BIZTONSÁG, TISZTESSÉG, EMPÁTIA

2 hozzászólás ehhez - Mese az államadósságról

  1. karpati mondta:

    Királynő Dr. Angela Dorothea Merkel soha nem tenne olyat, hogy az egyetemistákat sanyargatná, mint a mi királyaink, mert nem a kárpát medencében született, mint “EZEK…”

    Egy italbolt közelében (bent ivott Anyósom) hallottam, hogy Merkel Királynő országában az egyetemistáknak 10.000 ojjjró, azaz TÍZEZER euróig nemhogy adót nem kell fizetni, hanem még adóbevallást, azaz ADÓBEVALLÁST SEKŐ írni!

    Fideszes Anyósomat meg csak úgy „ette a frász”, de mondtam nekijje, hogy „a türelem birkát terem” Mama.

    Én bodzagyűjtésbe belerokkant terepjárós (igen, – lakó-terep járós) nyugdíjas vagyok, ezért nyugdíj kiegészítés miatt tovább képeztem volna magam. A körmös bokszeres uzsorakamat behajtói szakirányú képzettséget akartam megszerezni, de a viktor király magyar király nem támogatja a rokkant átképzést, így most a nézőponthegesztői diplomamunkám megvédésére készülök, mely a kiskirályok tündöklése és a rokkantnyugdíjasok szadista élvezettel elkövetett sanyargatása & nyomorúsága címet viseli.

    Ezért a királyság idejéből dip-lop-ma munkámhoz összeírtam néhány rég elfeledett, tapasztalaton és népi bölcsességen alapuló elhomályosult eredetű nyelvi képet és gondolatot – mint például a…: – ritka nagy fidesz maga… – ez egy fidesz munka volt… – ritka fidesz csalás nélkül…, úgy hazudik, mintha fideszből olvasná… igazmondás olyan mint fidesznek a tömjén füst… fidesz beszéd a feszültség állandó szinten tartását szolgálja…

    Számtalan örökhűség esküjéről közismert „német-tanács” képviselő EU-s gondolatait is felhasználtam diplomamunkámhoz, hogy (pl.) „jobb ma egy „csöcs”ös-kancsó a marokban, mint holnap két „penna” a háztetőn stb.

    Nem nem! Ezt a dajcs, illetve német származású Fürjes Ádám mondta a Sterne von Eger-ben a Vicuskának. – Jut eszembe, hogy a filmben volt egy kezdő kukta is, aki egy erdélyi lakodalomban tanult lecsót és Köt-főzeléket főzni, de Őt nem hívták meg a „töK-csei találkozóra, az aranylakodalomba…

    A mi királyaink nem rendelkeznek bolsevik múlttal és felmenőkkel, ezért megmondhatják az igazat – TEHÁT – ideje lenne dolgozni emberek, vissza akarjuk állítani a munka becsületét!!! – Mi tudjuk csak igazán, hogy mit jelentenek a DOLGOZNI és a MUNKA SZAVAK, mert az egyetemen megtanultunk magyar nyelvtant, s ahogy megtanultuk, a vizsgák után az első busszal be is mentünk a parlamentbe, hogy el tudjuk mindenkinek mondani azt, hogy mit jelent a…: dolgozni és a munka SZÓ…!

    Mi királyainKK (kétnagyKÁ a többes szám jele) mit is tettek !?!?

    Te tetted ezt…nagy népnemzeti király…

    - mezőgazdaság egymillió embernek adott munkát…
    - ma alig százezren dolgoznak ott…
    - másfél millió munkahelyet tettetek tönkre…, – egyet se pótoltatok…
    - a gazdagok, a milliárdosok kapják az ország kenyerének javát…
    - a munkásembernek becsülete volt…
    - ma másodosztályú „Qsspofádnak” polgár…
    - de szólásszabadságot ígértetek…
    - ha nem úgy gondolkodsz, ahogy elvárják tőled, akkor holnaptól nem lesz kenyered…

    Nos ki a hazudós és ki a meztelen…!?

    Na +yek hazahozom Anyóst az italbolt elnevezésű kocsmábÚ…
    Papaaa! – most telefonált a pultos…, – hozzad a talicskát, megyünk a Mamáé…

Mondja el véleményét!

Moderációs irányelvek!

Komment írásához bejelentkezés szükséges.