BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

http://www.hir24.hu/baleset-bunugy/256569/mentoautora-tamadtak-cegleden.html

Tucatnyi ember támadt rá a mentősökre, akik a rendőröktől kértek segítséget.

Megtámadták az Országos Mentőszolgálat egyik esetkocsiját Cegléden vasárnap kora este – közölte az MTI-vel a szervezet szóvivője.

Győrfi Pál elmondta: fél hatkor riasztották a mentőket egy ceglédi lakáshoz, rosszulléthez. A mentők 5 percen belül ki is értek, de munkatársaik nem tudtak kiszállni a kocsiból, mert a háznál egy körülbelül 15-20 fős társasággal találkoztak, akik odarohantak a kocsihoz, szidalmazták a benne ülőket, majd egy férfi ütni, verni kezdte a járművet.

A mentők ekkor az utca végéig visszatolattak és rendőri segítséget kértek. Győrfi Pál tájékoztatása szerint jelenleg is zajlik a helyszínen a rendőri intézkedés. Mint mondta, a fiatalembert – akihez riasztották őket – végül meg tudták vizsgálni, szerencsére nem volt rossz állapotban. Hogy pontosan mitől lett rosszul, azt a kórházban fogják kivizsgálni.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indít eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság az ellen a férfi ellen, aki ütlegelte a kiérkező mentőautót – közölte később a rendőrség szóvivője, aki hozzátette: a férfi azért viselkedett agresszívan, mert nehezményezte, hogy a mentők csak a reméltnél lassabban értek a helyszínre. Különben a riasztás oka egy szívelégtelenkedés miatt gyegélkedő férfi volt, akinek állapota nem bizonyult súlyosnak.

4 hozzászólás ehhez - Mentőautóra támadtak Cegléden

  1. Bubus mondta:

    Nekem már egyszer megmentették az életemet…
    Remélem, többször nem lesz rá szükség, de a tűzoltók mellett az ő munkájukat becsülöm a legtöbbre, az biztos!
    Az összes politikust kötelezném arra, hogy havonta egy napig valamilyen szakmában kipróbálja magát, s utána szavazzon az emberek sorsáról! Máshogy látnák az életet, mint a bársonyszékből, meg az Audi 8-ból!

  2. Gyuribá mondta:

    Lassan oda jutunk ebben a választási kampányban biztonságossá tett országban, hogy bizonyos helyekre eleve rendőri kisérettel, vagy csőre töltött géppisztollyal kell kivonulni a mentőknek.
    Majd megadják erre az esetre is a magyarázatot. Azért támadtak a mentőkre, mert nincs munka, a “Tanács nem ad lakást” nincs mit enni a gyereknek, már nincs mit ellopni a környéken stb.
    És még csodálkoznak, hogy önkéntes rendrakók alakulnak az országban.
    Kedves Egészségügyiek, Mentősök! Hallottátok-e mostanában meghatározó politikustól, hogy meg kellene védeni Benneteket? NEM???
    Adok egy tippet!! Valljátok Magatokat etnikumhoz, vagy kisebbséghez tartozónak, tegyetek feljelentést, hogy ezen minőségetekben veszélyeztetnek Benneteket, akkor majd rátok is vonatkozik az új jogszabály és eljárást indítanak minden ilyen patkány ellen. Vagy ez is csak költői kérdes lesz???

  3. yooseph mondta:

    Miért nem indul eljárás azért, mert egy beteg ellátását akadályozták?…

  4. jacob mondta:

    15-20 fős társaság, fogalmam nincs milyen etnikumhoz tartozhattak…………

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.