy 35 ezer (a balatoni szezonban pedig mintegy százezer) lakos és nyaraló biztonságát szolgálják. A lellei mentősök optimisták: kezdeményezésük már az első hetekben is igen kedvező viszhangra talált.

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/mentosoket-hibaztat-a-gyaszolo-edesanya-2050320/

Békéscsaba – A mentősöket vádolja a tragédiáért az az édesanya, aki hétfőn néhány percre egyedül hagyta négy és fél éves kislányát.

A lakásban – feltehetően zárlat miatt – tűz ütött ki, a gyermeket pedig nem tudták megmenteni. A nő a TV2-nek azt nyilatkozta, a szomszédasszony még élve hozta ki gyermekét a lakásból, de hiába hívta kétszer is diszpécsert, a rohamkocsi nem jött elég hamar.

Győrfi Pál, a mentősök szóvivője szerint kollégái időben megérkeztek a helyszínre, de senki sem tudta megmondani, hol a sérült. Végül egy bokor mellett találtak rá a kislányra, akinek az újraélesztését egy civil.

6 hozzászólás ehhez - mentő hírek

  1. koko mondta:

    Elszomorít, hogy egy kis csöppséget már nem lehetett megmenteni. Rohadt felháborítónak találom, hogy mentősöket akarja a tisztelt “édesanya” felelőssé tenni.
    Bár én csak zsaru vagyok, de én a mentős kollégák felé fejezném ki részvétemet. Mint aki volt hasonló helyzetben sajnos tudom mit éltek át lelkiekben.
    Nem a támadás miatt, hanem ezért mert egy gyermeket nem tudtatok megmenteni. Veletek ki foglalkozik? Azzal, hogy mit éreztek, hogy fekszetek le, és keltek fel reggel a társadalom nem foglalkozik.
    És nap, mint nap átélitek ezt sajnos.

    Mi veletek vagyunk!

    Ha segítségre van szükségetek keressetek.

    Kitartás!

  2. yooseph mondta:

    Vizsgálják ki, hogy az autó műszaki állapota befolyásolta-e a karambolt. Két ízben motorcserén átesett mentővel menteni az eu-ban kimeríti-e a biztonságos mentés fogalmát?

  3. mentős mondta:

    Az előttem szólónak igaza van.Mi az hogy gyűjteni?Ezeknek akik ruhát nem képesek adni,Ezeknek akik a hatalmukat féltve felnyalnak a meleg szarig és beletörődnek,hogy a pénzeket elveszik a mentőktől?A saját pénzünkön néznek úgy ki a kocsik ahogy most vannak felszerelve.a kék lámpákat pluszba vásároltuk eddig a kocsi pénzből 200 ezer ft-ot fizettünk,hogy ne dögöljünk meg a napi 11 kivonulás alatt.Jól érted Napi 11.és ez nem 24 óra hanem csak 12.éjszaka csak 9-et megyünk ,ja azt is elárulom hogy 3 eset egy roham egy KIO ezek ugyan annyit mennek.És természetesen új autó nem lesz ezt közölte a Mártai ,talán egy a roko.
    Gyűjteni,hogyne, gyógyszerre arra szívesen küldök,de csak a vezetésnek.

  4. mentős mondta:

    Az a szomorú,hogy ezt már fel sem vesszük.

  5. yooseph mondta:

    Nem támogatom, hogy civilek gyűjtsenek egy a felelősen kormányzó államtól elvárható módon kötelességszerűen pótlandó eszköz beszerzésére.
    Erre vannak az adók beszedve a magyar dolgozóktól.
    Ezért viszel haza még kevesebbet a kevésből.
    Ha az állam nem tudja finanszírozni az adott terület biztonságos mentőellátását vallja be.
    Ilyen alapon minden mentőautóra dobjuk össze a pénzt, ahogy egy cégnek kellett gyűjtést szerveznie, hogy minden mentőautón legyen defibrillátort. A XXI. században létezik egy magát demokratikusnak és a haladás útján lévő államnak a kormányzat által kikiáltott ország aminek a mentőiben nincs defibrillátor. Tőlünk nyugatra minden bevásárló üzletben, sportcsarnok, közösségi épületben kötelező.
    Azt támogatom, hogy egy helyi szerveződés gyűjtést szervez egy plusz dologra ami pl. fejleszti a mentés minőségét azt az állam kihasználja, ha az ő kötelességeit veszik át állampolgárok. A médiában majd az megy le, hogy az OMSZ főigazgató átadja az új mentőautót. Akkor tessék kigazdálkodni a költségvetésből.

  6. zajac mondta:

    A pici lányra rázárta az ajtót és elment hazulról.

    “A mentősöket vádolja a tragédiáért az az édesanya”

    No comment……..

    Ugyanannyi idős volt a kislány, mint a sajátom.

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.